Dianthus 'Sunflor Margarita'

Dianthus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Dianthus 'Sunflor Margarita' er en kompakt og lavtvoksende plante med lyserøde blomster og en iøjnefaldende gul midte. Blomsterne har en let duft og blomstrer rigeligt i sommermånederne. Denne plante er ideel til grænser, stenbede eller som jorddække. 'Sunflor Margarita' trives bedst i veldrænet, fugtig jord og i fuld sol. Denne plante tiltrækker sommerfugle og bier og tilføjer et lyst og farverigt udseende til haven.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, planten er ikke stedsegrøn. Bladene på denne plante vil visne om vinteren. Det er en vinterhårdfør plante, der vil vokse igen om foråret.

  Denne plante er hårdfør ned til omkring -10 grader Celsius. Det anbefales at beskytte planten mod hård frost om vinteren. Dianthus 'Sunflor Margarita' er en flerårig plante, der trives godt i vores klima.

  Denne plante er let at vedligeholde og kræver lidt pleje. Sørg for tilstrækkeligt sollys og regelmæssig vanding er nok. Fjern regelmæssigt visne blomster for at forlænge blomstringsperioden.

  Planten har brug for cirka 20 til 30 centimeter plads hver for at kunne udvikle sig optimalt. Når du planter, skal du også tage højde for plantens højde og spredning. Sørg for tilstrækkeligt lys og luft omkring planten for en sund vækst.

  Nej, Dianthus 'Sunflor Margarita' vokser bedst i fuld sol og har brug for mindst 6 timers sollys om at trives godt. Det anbefales derfor ikke at placere denne plante i skyggen.

  Dianthus 'Sunflor Margarita' bør få vand ca. 1-2 gange om ugen. Sørg for at jorden forbliver fugtig, men ikke gennemblødt. I tørre perioder kan der være behov for mere vand.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier på grund af nektaren, de producerer, samt de farverige blomster, der tiltrækker dem. Derfor er det et godt valg til en have, hvor du ønsker at tiltrække disse insekter. Planten hjælper med at bestøve andre planter i området.

  Ja, denne plante bidrager til biodiversiteten ved at tiltrække bestøvere som bier og sommerfugle. Derudover kan den beskytte andre planter i haven mod skadedyr og sygdomme. At tilføje variation af planter i haven er altid godt for biodiversiteten.

  Planten blomstrer fra maj til september, og blomstringstiden varer cirka fire måneder.

  Ja, denne plante kan godt tåle fuld sol. Det er en haveplante, der trives i solrige forhold. Det er vigtigt at holde jorden godt fugtig under varme perioder.

  Nej, Dianthus 'Sunflor Margarita' er ikke spiselig. Det er en haveplante, der primært dyrkes på grund af de smukke blomster og ikke til forbrug. Det frarådes derfor at spise denne plante.

  Ja, visse haveplanter har evnen til at dæmpe lyd ved at absorbere og reflektere lydvibrationer. Dette kan hjælpe med at reducere støjgener i en have eller udendørs område. Det afhænger dog af den specifikke planteegenskaber og miljøet, hvor den vokser.

 • Havenplanter. Beskær planten efter blomstringen for at fremme væksten og bevare formen. Fjern døde eller beskadigede grene regelmæssigt for at bevare plantens sundhed.

  Planten har brug for regelmæssig vand, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden er fugtig, men ikke gennemblødt. Giv helst vand ved plantens base for at undgå skimmelsvækst.

  Denne plante foretrækker en godt drænet pottemuld, der holdes let fugtig, men ikke for våd. Vælg en pottemuld specielt designet til haveplanter for optimal vækst og blomstring. Det er vigtigt at kontrollere pottemulden regelmæssigt og tilføje gødning efter behov.

  "Dianthus 'Sunflor Margarita' foretrækker godt drænet jord med en gennemsnitlig frugtbarhed. Sørg for, at jorden er let sur til neutral og undgå våd jord, da dette kan føre til rodrot hos planten."

  Solrig placering er ideel til denne plante. Sørg for veldrænet jord. Beskyt mod kraftig vind og frost.

  Om vinteren har planten brug for beskyttelse mod frost, især når temperaturen falder under frysepunktet. Dette kan opnås ved at dække planten med et tykt lag muld eller blade. Det er også vigtigt at placere planten et sted uden vind og sørge for en veldrænet jord for at undgå rådne rødder.

  Denne plante trives bedst på en solrig placering og godt drænet jord. Regelmæssig vanding og gødning i vækstsæsonen fremmer blomstringen. Fjern visne blomster for at stimulere ny blomstring.

  Denne plante kræver regelmæssig gødskning for at forblive sund og vokse godt. Brug en afbalanceret gødning til blomstrende planter om foråret og sommeren. Overgødskning bør undgås for at forhindre skade på planten.

  Brugen af muld er gavnlig for væksten og sundheden af ​​haveplanter. Muld kan hjælpe med at holde på fugtigheden, undertrykke ukrudtsvækst og forbedre jordstrukturen. Det er vigtigt at udskifte mulden regelmæssigt for at fortsætte med at forsyne planterne med de nødvendige næringsstoffer.

  Den optimale surhedsgrad af jorden for haveplanter som Dianthus 'Sunflor Margarita' er neutral til let sur, med en pH-værdi mellem 6,0 og 7,0. Det er vigtigt, at jorden er veldrænet og ikke for våd for at undgå rodrot. Regelmæssig kontrol og tilpasning af pH-værdien af jorden kan hjælpe med en sund vækst af planten.

  For at bekæmpe skadedyr på denne plante kan man vælge at bruge insekticider, der er sikre for haveplanter. Derudover kan regelmæssig inspektion og fjernelse af eventuelt tilstedeværende skadedyr hjælpe med at forebygge skadedyrsangreb. Naturlige bekæmpelsesmetoder, såsom at bruge naturlige fjender af skadedyr, kan også være effektive.

 • Beskrivelse

  Dianthus 'Sunflor Margarita' er en kompakt og lavtvoksende plante med lyserøde blomster og en iøjnefaldende gul midte. Blomsterne har en let duft og blomstrer rigeligt i sommermånederne. Denne plante er ideel til grænser, stenbede eller som jorddække. 'Sunflor Margarita' trives bedst i veldrænet, fugtig jord og i fuld sol. Denne plante tiltrækker sommerfugle og bier og tilføjer et lyst og farverigt udseende til haven.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.