Rhodohypoxis Twinkle Stars

Rhodohypoxis

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Rhodohypoxis Twinkle Stars er en kugleformet plante med smalle grønne blade og lyserøde blomster med hvide stjerner i. Denne plante bliver cirka 10-15 cm høj og blomstrer fra forår til sommer. Rhodohypoxis Twinkle Stars kan lide en solrig placering og veldrænet jord. Det er en smuk og dekorativ plante til grænser, stenbede eller potter på terrassen. Denne plante tiltrækker også sommerfugle og er nem at passe på.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, planten er ikke stedsegrøn. Bladene på denne plante kan visne om vinteren og komme tilbage om foråret. Det er en løvfældende haveplante.

  Planten er vinterhårdfør indtil cirka -5 grader Celsius. Det er vigtigt at beskytte planten godt mod hård frost. Om vinteren kan det være klogt at dække planten til med f.eks. halm eller blade.

  Ja, Rhodohypoxis Twinkle Stars er let at vedligeholde og kræver minimal pleje. Sørg for en solrig placering og regelmæssig vanding i tørre perioder er tilstrækkeligt for at holde denne plante sund. Fjern visne blomster for at forlænge blomstringsperioden.

  Rhodohypoxis Twinkle Stars har brug for mindst 15 centimeter plads mellem andre planter. Det er bedst at plante denne plante i grupper og lade plads til spredning. Sørg for, at planten har tilstrækkelig plads til at vokse og blomstre.

  De Rhodohypoxis Twinkle Stars trives bedst i fuld sol, men kan også trives godt i delvis skygge. Sørg for, at planten får mindst 4-6 timers sollys om dagen for optimal vækst. For meget skygge kan føre til langstrakte stængler og mindre blomstring.

  Rhodohypoxis Twinkle Stars skal have regelmæssig vanding, især i varme perioder. Det anbefales at vande planten en gang om ugen for at holde jorden fugtig, men ikke for våd. Det er vigtigt at kontrollere jorden, inden man vander, for at undgå, at planten får for meget vand.

  Ja, blomsterne på denne plante er attraktive for sommerfugle og bier på grund af deres klare farver og nektarrige blomster. Det er et godt valg til en have, der gerne vil tiltrække disse insekter.

  Ja, Rhodohypoxis Twinkle Stars er god for biodiversitet, fordi den tiltrækker bier og andre bestøvere med dens blomster. Derudover bidrager planten til mangfoldigheden i haven og skaber et sundt miljø for forskellige organismer.

  Denne plante blomstrer normalt i månederne juni til august, og blomstringen kan vare op til cirka 6 uger.

  Ja, planten kan godt tåle direkte sollys og vil trives godt på et solrigt sted i haven. Det er vigtigt at give planten tilstrækkeligt med vand i varme perioder for at undgå udtørring. Det anbefales at give planten vand om morgenen eller aftenen for at undgå forbrænding af bladene.

  Nej, havplanterne "Rhodohypoxis Twinkle Stars" er ikke spiselige. At indtage denne plante kan være skadelig for helbredet. Det er vigtigt kun at spise planter, der specifikt er angivet som spiselige.

  Ja, som haveplante har denne art en begrænset lyddæmpende virkning. Denne plante absorberer og blokerer lydbølger, men er ikke så effektiv som specifikke lyddæmpende materialer.

 • Du kan beskære denne plante efter blomstringen til lige over jorden for at stimulere vækst og blomstring. Fjern eventuelle døde blade og blomsterstængler. Giv planten tilstrækkeligt med vand og næring efter beskæringen.

  Giv regelmæssigt vand til planten, især under tørre perioder. Sørg for, at jorden er godt drænet og ikke forbliver våd i lang tid. Giv helst vand ved plantens rod for at forhindre skimmeldannelse.

  Denne plante trives godt i veldrænet pottemuld. Sørg for, at pottemulden ikke bliver for våd. Brug helst pottemuld egnet til blomstrende planter.

  Planten trives bedst i godt drænet og let surt jord. Undgå våd og kompakt jord, da det kan forårsage rodørsygdomme. Det anbefales at tilføje organisk materiale til jorden for optimal vækst.

  Denne plante trives bedst på en solrig placering i veldrænet jord. Undgå for våd jord for at forhindre rodrot. Det er vigtigt at give planten tilstrækkeligt lys for optimal vækst.

  Om vinteren er det vigtigt at beskytte planten mod frost ved at bruge muld eller afdækningsmaterialer. Sørg for, at jorden er veldrænet for at forhindre rådne rødder. Det anbefales også at placere planten i et frostfrit rum under streng frost.

  Planten har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt med sollys. Det er vigtigt at beskære og gøde planten efter blomstring for optimal vækst.

  Det er vigtigt at gøde havenplanter årligt med organiske gødninger som kompost eller koemøg. Brug ikke kunstgødning, da det kan forårsage skader på planten og jorden. Gød om foråret for en sund vækst og blomstring.

  Mulch hjælper med at holde jorden fugtig og undertrykke ukrudt. Det kan også tilføre ekstra næringsstoffer til planterne. Det anbefales at påføre et lag mulch årligt for optimal vækst.

  Den optimale pH-værdi for jorden til Rhodohypoxis Twinkle Stars ligger mellem 5,5 og 6,5 på pH-skalaen. Syrlig jord er ideel til denne plantesort på grund af deres præference for let sure forhold. Det er vigtigt at kontrollere jordens pH-værdi regelmæssigt og om nødvendigt justere den.

  For at bekæmpe skadedyr i denne haveplante kan du tiltrække naturlige fjender som mariehøns eller bruge biologiske bekæmpelsesmidler. Regelmæssig inspektion af planten for tegn på skadedyr kan også hjælpe med at gribe hurtigt ind. Sørg desuden for god luftcirkulation og hold planten sund ved at pleje den på den rigtige måde.

 • Beskrivelse

  Rhodohypoxis Twinkle Stars er en kugleformet plante med smalle grønne blade og lyserøde blomster med hvide stjerner i. Denne plante bliver cirka 10-15 cm høj og blomstrer fra forår til sommer. Rhodohypoxis Twinkle Stars kan lide en solrig placering og veldrænet jord. Det er en smuk og dekorativ plante til grænser, stenbede eller potter på terrassen. Denne plante tiltrækker også sommerfugle og er nem at passe på.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.