Osteospermum FlowerPower Purple

Osteospermum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Osteospermum FlowerPower Purple is een prachtige bloeiende plant met paarse bloemen en een geel hartje. De bloemen hebben een fluweelachtige textuur en bloeien rijkelijk gedurende de zomermaanden. De plant groeit compact en vormt een mooie bolvormige struik. De Osteospermum FlowerPower Purple trekt vlinders en bijen aan en is een prachtige toevoeging aan elke tuin of border. De plant gedijt het beste in goed doorlatende grond en een zonnige standplaats.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Osteospermum FlowerPower Purple is een groenblijvende plant. Dit betekent dat de plant zijn bladeren behoudt gedurende het hele jaar. Het is een mooie toevoeging aan de tuin, vooral vanwege zijn langdurige groene bladeren.

  De Tuinplanten zijn winterhard tot -5 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant tegen vorst te beschermen wanneer de temperatuur onder dit punt daalt. Het is aan te raden om de plant te bedekken met bijvoorbeeld stro of een speciale vliesdoek.

  De Osteospermum FlowerPower Purple is een makkelijke plant in onderhoud. Hij heeft weinig water nodig en gedijt goed in de volle zon. Door regelmatig uitgebloeide bloemen te verwijderen blijft de plant langer mooi.

  De plant heeft een minimale ruimte nodig van ongeveer 20-30 cm in de breedte en diepte. Het is belangrijk om de plant voldoende ruimte te geven om te groeien en zich te ontwikkelen. Zorg voor voldoende afstand tot andere planten om concurrentie te voorkomen.

  Deze plant groeit het beste in de volle zon of in halfschaduw. In de schaduw zal de groei en bloei mogelijk verminderen. Het is aanbevolen om de plant op een zonnige plek te zetten voor de beste resultaten.

  Deze tuinplant heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Water geven in de vroege ochtend of late avond is het beste voor de plant.

  ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend en zal helpen bij het aantrekken van deze belangrijke bestuivers naar je tuin. Het zorgt voor een levendige en dynamische omgeving voor verschillende insecten. Het is een waardevolle toevoeging aan elke tuin die graag natuurlijke biodiversiteit promoot.

  Ja, de plant is goed voor biodiversiteit omdat het bijen, hommels en vlinders aantrekt met zijn mooie bloemen en nectar. Hierdoor draagt de plant bij aan de diversiteit van insecten in de tuin. Verder zorgt de plant voor een kleurrijke en levendige omgeving, wat ook positief is voor de biodiversiteit.

  Deze plant bloeit van mei tot en met september en heeft een bloeiperiode van ongeveer 5 maanden.

  Ja, de Tuinplanten kunnen over het algemeen goed tegen de volle zon. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de plant voldoende water krijgt tijdens warme periodes. Zorg ervoor dat de plant niet uitdroogt.

  Nee, de Osteospermum FlowerPower Purple is niet eetbaar. Het is een tuinplant die voornamelijk wordt gekweekt voor zijn mooie bloemen. Eet geen delen van de plant, aangezien dit schadelijk kan zijn voor de gezondheid.

  Ja, met zijn dichte groei en bladeren kan de Osteospermum FlowerPower Purple helpen om geluid te dempen in de tuin of op het balkon. De plant kan dus een bijdrage leveren aan het verminderen van omgevingsgeluiden.

 • Om de plant gezond te houden en de bloei te stimuleren, is het aan te raden om regelmatig uitgebloeide bloemen te verwijderen. Dit kan gedaan worden door de bloemknoppen met de hand weg te knippen of af te draaien. Snoei ook regelmatig dode of beschadigde delen van de plant weg om de groei te bevorderen.

  De plant dient regelmatig water te krijgen, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond niet uitdroogt, maar ook niet te drassig wordt. Het beste is om de grond lichtvochtig te houden door regelmatig te controleren.

  Gebruik voedingsrijke potgrond die goed doorlatend is voor een optimale groei van deze plant. Kies voor een potgrond die speciaal is samengesteld voor tuinplanten om de juiste balans van voedingsstoffen te bieden. Zorg ervoor dat de potgrond regelmatig vochtig gehouden wordt, maar voorkom dat de plant met zijn wortels in het water staat.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende, vruchtbare grond. Zorg ervoor dat de bodem voldoende vochtig is, maar niet te drassig. Een bodem met een neutrale tot licht zure pH waarde is ideaal voor deze tuinplant.

  De Osteospermum FlowerPower Purple staat het liefst op een zonnige plek in de tuin. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is, zodat overtollig water weg kan lopen. Deze tuinplant kan goed gedijen in borders, bloembakken of hanging baskets.

  Om de plant te beschermen tijdens de winterperiode, is het raadzaam om een dikke laag mulch rond de basis van de plant aan te brengen. Daarnaast kunnen vorstgevoelige planten worden afgedekt met textiel of een speciale winterhoes. Zorg ervoor dat de plant voldoende water krijgt voordat de vorstperiode begint.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Dode bloemen dienen regelmatig verwijderd te worden om de bloei te stimuleren. Een lichte snoeibeurt na de bloei kan helpen bij het behouden van een compacte vorm.

  Voor tuinplanten is het aan te raden om deze in het voorjaar te bemesten met een universele meststof. Dit kan zowel in korrelvorm als vloeibaar zijn. Het is belangrijk om de dosering te volgen zoals aangegeven op de verpakking.

  Mulchen rondom de plant zorgt voor het vasthouden van vocht in de grond en onderdrukt onkruidgroei. Gebruik organisch materiaal zoals compost, boomschors of hooi. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stengels van de plant komt om schimmelvorming te voorkomen.

  De Tuinplanten zoals de "Osteospermum FlowerPower Purple" gedijen het beste in een bodem met een neutrale tot licht zure pH-waarde. Het is daarom raadzaam om de zuurgraad van de bodem te controleren en indien nodig bij te sturen met kalk. Overmatig zure bodems kunnen de opname van voedingsstoffen belemmeren en de groei van de plant negatief beïnvloeden.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze tuinplant, kunt u regelmatig controleren op bladluizen, spint, en slakken. U kunt het ongedierte handmatig verwijderen of een natuurlijk bestrijdingsmiddel gebruiken. Houd de plant goed verzorgd en gezond om de kans op ongedierte te verkleinen.

 • Omschrijving

  De Osteospermum FlowerPower Purple is een prachtige bloeiende plant met paarse bloemen en een geel hartje. De bloemen hebben een fluweelachtige textuur en bloeien rijkelijk gedurende de zomermaanden. De plant groeit compact en vormt een mooie bolvormige struik. De Osteospermum FlowerPower Purple trekt vlinders en bijen aan en is een prachtige toevoeging aan elke tuin of border. De plant gedijt het beste in goed doorlatende grond en een zonnige standplaats.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.