Spathiphyllum 'Numero Uno'

Spathiphyllum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Spathiphyllum 'Numero Uno' is een compacte en bossige kamerplant met donkergroene bladeren en opvallende witte bloemen die lijken op lepels. Deze plant staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen en het vermogen om de luchtvochtigheid in huis te verbeteren. Het is een gemakkelijk te onderhouden plant die goed gedijt in indirect zonlicht en regelmatige bewatering. Spathiphyllum 'Numero Uno' is perfect voor kantoren, woonkamers en slaapkamers en voegt een vleugje frisheid en elegantie toe aan elke ruimte. Deze plant heeft weinig tot geen last van ongedierte en is een populaire keuze voor beginnende plantenliefhebbers.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Spathiphyllum 'Numero Uno' is een makkelijk te onderhouden kamerplant. Hij heeft slechts matig licht nodig en regelmatig water geven is voldoende. De plant is ook goed bestand tegen vergeten water geven.

  Ja, de Spathiphyllum 'Numero Uno' heeft veel licht nodig om goed te groeien. Plaats de plant op een heldere plek, maar vermijd direct zonlicht. Het beste is om de plant dichtbij een raam te zetten waar voldoende licht binnenkomt.

  De plant heeft ongeveer 1 keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar geen overtollig water te geven. Zorg ervoor dat de grond tussen de gietbeurten door iets opdroogt.

  De plant houdt niet van felle zon, het beste is om het op een plek te zetten waar het indirect zonlicht ontvangt. Te veel direct zonlicht kan de bladeren beschadigen. Het is beter om de plant in de schaduw te houden.

  Ja, de Spathiphyllum 'Numero Uno' houdt van warmte en gedijt het best bij een constante temperatuur tussen de 18 en 24 graden Celsius. Plaats de plant uit de buurt van tocht en koude luchtstromen voor optimale groei en bloei. Het is belangrijk om de plant te beschermen tegen temperatuurschommelingen om gezond te blijven.

  Deze plant bloeit meestal in de lente en zomermaanden, en de bloei kan enkele weken tot maanden duren, afhankelijk van de verzorging. Na de bloei volgt meestal een rustperiode.

  Ja, de plant Spathiphyllum is luchtzuiverend en filtert schadelijke stoffen uit de lucht, zoals formaldehyde, benzeen en trichloorethyleen. Het is daarom een goede keuze voor in huis of op kantoor als je op zoek bent naar een plant die de luchtkwaliteit kan verbeteren.

  Ja, deze plant voelt zich het prettigst op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Een constante temperatuur binnen dit bereik zal de groei en gezondheid van de plant ten goede komen. Het is belangrijk om temperatuurschommelingen te vermijden om stress te voorkomen.

 • Het is niet nodig om de plant te snoeien, maar dode bladeren kunnen voorzichtig worden verwijderd. Als de plant te groot wordt, kan hij worden verpot in een grotere pot. Zorg ervoor dat de wortels niet beschadigd raken tijdens het snoeien of verpotten.

  Geef regelmatig water aan de plant, maar vermijd dat de grond te drassig wordt. Laat de bovenste laag van de grond drogen voordat je opnieuw water geeft, en zorg ervoor dat de pot een goede afwatering heeft. Geef in de lente en zomer iets meer water dan in de herfst en winter.

  De Spathiphyllum 'Numero Uno' gedijt het beste in een goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Het is belangrijk dat de potgrond vocht kan vasthouden, maar ook niet te snel uitdroogt. Een potgrond speciaal voor kamerplanten is daarom geschikt voor deze plant.

  De bodemkwaliteit moet goed doorlatend zijn en niet te compact. Een lichtvochtige grond met een goede luchtigheid is ideaal voor de plant. Het gebruik van potgrond voor kamerplanten is aanbevolen voor optimale groei.

  Deze plant heeft weinig onderhoud nodig en kan prima gedijen bij kamertemperatuur. Geef de plant regelmatig water, maar zorg ervoor dat de grond niet te vochtig wordt. Af en toe de bladeren besproeien met water op kamertemperatuur zal de plant goed doen.

  Je kunt de bladeren van deze plant stofvrij houden door ze regelmatig af te nemen met een vochtige doek. Eventuele verkleurde bladeren kun je voorzichtig verwijderen met een scherpe schaar of snoeischaar. Zorg ervoor dat de plant na het schoonmaken voldoende tijd krijgt om te drogen voordat je weer water geeft.

  Deze plant heeft veel licht nodig, maar vermijd direct zonlicht. Zet hem op een plek met helder, indirect licht voor de beste groei. Regelmatig draaien van de plant zal zorgen voor gelijkmatige groei aan alle kanten.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 15 en 25 graden Celsius. Hij kan wel tegen lagere temperaturen, maar het is beter om hem niet bloot te stellen aan tocht of kou. Zorg er ook voor dat de plant niet in de buurt staat van koude ramen of deuren.

  De luchtvochtigheid is belangrijk voor de gezondheid van deze kamerplant. Een luchtvochtigheidsniveau tussen de 50% en 60% wordt aanbevolen. Zorg voor voldoende vochtigheid door regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor kamerplanten ligt tussen de 6 en 7. Het is belangrijk dat de bodem niet te zuur of te basisch is, omdat dit de opname van voedingsstoffen kan belemmeren. Het regelmatig controleren van de pH-waarde van de bodem is daarom aan te raden.

  Kamerplanten zoals Spathiphyllum hebben baat bij regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen. Gebruik een vloeibare meststof speciaal voor kamerplanten en volg de instructies op de verpakking. Overbemesting kan schadelijk zijn, dus houd de aanbevolen dosering in de gaten.

 • Omschrijving

  Spathiphyllum 'Numero Uno' is een compacte en bossige kamerplant met donkergroene bladeren en opvallende witte bloemen die lijken op lepels. Deze plant staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen en het vermogen om de luchtvochtigheid in huis te verbeteren. Het is een gemakkelijk te onderhouden plant die goed gedijt in indirect zonlicht en regelmatige bewatering. Spathiphyllum 'Numero Uno' is perfect voor kantoren, woonkamers en slaapkamers en voegt een vleugje frisheid en elegantie toe aan elke ruimte. Deze plant heeft weinig tot geen last van ongedierte en is een populaire keuze voor beginnende plantenliefhebbers.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.