Dianthus 'Sunflor Flamingo'

Dianthus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Dianthus 'Sunflor Flamingo' is een compacte en rijkbloeiende tuinanjer met opvallende roze bloemen. De bloemen hebben een sprekende kleur en een aangename geur, waardoor ze een echte eyecatcher zijn in de tuin of op het terras. De plant bloeit van het voorjaar tot in de herfst en trekt vlinders en bijen aan. Dianthus 'Sunflor Flamingo' houdt van een zonnige standplaats en goed doorlatende grond. Het is een makkelijke plant die weinig onderhoud vraagt en perfect is voor borders, rotstuinen of als potplant.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant Dianthus 'Sunflor Flamingo' is niet groenblijvend en zal in de winter zijn blad verliezen. Het is een vaste plant die wel in het voorjaar weer nieuw blad zal vormen.

  De plant is winterhard tot ongeveer -10 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant bij strenge vorst af te dekken met bijvoorbeeld stro of vliesdoek. In het voorjaar zal de plant weer uitlopen en bloeien.

  Ja, de Dianthus 'Sunflor Flamingo' is makkelijk in onderhoud. Deze tuinplant heeft weinig verzorging nodig en gedijt goed in de meeste bodemsoorten en standplaatsen. Regelmatig water geven en bemesten is voldoende om deze plant gezond te houden.

  "Dianthus 'Sunflor Flamingo' heeft ongeveer 30-40 cm ruimte nodig om te groeien. Zorg voor voldoende ruimte tussen de planten zodat ze zich goed kunnen ontwikkelen. Plaats ze op een zonnige plek in goed doorlatende grond."

  Nee, de Dianthus 'Sunflor Flamingo' groeit het beste in de volle zon. Een plek met minstens 6 uur direct zonlicht per dag is ideaal voor deze plant. In de schaduw zal de groei en bloei van de plant waarschijnlijk verminderen.

  Dianthus 'Sunflor Flamingo' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is aanbevolen om de grond licht vochtig te houden, maar niet te drassig. Over het algemeen is het voldoende om de plant één tot twee keer per week water te geven.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de zoete geur en de heldere kleuren van de bloemen. Het is een goede keuze voor een tuin die insecten wilt aantrekken en helpen bestuiven.

  Ja, deze plant trekt bestuivende insecten aan door zijn bloemen, wat de biodiversiteit in de tuin kan bevorderen. Het zorgt voor een gevarieerd ecosysteem en draagt bij aan het creëren van een gezonde omgeving voor andere planten en dieren. Het biedt voedsel en beschutting voor verschillende diersoorten.

  Deze plant bloeit van mei tot september en heeft een bloeiperiode van ongeveer 4 maanden. Het is een populaire tuinplant vanwege de lange bloeitijd.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en zal daar goed gedijen. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven bij warm weer. Deze plant heeft minder water nodig als hij in de volle zon staat.

  Nee, de Dianthus 'Sunflor Flamingo' is niet eetbaar en wordt voornamelijk gebruikt als tuinplant. Het consumeren van de bloemen of bladeren kan schadelijk zijn voor de gezondheid. Het wordt daarom afgeraden om deze plant te eten.

  Ja, de Dianthus 'Sunflor Flamingo' heeft een beperkt geluidsdempend effect, maar zal niet alle geluiden volledig dempen. Het kan helpen om wat omgevingsgeluid te absorberen, vooral als het bij ramen of muren wordt geplaatst. Het effect is echter niet zo sterk als bij specifieke geluidsdempende planten.

 • De Dianthus 'Sunflor Flamingo' dient regelmatig gesnoeid te worden om de bloei te bevorderen en de plant compact te houden. Verwijder uitgebloeide bloemen en knip lange stelen terug naar een gezonde knop. Snoei de plant bij voorkeur in het voorjaar of direct na de bloei.

  Geef regelmatig water aan de plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig maar niet doorweekt is. Vermijd dat de plant in een plas water staat om wortelrot te voorkomen.

  De beste potgrond voor Tuinplanten is een luchtige potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond goed doorlatend is en voldoende vocht vasthoudt. Kies een potgrond die specifiek geschikt is voor Tuinplanten voor een optimale groei en bloei.

  De plant heeft behoefte aan goed doorlatende grond met een gemiddelde vruchtbaarheid. Zorg ervoor dat de bodem niet te vochtig is om wortelrot te voorkomen. Regelmatig bemesten kan de groei en bloei bevorderen.

  De Dianthus 'Sunflor Flamingo' houdt van een zonnige standplaats en gedijt goed in goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant voldoende lucht krijgt en vermijd natte voeten. Deze tuinplant is geschikt voor borders, rotstuinen en perken.

  Om deze plant te beschermen in de winter, is het aan te raden om een laag mulch rond de basis van de plant aan te brengen. Dit zorgt voor extra isolatie en beschermt de wortels tegen strenge vorst. Daarnaast kunnen vorstgevoelige planten worden afgedekt met speciale beschermhoezen of doeken.

  Deze plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in goed doorlatende grond en volle zon. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren en snoei na de bloei om de plant compact te houden. Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes.

  Voor tuinplanten is het belangrijk om in het voorjaar te bemesten met organische mest of langzaam werkende meststoffen. Zorg ervoor dat de mest gelijkmatig over de grond wordt verspreid en vermijd bemesting tijdens droge periodes. Overbemesting kan leiden tot verbranding van de wortels en schade aan de plant.

  Mulchen helpt de grond vochtig te houden en onkruid te onderdrukken rondom deze plant. Gebruik organisch materiaal zoals boomschors of compost als mulch. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stengels van de plant wordt aangebracht om rotten te voorkomen.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor Tuinplanten is neutraal tot licht zuur, met een pH-waarde tussen 6 en 7. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te testen en indien nodig aan te passen met kalk of zwavel. Een goede zuurgraad zorgt voor een gezonde groei en bloei van de planten.

  Planten in de tuin kunnen last hebben van ongedierte, zoals bladluizen en rupsen. Het is belangrijk om regelmatig de planten te controleren op ongedierte en indien nodig maatregelen te nemen, zoals het gebruik van natuurlijke bestrijdingsmiddelen. Het is ook mogelijk om preventieve maatregelen te nemen, zoals het planten van bepaalde kruiden of bloemen die ongedierte kunnen afweren.

 • Omschrijving

  Dianthus 'Sunflor Flamingo' is een compacte en rijkbloeiende tuinanjer met opvallende roze bloemen. De bloemen hebben een sprekende kleur en een aangename geur, waardoor ze een echte eyecatcher zijn in de tuin of op het terras. De plant bloeit van het voorjaar tot in de herfst en trekt vlinders en bijen aan. Dianthus 'Sunflor Flamingo' houdt van een zonnige standplaats en goed doorlatende grond. Het is een makkelijke plant die weinig onderhoud vraagt en perfect is voor borders, rotstuinen of als potplant.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.