Dianthus 'Sunflor Dark Althea'

Dianthus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Dianthus 'Sunflor Dark Althea' er en smuk og farverig flerårig plante med mørkerøde blomster, der spreder en stærk og sød duft. Planten har smalle blade og vokser kompakt og busket, hvilket gør den til et smukt tillæg til blomsterbede og bede. Denne art af Dianthus blomstrer fra forår til efterår og tiltrækker sommerfugle og bier. 'Sunflor Dark Althea' trives bedst i godt drænet jord i fuld sol og kræver kun lidt vedligeholdelse. Med regelmæssig vanding og lidt gødning vil denne plante blomstre længe og være en smuk tilføjelse til din have.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, Dianthus 'Sunflor Dark Althea' er ikke stedsegrøn. Det er en haveplante, der mister sine blade om vinteren og danner nye blade om foråret. Det er en flerårig plante, der blomstrer om sommeren.

  Planten er meget vinterhårdfør og kan tåle temperaturer ned til -15 grader Celsius. Det er en stærk plante, der er godt rustet mod kolde vintre. Det anbefales dog at beskytte planten mod ekstrem frost.

  Ja, planten er generelt let at passe og kræver ikke meget speciel pleje. Det er vigtigt at give den regelmæssigt vand og fjerne visne blomster for at forlænge blomstringsperioden. Den trives godt i fuld sol og kan tåle tør jord.

  Dianthus 'Sunflor Dark Althea' har brug for cirka 20 cm plads mellem andre planter. Sørg for tilstrækkelig luftcirkulation og sollys rundt om planten. Det anbefales ikke at placere planten for tæt på andre planter for at undgå overbefolkning.

  Have planter som mig trives bedst i solen eller halvskygge. I skyggen kan min vækst og blomstring begrænses. Det anbefales derfor at plante mig på et solrigt sted for det bedste resultat.

  Planten har brug for vand cirka 1-2 gange om ugen, afhængigt af vejrforholdene og jordens fugtighed. Det er vigtigt at holde jorden let fugtig, men ikke mættet. Overvanding kan føre til rodskader.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier på grund af duften og farven på blomsterne. Det er et godt valg til en have, der ønsker at understøtte biodiversitet. Planter, der tiltrækker sommerfugle og bier, spiller en vigtig rolle i økosystemet.

  Ja, Dianthus-planter er kendt for deres tiltrækningskraft på bestøvere som bier og sommerfugle, hvilket bidrager til biodiversiteten i haven. Derudover giver blomsterne føde og skjulesteder for forskellige typer insekter. Det er derfor et godt valg for at støtte biodiversiteten i haven.

  Denne plante blomstrer fra maj til juli. Blomstringsperioden varer cirka 6 til 8 uger.

  Ja, denne plante kan godt tåle direkte sollys. Det er en haveplante, der trives i solrige forhold. Det er vigtigt at holde jorden godt fugtig under varme perioder.

  Nej, Dianthus-arter er generelt ikke spiselige. Det er ikke sikkert at indtage planter fra haven medmindre de specifikt er dyrket til forbrug. Det anbefales kun at indtage spiselige planter.

  Ja, mange haveplanter har lyddæmpende egenskaber på grund af deres blade og stængler, der absorberer lydsvibrationer. Det kan have en positiv effekt i en have eller på en altan for at reducere støjgener.

 • Dianthus 'Sunflor Dark Althea' kan beskæres efter blomstring for at holde planten kompakt. Fjern også regelmæssigt visne blomster for at stimulere ny blomstring. Om foråret kan en tredjedel af de gamle grene eventuelt beskæres væk.

  Giv regelmæssigt vand til denne plante, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden forbliver fugtig, men ikke gennemvædet. Undgå, at planten står i stillestående vand, da dette kan forårsage rodrot.

  Planten trives bedst i veldrænet pottemuld. Sørg for, at pottemulden er let fugtig, men ikke for våd. Tilføj regelmæssigt gødning til pottemulden for at holde planten sund.

  Denne plante trives bedst i veldrænet, frugtbar jord. Sørg for, at jorden er let sur til neutral og indeholder tilstrækkelige næringsstoffer. Undgå tung lerjord og sørg for god dræning.

  Planten trives bedst på et solrigt sted og kan også vokse godt i halvskygge. Sørg for, at jorden er godt drænet og ikke for våd. Placer planten derfor i en veldrænet jord.

  Om vinteren kan det være nyttigt at lægge et lag muld omkring planten for at beskytte rødderne mod frost. Derudover kan et beskyttende klæde eller væv dækkes over planten for at beskytte blomsterne mod hård frost. Det er også vigtigt at placere planten et beskyttet sted for at reducere risikoen for frostskader.

  Planten har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Fjern visne blomster for at forlænge blomstringsperioden. Gød planten en gang om året med speciel gødning til haveplanter.

  For haveplanter som disse er det vigtigt at gøde regelmæssigt i vækstsæsonen med en generel gødning. Brug en gødning specielt egnet til blomstrende planter for at fremme blomstringsperioden. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt med næringsstoffer for at forblive sund og stærk.

  Brugen af muld omkring planten kan hjælpe med at holde på fugt og reducere ukrudtsvækst. Sørg for, at laget af muld ikke er for tykt, cirka 5-7 cm er tilstrækkeligt. Brug organisk materiale som barkflis eller kompost for det bedste resultat.

  Planten trives bedst i en jord med en let sur til neutral pH-værdi. Det er vigtigt at holde øje med jordens surhedsgrad for at optimere plantens vækst og blomstring. En passende jordforberedelse kan hjælpe med at opretholde den ønskede pH-værdi.

  For at bekæmpe skadedyr på denne plante kan du bruge naturlige fjender som marihøner og snyltehvepse. Du kan også regelmæssigt kontrollere for tilstedeværelse af bladlus og fjerne dem manuelt. Det er vigtigt at holde planterne sunde ved regelmæssig gødskning og tilstrækkelig vanding, så de er bedre rustet mod skadeinsekter. Endelig kan du også bruge biologiske bekæmpelsesmidler som neemolie eller pyrethrin, hvis problemerne med skadedyr fortsætter.

 • Beskrivelse

  Dianthus 'Sunflor Dark Althea' er en smuk og farverig flerårig plante med mørkerøde blomster, der spreder en stærk og sød duft. Planten har smalle blade og vokser kompakt og busket, hvilket gør den til et smukt tillæg til blomsterbede og bede. Denne art af Dianthus blomstrer fra forår til efterår og tiltrækker sommerfugle og bier. 'Sunflor Dark Althea' trives bedst i godt drænet jord i fuld sol og kræver kun lidt vedligeholdelse. Med regelmæssig vanding og lidt gødning vil denne plante blomstre længe og være en smuk tilføjelse til din have.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.