Osteospermum FlowerPower Series

Osteospermum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Osteospermum FlowerPower Series is een kleurrijke en vrolijke plant met grote bloemen in verschillende tinten, zoals paars, roze, geel en wit. Deze plant bloeit rijkelijk van het voorjaar tot de herfst en trekt vlinders en bijen aan in de tuin. De Osteospermum FlowerPower Series gedijt het beste in de volle zon en kan zowel in potten als in de volle grond worden geplant. Deze plant vereist goed doorlatende grond en regelmatig water geven om te gedijen en kan worden gebruikt in borders, perken en hanging baskets.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Dit zorgt voor een continue groen aspect in de tuin.

  De plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is aanbevolen om de plant te beschermen bij langdurige vorst. Deze plant kan gekweekt worden in de tuin.

  Ja, de Osteospermum FlowerPower Series is makkelijk in onderhoud en vereist weinig extra zorg. Deze plant gedijt goed in de tuin en heeft minimale verzorging nodig. Het is een sterke en robuuste tuinplant die weinig aandacht nodig heeft om gezond te blijven.

  De Osteospermum FlowerPower Series heeft gemiddeld een ruimte nodig van 20-30 centimeter tussen elke plant voor optimale groei en bloei. Het is belangrijk om de planten niet te dicht op elkaar te planten om luchtcirculatie mogelijk te maken en ziektes te voorkomen. Zorg ook voor voldoende ruimte rondom de planten zodat ze zich goed kunnen verspreiden.

  Deze plant groeit het best in de volle zon en zal niet goed gedijen in de schaduw. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te plaatsen voor optimale groei en bloei. Houd de plant goed water en geef regelmatig meststof om de bloei te stimuleren.

  De Tuinplanten hebben gemiddeld één keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en de vochtigheid van de grond. Het is belangrijk om de grond goed te laten opdrogen tussen de watergift door. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  Ja, de plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de aantrekkelijke bloemen. Het is een goede keuze voor een tuin die insecten wil aantrekken en bevorderen.

  Ja, deze plant is goed voor biodiversiteit, omdat hij vlinders en bijen aantrekt met zijn nectarrijke bloemen. Hierdoor draagt de plant bij aan de bestuiving van andere planten in de tuin.

  Deze plant bloeit meestal van mei tot en met augustus. De bloeiperiode kan ongeveer 3 tot 4 maanden duren.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en is daarom geschikt om in de volle zon te plaatsen. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven wanneer hij in de volle zon staat, om uitdroging te voorkomen. De plant kan zelfs beter groeien en bloeien wanneer hij veel zonlicht krijgt.

  Nee, de Osteospermum FlowerPower Series is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant die voornamelijk wordt gekweekt vanwege zijn kleurrijke bloemen en niet geschikt is voor consumptie. Het is belangrijk om alleen eetbare planten te consumeren en deze planten niet als voedselbron te gebruiken.

  Ja, de Osteospermum FlowerPower Series heeft een licht geluidsdempend effect dankzij de bladeren en bloemen die geluidsgolven absorberen. Echter, het geluidsdempende effect is minimaal en niet zo significant als bij specifieke geluidsdempende planten. Over het algemeen wordt deze plant niet gekozen vanwege zijn geluidsdempende eigenschappen.

 • Deze plant kan na de bloei teruggesnoeid worden om de groei te bevorderen. Verwijder dode of beschadigde stengels en bloemen om de plant gezond te houden. Let op dat je niet te rigoureus snoeit, zodat de plant voldoende blad behoudt om energie op te nemen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in een plas water staan. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant en vermijd het nat maken van de bladeren om schimmel te voorkomen.

  Voor deze tuinplant is het belangrijk om goed doorlatende potgrond te gebruiken om wortelrot te voorkomen. Het is aan te raden om een potgrond te kiezen die verrijkt is met voedingsstoffen voor een gezonde groei. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat.

  De Tuinplanten zoals de Osteospermum FlowerPower Series heeft een goed doorlatende bodem nodig met een gemiddelde vruchtbaarheid. Zorg voor een bodem met voldoende voedingsstoffen en een goede pH-waarde. Vermijd te natte grond, omdat dit kan leiden tot wortelrot.

  Deze plant gedijt het best op een zonnige standplaats. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en geef regelmatig water tijdens droge periodes. Bescherm de plant tegen harde wind en vorst.

  Om de plant te beschermen tijdens de winter is het belangrijk om deze te bedekken met een dikke laag mulch of bladeren. Dit zal helpen om de wortels te beschermen tegen de vorst. Daarnaast is het aan te raden om de plant te plaatsen op een beschutte locatie om de kans op schade door koude wind te verminderen.

  Deze plant houdt van een zonnige standplaats en goed doorlatende grond. Water geven is nodig tijdens droge periodes, maar vermijd dat de grond te nat wordt. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te bevorderen.

  Om de bloei te stimuleren, kan de Tuinplanten bemest worden met een algemene meststof voor bloeiende planten tijdens het groeiseizoen. Gebruik een meststof met een hoger kaliumgehalte om de bloemproductie te bevorderen. Bemest de planten ongeveer elke 4-6 weken tijdens het groeiseizoen.

  Mulch kan gunstig zijn voor tuinplanten, omdat het de grond beschermt tegen vorst in de winter en uitdroging in de zomer. Het houdt de grond vochtig en voorkomt onkruidgroei, waardoor de planten beter kunnen groeien en bloeien. Verspreid een laagje mulch rond de planten, maar vermijd het direct tegen de stengels aan te leggen om rotting te voorkomen.

  De Osteospermum FlowerPower Series gedijt het best in een neutrale tot licht zure bodem met een pH tussen 6 en 7.5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te stellen met organische zuren of kalk. Een te zure of te basische bodem kan de groei en bloei van de plant negatief beïnvloeden.

  Bij de preventie en bestrijding van ongedierte bij Tuinplanten is het belangrijk om regelmatig de planten te inspecteren. Maak gebruik van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en sluipwespen om ongedierte te bestrijden. Indien nodig kunnen ook biologische bestrijdingsmiddelen gebruikt worden.

 • Omschrijving

  De Osteospermum FlowerPower Series is een kleurrijke en vrolijke plant met grote bloemen in verschillende tinten, zoals paars, roze, geel en wit. Deze plant bloeit rijkelijk van het voorjaar tot de herfst en trekt vlinders en bijen aan in de tuin. De Osteospermum FlowerPower Series gedijt het beste in de volle zon en kan zowel in potten als in de volle grond worden geplant. Deze plant vereist goed doorlatende grond en regelmatig water geven om te gedijen en kan worden gebruikt in borders, perken en hanging baskets.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.