Chrysanthemum (Indicum Grp) 'Merlini'

Chrysanthemum (Indicum Grp) GR

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Chrysanthemum 'Merlini' er en kompakt og busket plante med mørkegrønne blade og et overflod af farverige blomster med en gul midte. Blomsterne blomstrer om efteråret og er ideelle til at lysne op i bede eller potter på terrasser og altaner. 'Merlini' er kendt for sin lange blomstringsperiode og fremragende modstand mod sygdomme. Denne plante tiltrækker også sommerfugle og bier, hvilket gør den til en smuk tilføjelse til en naturlig have. Det er en nem plante at passe på, der kræver lidt vedligeholdelse.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, Chrysanthemum (Indicum Grp) 'Merlini' er generelt nem at vedligeholde. Det kræver regelmæssig vanding og en lys placering, men ellers har det ikke brug for meget speciel pleje. Det er en stærk plante, der trives godt ved normale stuetemperaturer.

  Ja, Chrysanthemum (Indicum Grp) 'Merlini' har brug for masser af lys for at trives godt. Placér planten derfor et sted med tilstrækkelig naturligt lys. Undgå direkte sollys for at forhindre bladforsuring.

  De Chrysanthemum (Indicum Grp) 'Merlini' har brug for vand omkring 1-2 gange om ugen, afhængigt af omgivelsesforholdene som temperatur og luftfugtighed. Sørg for at jorden forbliver let fugtig, men ikke drivvåd. Det er bedre at give regelmæssige små mængder vand end at give meget vand på én gang.

  Chrysanthemum elsker kraftigt lys, men tåler ikke stærk sol. Placer derfor planten et sted med indirekte sollys. For meget direkte sollys kan beskadige bladene.

  Ja, Chrysanthemum planter elsker varme og trives godt ved stuetemperatur. Det er vigtigt at holde planten væk fra træk og kolde temperaturer. Sørg for, at planten står et varmt sted med tilstrækkeligt lys.

  Chrysanthemum (Indicum Grp) 'Merlini' blomstrer normalt i efterårs månederne, fra september til november. Blomstringen kan vare op til 6-8 uger.

  Ja, Chrysanthemum har potentiale til at forbedre luftkvaliteten i hjemmet ved at filtrere skadelige stoffer fra luften. Det er dog ikke den mest effektive luftrensende plante. At lufte rummet regelmæssigt forbliver vigtigt for et sundt miljø.

  Ja, krysantemumet trives bedst et sted med en konstant temperatur mellem 15 og 25 grader Celsius. Denne plante trives bedst i et varmt og solrigt miljø uden direkte sollys. Det er vigtigt at holde planten ved en stabil temperatur for at fremme vækst og blomstring.

 • For at opnå en kompakt vækst og blomstring anbefales det at regelmæssigt klippe visne blomster og gule blade væk. Beskær planten tilbage om foråret og efteråret til cirka 10 cm over jorden. På den måde bevarer planten sin form og forbliver sund.

  Sørg for, at jorden altid er let fugtig, men undgå at rødderne står i vand. Giv planten regelmæssigt vand, især på varme sommerdage. Lad jorden delvist tørre mellem vanding.

  Det bedste type pottejord til denne plante er en veldrænet pottejord, der er rig på næringsstoffer. Sørg for, at pottejorden forbliver let fugtig, men ikke for våd. Omplant planten om nødvendigt hvert par år for at holde rødderne sunde.

  Jordkvaliteten til denne stueplante skal være godt drænende og helst holdes let fugtig. Det er vigtigt at kontrollere jorden regelmæssigt og gøde efter behov. Sørg for, at planten ikke har problemer med stående vand i potten.

  Krysantemum planten kræver regelmæssig vanding og bør placeres på et lyst sted. Beskær visne blomster for at stimulere ny vækst. Tilføj regelmæssigt gødning under vækstperioden.

  Rengør planternes blade regelmæssigt med en fugtig klud for at fjerne støv og holde planten sund. Undgå brug af kemikalier eller aggressive rengøringsmidler, da de kan beskadige planten. Giv planten en gang imellem en forfriskende bruser under lunkent vand for at fjerne eventuelle insekter.

  Chrysanthemum Indicum Grp 'Merlini' har brug for meget lys og bør placeres et sted med masser af indirekte sollys. Et rum med vinduer mod syd eller vest er ideelt. Sørg for, at planten ikke står i direkte sollys for at undgå forbrænding.

  Den ideelle temperatur for denne plante er mellem 18 og 22 grader Celsius. Sørg for, at planten ikke udsættes for kold udkast eller ekstrem varme. Hold planten væk fra varme- og airconditionkilder.

  Den ideelle luftfugtighed for Chrysanthemum (Indicum Grp) 'Merlini' ligger mellem 50-60%. Sørg for, at luften ikke er for tør, da dette kan føre til udtørrede blade og blomsterknopper. Regelmæssig sprøjtning kan hjælpe med at øge luftfugtigheden.

  Chrysanthemum (Indicum Grp) 'Merlini' foretrækker en jord med en let sur til neutral pH. Det er vigtigt regelmæssigt at kontrollere jordens surhedsgrad og om nødvendigt justere den med passende gødning. En pH-værdi mellem 6,0 og 7,0 betragtes generelt som ideel for denne plante.

  Chrysanthemum (Indicum-gruppen) 'Merlini' har brug for regelmæssig gødning under vækstperioden for at forblive sund og smukt blomstrende. Brug en afbalanceret flydende gødning til stueplanter og følg instruktionerne på emballagen for den korrekte dosering. Overgødskning bør undgås for at undgå skade på planten.

 • Beskrivelse

  Chrysanthemum 'Merlini' er en kompakt og busket plante med mørkegrønne blade og et overflod af farverige blomster med en gul midte. Blomsterne blomstrer om efteråret og er ideelle til at lysne op i bede eller potter på terrasser og altaner. 'Merlini' er kendt for sin lange blomstringsperiode og fremragende modstand mod sygdomme. Denne plante tiltrækker også sommerfugle og bier, hvilket gør den til en smuk tilføjelse til en naturlig have. Det er en nem plante at passe på, der kræver lidt vedligeholdelse.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.