Ajania pacifica 'Kimi'

Ajania pacifica

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Ajania pacifica 'Kimi' is een vaste plant met zilverachtige bladeren die lijken op kleine varens. Deze plant groeit in dichte matten en heeft een compacte groeiwijze. In de herfst verkleuren de bladeren naar prachtige tinten van geel, oranje en rood. Ajania pacifica 'Kimi' bloeit in de late zomer met kleine geeloranje bloemen die een bijen aantrekken. Deze plant doet het goed in de zon tot halfschaduw en gedijt goed in goed doorlatende bodems.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is over het algemeen vrij gemakkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale zorg nodig. Zolang de plant voldoende licht, water en voeding krijgt, zal hij goed gedijen. Het is belangrijk om regelmatig de bladeren schoon te maken en dode bladeren te verwijderen voor een gezonde groei.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig om goed te groeien. Het is het beste om hem op een zonnige plek te zetten waar hij indirect zonlicht kan ontvangen. Als je hem niet genoeg licht geeft kan dat de groei en bloei van de plant belemmeren.

  De plant heeft ongeveer 1-2 keer per week water nodig, afhankelijk van de omgevingstemperatuur en luchtvochtigheid. Zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt, maar ook niet uitdroogt tussen de gietbeurten. Het is belangrijk om de grond goed te laten opdrogen voordat je opnieuw water geeft.

  De plant houdt van een lichte standplaats, maar verdraagt geen felle zon. Het beste is om de plant op een plek te zetten waar het indirect zonlicht ontvangt. Overmatige blootstelling aan de felle zon kan leiden tot verbranding van de bladeren.

  De Ajania pacifica 'Kimi' houdt van warmte en voelt zich het best bij temperaturen tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de tocht te houden en te beschermen tegen koude temperaturen. Een warme en lichte plek in huis is ideaal voor deze plant.

  De plant bloeit in de maanden september en oktober. De bloeiperiode duurt ongeveer 4 tot 6 weken.

  Ja, de plant Ajania pacifica 'Kimi' heeft de eigenschap om de lucht te zuiveren. Dit komt doordat planten CO2 opnemen en zuurstof afgeven. Het hebben van kamerplanten kan dus zorgen voor een schonere lucht in huis.

  Ja, de plant staat graag op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Deze temperatuur is ideaal voor de groei en bloei van de plant. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden.

 • Knip de dode bloemen en bladeren regelmatig weg. Als de plant te groot wordt, kan je hem terugsnoeien om de vorm te behouden. Gebruik scherpe scharen of snoeischaren om beschadiging te voorkomen.

  Geef de plant regelmatig water, zodat de grond altijd vochtig is maar niet te nat. Zorg ervoor dat de plant niet uitdroogt, vooral tijdens warme periodes. Geef bij voorkeur water aan de onderkant van de pot om de wortels gezond te houden.

  Voor deze plant is het belangrijk om gebruik te maken van kwalitatieve potgrond. Kies voor een mengsel dat goed draineert en voedingsstoffen bevat voor een gezonde groei. Het regelmatig bemesten van de plant zal ook bijdragen aan een optimale groei.

  De bodemkwaliteit moet goed doorlatend zijn en mag niet te vochtig zijn. Een lichtzure bodem met een pH-waarde van ongeveer 6,5 tot 7,5 is ideaal. Zorg ook voor voldoende voedingsstoffen in de bodem.

  Deze plant heeft weinig onderhoud nodig en kan goed gedijen in een lichte ruimte. Geef de plant regelmatig water, maar vermijd dat de potgrond te nat wordt. Snoei de plant indien nodig om de groei te bevorderen.

  Om stof te verwijderen van de bladeren van deze plant, gebruik een zachte borstel of een vochtige doek om voorzichtig schoon te maken. Spuit de bladeren niet direct met water, dit kan leiden tot schade aan de plant. Reinig regelmatig om de plant gezond te houden.

  De Ajania pacifica 'Kimi' heeft veel licht nodig om goed te groeien. Plaats de plant daarom op een plek waar hij veel zonlicht kan ontvangen. Zorg ervoor dat de plant minstens 6 uur per dag direct zonlicht krijgt.

  De optimale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 15-25 °C. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan extreme temperaturen of tocht. Koude tocht kan de plant beschadigen.

  Een hoge luchtvochtigheid draagt bij aan een gezonde groei van kamerplanten. Het is belangrijk om regelmatig te controleren en indien nodig de luchtvochtigheid te verhogen, bijvoorbeeld door regelmatig te sproeien. Te lage luchtvochtigheid kan leiden tot uitgedroogde bladeren en groeiproblemen bij kamerplanten.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor kamerplanten ligt tussen 5,5 en 6,5 op de pH-schaal. Een licht zure tot neutrale bodem is het meest geschikt voor de meeste kamerplanten. Het is belangrijk om de pH van de bodem regelmatig te controleren en eventueel aan te passen met geschikte middelen.

  Voor kamerplanten is het belangrijk om regelmatig voeding te geven tijdens het groeiseizoen. Gebruik een evenwichtige meststof voor kamerplanten volgens de instructies op de verpakking. Overbemesting kan leiden tot verbranding van de wortels, dus wees voorzichtig met de hoeveelheid mest die je gebruikt.

 • Omschrijving

  Ajania pacifica 'Kimi' is een vaste plant met zilverachtige bladeren die lijken op kleine varens. Deze plant groeit in dichte matten en heeft een compacte groeiwijze. In de herfst verkleuren de bladeren naar prachtige tinten van geel, oranje en rood. Ajania pacifica 'Kimi' bloeit in de late zomer met kleine geeloranje bloemen die een bijen aantrekken. Deze plant doet het goed in de zon tot halfschaduw en gedijt goed in goed doorlatende bodems.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.