Dracaena marginata 'Rainbow'

Dracaena marginata

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Dracaena marginata 'Rainbow' is een prachtige kamerplant met smalle, langwerpige bladeren die elegant uitlopen in een punt. De bladeren hebben een opvallende groene kleur met felroze of rode randen, wat zorgt voor een kleurrijke en levendige uitstraling. Deze plant groeit langzaam en kan een hoogte bereiken van ongeveer 120-150 cm. Dracaena marginata 'Rainbow' is relatief gemakkelijk te verzorgen en gedijt goed bij helder, indirect licht en regelmatig water geven. Het is een populaire keuze voor mensen die op zoek zijn naar een trendy en decoratieve plant voor in huis.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Dracaena marginata 'Rainbow' is een makkelijk te onderhouden kamerplant. Deze plant heeft weinig water en zonlicht nodig en kan goed gedijen in binnenomgevingen. Regelmatig stof afnemen van de bladeren is voldoende om de plant gezond te houden.

  Ja, de Dracaena marginata 'Rainbow' heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien. Plaats de plant op een plek met veel indirect zonlicht voor een optimale groei en gezondheid. Het vermijden van direct zonlicht is essentieel om bladverbranding te voorkomen.

  De Dracaena marginata 'Rainbow' heeft matig water nodig en moet één keer per week worden bewaterd. Het is belangrijk om de grond tussen de gietbeurten te laten opdrogen om wortelrot te voorkomen. Overbewatering moet worden vermeden.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht en kan het beste op een plek worden geplaatst met indirect licht. Felle zon kan de bladeren beschadigen en voor verkleuring zorgen. Het is daarom beter om de plant te beschermen tegen te veel zonlicht.

  Ja, de plant houdt van een warme omgeving en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18-27 graden Celsius. Plaats de plant dus bij voorkeur op een plek waar het lekker warm is.

  De Dracaena Marginata bloeit zelden binnenshuis en als dit gebeurt, gebeurt het meestal in de lente. De bloei kan enkele weken tot maanden duren.

  Ja, de Dracaena marginata 'Rainbow' is luchtzuiverend. Deze plant kan schadelijke stoffen zoals formaldehyde en benzeen uit de lucht filteren. Dit zorgt voor een gezondere leefomgeving in huis.

  Ja, de plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit is de ideale temperatuur voor een gezonde groei. Zorg ervoor dat de plant geen extreme temperaturen ervaart.

 • Het is belangrijk om dode of beschadigde bladeren regelmatig te verwijderen om de plant gezond te houden. Ook kan de plant af en toe gesnoeid worden om een compactere vorm te behouden. Snoei met een scherpe schaar of mes om de plant niet onnodig te beschadigen.

  Deze plant heeft matig water nodig en moet tussen gietbeurten opdrogen. Geef water aan de plant wanneer de bovenste laag van de grond droog aanvoelt. Zorg ervoor dat er geen water in de pot blijft staan, omdat dit wortelrot kan veroorzaken.

  De Dracaena marginata 'Rainbow' gedijt het best in een goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond niet te vochtig wordt, om wortelrot te voorkomen. Regelmatig bemesten tijdens het groeiseizoen zal de plant helpen gezond en sterk te blijven.

  De bodem voor deze plant moet goed doorlatend en lichtzuur zijn. Het is belangrijk dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Een mengsel van potgrond en perlite of zand is ideaal voor een goede bodemkwaliteit.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed bij indirect zonlicht. De grond moet vochtig gehouden worden, maar let op dat de plant niet te nat staat. Af en toe de bladeren stofvrij maken helpt de plant gezond te houden.

  Je kunt de bladeren van deze plant afstoffen met een vochtige doek om stof en vuil te verwijderen. Verwijder dode of verkleurde bladeren om de plant gezond te houden. Gebruik indien nodig insecticidale zeep om eventuele plagen te bestrijden.

  'Dracaena marginata 'Rainbow' heeft veel licht nodig maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant op een plek met helder, indirect licht voor de beste groei. Draai de plant regelmatig zodat alle zijden gelijkmatig belicht worden.'

  De optimale temperatuur voor kamerplanten zoals de Dracaena marginata 'Rainbow' ligt tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en extreme temperatuurschommelingen. Zorg ervoor dat de plant niet op een te warme of te koude plek staat.

  De luchtvochtigheid moet voor deze plant tussen de 40% en 60% liggen. Het is belangrijk om de plant regelmatig te besproeien, vooral tijdens de droge wintermaanden. Een luchtbevochtiger kan ook helpen om de juiste luchtvochtigheid te behouden.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor kamerplanten varieert van licht zuur tot neutraal (pH 6 tot 7). Een goede drainage is ook belangrijk om wortelrot te voorkomen. Het is aan te raden om af en toe de pH-waarde van de bodem te controleren en indien nodig aan te passen.

  Kamerplanten zoals deze hebben baat bij regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven. Gebruik een evenwichtige vloeibare meststof speciaal voor kamerplanten, volg de instructies op de verpakking en vermijd overbemesting om schade aan de plant te voorkomen. Geef de plant tijdens de rustperiode in de herfst en winter minder meststoffen.

 • Omschrijving

  Dracaena marginata 'Rainbow' is een prachtige kamerplant met smalle, langwerpige bladeren die elegant uitlopen in een punt. De bladeren hebben een opvallende groene kleur met felroze of rode randen, wat zorgt voor een kleurrijke en levendige uitstraling. Deze plant groeit langzaam en kan een hoogte bereiken van ongeveer 120-150 cm. Dracaena marginata 'Rainbow' is relatief gemakkelijk te verzorgen en gedijt goed bij helder, indirect licht en regelmatig water geven. Het is een populaire keuze voor mensen die op zoek zijn naar een trendy en decoratieve plant voor in huis.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.