Streptocarpus cooperi

Streptocarpus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Streptocarpus cooperi is een kleine kamerplant met glanzende, donkergroene bladeren en prachtige bloemen in tinten van paars en roze. De bloemen hebben een zachte en delicate uitstraling en verschijnen in trossen bovenop lange, slanke stelen. Deze plant gedijt goed in een lichte omgeving met indirect zonlicht en houdt van regelmatige bewatering. Streptocarpus cooperi voegt een vleugje kleur en elegantie toe aan elke ruimte en is gemakkelijk te verzorgen. Deze plant is perfect voor liefhebbers van bloeiende planten die graag wat extra kleur en schoonheid in huis willen brengen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is over het algemeen vrij gemakkelijk in onderhoud. Ze hebben regelmatig water nodig, maar geen direct zonlicht. Door de juiste verzorging zullen ze lang en gezond blijven.

  De Streptocarpus cooperi heeft veel licht nodig, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant op een plek met helder, indirect licht voor optimale groei en bloei. Zorg ervoor dat de plant niet te lang in de schaduw staat om gezond te blijven.

  De plant heeft regelmatig water nodig, ongeveer 1 tot 2 keer per week. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Geef in de winterperiode wat minder water dan in de zomer.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht, maar verdraagt wel wat licht. Het is dus beter om hem niet bloot te stellen aan felle zon. Plaats hem daarom op een plek met indirect zonlicht.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de tocht en direct zonlicht te houden en te zorgen voor een constante temperatuur.

  Deze plant bloeit meestal in de maanden april tot en met augustus en de bloei kan enkele weken tot maanden duren.

  Ja, de plant is luchtzuiverend en kan helpen bij het verbeteren van de luchtkwaliteit in huis. Het heeft de capaciteit om schadelijke stoffen uit de lucht op te nemen en deze om te zetten in zuurstof. Het is daarom een goede keuze voor in huis.

  Ja, de plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit is een ideale temperatuur voor de plant om goed te gedijen. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan te hoge of te lage temperaturen.

 • Het snoeien van de plant kan het beste worden gedaan in de lente of zomer. Verwijder dode of beschadigde bladeren en bloemen om de groei te bevorderen. Knip de bladeren en bloemstelen tot ongeveer 2,5 cm boven de basis van de plant.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de potgrond te drassig wordt. Geef water aan de basis van de plant en laat de potgrond tussen gietbeurten licht opdrogen. In de wintermaanden kan de waterbehoefte verminderen.

  De plant gedijt het beste in lichtzure, goed doorlatende potgrond. Kies een potgrond speciaal ontwikkeld voor bloeiende kamerplanten voor optimale groei. Zorg voor regelmatige bemesting om de plant gezond te houden.

  De bodemkwaliteit voor de Streptocarpus cooperi dient goed doorlatend te zijn en licht vochtig gehouden worden. Het is belangrijk dat de potgrond rijk is aan organisch materiaal en een licht zure pH heeft. Het gebruik van een speciale potgrond voor kamerplanten kan de groei en bloei van de plant bevorderen.

  Geef de plant regelmatig water, maar zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Gebruik eens in de twee weken plantenvoeding voor een optimale groei.

  Om de plant schoon te maken, kun je de bladeren voorzichtig afstoffen met een zachte doek. Als de bladeren erg vies zijn, kun je ze voorzichtig afspoelen onder lauw water. Let op dat de plant niet te lang nat blijft, dit kan schimmel veroorzaken.

  Houd van helder, maar indirect licht en vermijd de volle zon. Plaats in de buurt van een raam op het oosten of westen voor optimale groei. Kan ook gedijen onder kunstmatig licht zoals TL-lampen.

  Streptocarpus cooperi gedijt het beste bij een gemiddelde kamertemperatuur tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt te houden van tocht en extreme temperatuurschommelingen. Zorg ervoor dat de plant niet te dicht bij verwarmings- of airconditioningbronnen staat.

  De plant vereist een hoge luchtvochtigheid om goed te gedijen. Het is daarom aan te raden om regelmatig de bladeren te besproeien met water en de plant uit de buurt van radiatoren en andere warmtebronnen te houden. Het kan ook helpen om een luchtbevochtiger in de ruimte te plaatsen.

  Deze plant geeft de voorkeur aan een licht zure bodem met een pH-waarde tussen 5,5 en 6,5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met geschikte meststoffen. Een juiste pH-waarde zorgt voor een gezonde groei en bloei van de plant.

  Gebruik tijdens de groeiperiode een meststof voor bloeiende kamerplanten, volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering. Overbemesting kan leiden tot verbranding van de wortels en ander schadelijk effect op de plant, houdt hier rekening mee. Geef de plant tijdens de rustperiode geen extra voeding.

 • Omschrijving

  Streptocarpus cooperi is een kleine kamerplant met glanzende, donkergroene bladeren en prachtige bloemen in tinten van paars en roze. De bloemen hebben een zachte en delicate uitstraling en verschijnen in trossen bovenop lange, slanke stelen. Deze plant gedijt goed in een lichte omgeving met indirect zonlicht en houdt van regelmatige bewatering. Streptocarpus cooperi voegt een vleugje kleur en elegantie toe aan elke ruimte en is gemakkelijk te verzorgen. Deze plant is perfect voor liefhebbers van bloeiende planten die graag wat extra kleur en schoonheid in huis willen brengen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.