Chrysanthemum (Indicum Grp) 'Fuschini'

Chrysanthemum (Indicum Grp) GR

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Chrysanthemum 'Fuschini' is een prachtige en kleurrijke plant met donkerpaarse bloemblaadjes en een geel hartje. De bloemen bloeien in de late zomer en herfst en trekken vlinders en bijen aan. Deze plant groeit het beste in goed doorlatende grond en volle zon. 'Fuschini' is een compacte plant die goed geschikt is voor borders, bloembakken en als snijbloem. Regelmatig snoeien na de bloei helpt om de plant gezond en mooi te houden.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Chrysanthemum (Indicum Grp) 'Fuschini' is over het algemeen gemakkelijk in onderhoud en vereist geen speciale zorg. Deze plant gedijt goed binnen en heeft regelmatig water nodig. Het is belangrijk om de plant af en toe te bemesten voor een gezonde groei.

  Ja, Chrysanthemums hebben veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats de plant op een plek met helder, indirect zonlicht voor optimale groei. Vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  De Chrysanthemum Indicum Grp heeft regelmatig water nodig en moet vochtig gehouden worden, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Geef de plant ongeveer 1 à 2 keer per week water, afhankelijk van de temperatuur en de luchtvochtigheid in de kamer. Zorg ervoor dat de grond niet uitdroogt tussen de gietbeurten door.

  De Chrysanthemum houdt niet van direct fel zonlicht, maar gedijt het beste op een lichte en zonnige standplaats met wat bescherming tegen de heetste uren van de dag. Zorg voor voldoende licht, maar vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen. Het is aan te raden om de plant op een plek te zetten waar het zonlicht gefilterd wordt.

  Ja, Chrysanthemum (Indicum Grp) 'Fuschini' houdt van warmte en heeft dan ook een warme standplaats nodig om goed te groeien en bloeien. Het is belangrijk om de plant op een plek te zetten waar de temperatuur constant is en waar geen tocht is. Zorg er ook voor dat de plant voldoende licht krijgt.

  Deze plant bloeit meestal in de herfstmaanden, van september tot november. De bloei kan ongeveer 4 tot 6 weken duren.

  Ja, Chrysanthemum planten staan bekend om hun luchtzuiverende eigenschappen. Deze plant helpt bij het verbeteren van de luchtkwaliteit in huis door giftige stoffen te filteren. Het is een goede keuze voor het zuiveren van de lucht binnenshuis.

  Ja, deze plant staat graag op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit is ideaal voor de groei en bloei van de plant. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden voor optimale groeiomstandigheden.

 • Je kunt regelmatig de uitgebloeide bloemen verwijderen om nieuwe bloei te stimuleren. Snoei dode of beschadigde bladeren of stelen om de plant gezond te houden. Gebruik scherpe snoeischaren om een mooie vorm te behouden.

  Geef de plant regelmatig water, zodat de grond altijd licht vochtig is. Zorg ervoor dat er geen water op de bladeren blijft staan om rot te voorkomen. Geef in de wintermaanden wat minder water dan in de zomer.

  De plant gedijt het best in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Kamerplanten hebben vaak behoefte aan voedzame potgrond.

  De chrysant gedijt het best in een goed doorlatende bodem met veel voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de bodem licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels te nat worden. Een bodem met een neutrale tot licht zure pH-waarde is ideaal voor deze plant.

  De Chrysanthemum heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de grond constant nat is. Plaats de plant op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de groei te stimuleren.

  Om de plant schoon te maken, kun je voorzichtig stof van de bladeren afvegen met een zachte doek of een borstel. Besproei de bladeren regelmatig met water om stof te verwijderen en de luchtvochtigheid te verhogen. Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen, dit kan schade aan de plant veroorzaken.

  Chrysanten hebben veel helder, indirect zonlicht nodig om te gedijen. Plaats ze in de buurt van een raam op het oosten of westen voor de beste groei. Vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  De Chrysanthemum heeft een gematigde kamertemperatuur nodig, tussen de 18 en 21 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen tocht en extreme temperaturen. Een gelijkmatige temperatuur helpt de Chrysanthemum gezond te houden.

  Een luchtvochtigheid van ongeveer 60%-70% is ideaal voor kamerplanten zoals deze. Zorg voor een constante luchtvochtigheid door regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken. Te droge lucht kan leiden tot uitdroging van de bladeren.

  De Chrysanthemum (Indicum Grp) 'Fuschini' groeit het best in een licht zure tot neutrale bodem. Een pH-waarde tussen 6.0 en 7.0 is ideaal voor deze plant. Zorg dus voor een goede balans in de zuurgraad van de bodem.

  Kamerplanten hebben regelmatig voeding nodig tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven. Gebruik een evenwichtige meststof voor kamerplanten om de groei te stimuleren. Overbemesting kan schade aan de plant veroorzaken, dus volg de instructies op de verpakking nauwkeurig op.

 • Omschrijving

  Chrysanthemum 'Fuschini' is een prachtige en kleurrijke plant met donkerpaarse bloemblaadjes en een geel hartje. De bloemen bloeien in de late zomer en herfst en trekken vlinders en bijen aan. Deze plant groeit het beste in goed doorlatende grond en volle zon. 'Fuschini' is een compacte plant die goed geschikt is voor borders, bloembakken en als snijbloem. Regelmatig snoeien na de bloei helpt om de plant gezond en mooi te houden.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.