Scaevola Whirlwind White

Scaevola

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Scaevola Whirlwind White is een kleine struik met witte bloemen die lijken op een wervelwind, vandaar de naam "Whirlwind". Deze plant heeft een compacte groeiwijze en bloeit rijkelijk gedurende de zomermaanden. De bloemen hebben een opvallende vorm en trekken vlinders en bijen aan. De Scaevola Whirlwind White gedijt goed in de volle zon en kan zowel in borders als in hangmanden worden geplant. Het is een gemakkelijk te onderhouden plant die weinig zorg nodig heeft en langdurige bloei biedt.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, je bent groenblijvend en behoudt het hele jaar door je bladeren. Je geeft zo het hele jaar kleur aan de tuin.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant tijdens strenge vorst te beschermen. Overwinteren op een beschutte plek kan de plant ten goede komen.

  Ja, de plant is zeer makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is een sterke plant die goed gedijt in zowel zon als halfschaduw. Regelmatig water geven en af en toe bemesten is voldoende.

  De plant heeft ongeveer 30-40 cm ruimte nodig om optimaal te groeien en zich goed te kunnen verspreiden. Het is aan te raden om voldoende ruimte rondom de plant vrij te houden, zodat hij niet belemmerd wordt in zijn groei. Zorg er ook voor dat de plant voldoende licht en water krijgt.

  De plant groeit het beste in de volle zon en kan ook goed gedijen in halfschaduw. Echter, te veel schaduw kan de groei belemmeren en de bloei verminderen. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te zetten voor optimale groei.

  Tuinplanten zoals deze hebben over het algemeen 1-2 keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te doorweekt. Wanneer de grond droog aanvoelt, is het tijd om water te geven.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de geur en kleur van de bloemen. Het kan dus zeker helpen om deze insecten naar je tuin te lokken.

  Deze plant is niet per se bijzonder gunstig voor biodiversiteit, aangezien het geen specifieke eigenschappen heeft die verschillende soorten flora en fauna aantrekken of ondersteunen. Echter, het kan wel een mooie toevoeging zijn aan de tuin en bijdragen aan het creëren van een groenere en levendigere leefomgeving.

  Deze plant bloeit van juni tot oktober en de bloei kan ongeveer 4 maanden duren.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is een tuinplant die goed gedijt in zonnige plekken. Zorg wel voor voldoende water en bescherming tegen felle middagzon.

  Nee, de plant is niet eetbaar. Het is geen geschikte plant om te eten. Het wordt voornamelijk gekweekt voor decoratieve doeleinden in de tuin.

  Helaas is de "Scaevola Whirlwind White" niet geluidsdempend. Tuinplanten in het algemeen hebben een beperkte capaciteit om geluid te dempen vanwege hun beperkte grootte en structuur. Het is daarom beter om andere geluidsdempende maatregelen te overwegen, zoals het plaatsen van hagen of geluidsisolerende materialen.

 • De plant kan na de bloei gesnoeid worden om de vorm te behouden en nieuwe groei te stimuleren. Verwijder dode of beschadigde takken en snoei terug tot net boven een gezonde knop of zijtak. Snoei lichtjes om te voorkomen dat de plant te kaal wordt.

  Deze tuinplant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft. Geef bij voorkeur water in de vroege ochtend of late avond om verdamping te minimaliseren.

  De plant heeft geen specifieke voorkeur voor potgrond, als het maar goed doorlatend is. Een potgrond met toegevoegde meststoffen is aan te raden voor een goede groei. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde tot voedzame bodemkwaliteit. Het is belangrijk dat de grond niet te nat is om wortelrot te voorkomen. Het is aan te raden om de bodem van de plant regelmatig te voorzien van voedingsstoffen door middel van meststoffen.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige standplaats, maar kan ook gedeeltelijke schaduw verdragen. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te nat wordt. Bescherm de plant tegen sterke wind om beschadiging te voorkomen.

  Om de tuinplant te beschermen tegen vorst tijdens de winter, is het raadzaam om een laag mulch aan te brengen rond de plant om de wortels te beschermen. Daarnaast kan een winterharde pot gebruikt worden en kan de plant op een beschutte plek geplaatst worden. Het is ook mogelijk om de plant in te pakken met vliesdoek of jute voor extra bescherming tegen koude temperaturen.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in de volle zon. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en geef regelmatig water tijdens droge periodes. Het is niet nodig om de plant regelmatig te bemesten, maar af en toe wat plantenvoeding kan de groei bevorderen.

  De plant heeft regelmatig mest nodig om gezond te blijven en goed te groeien. Gebruik een meststof speciaal voor bloeiende planten en bemest in het voorjaar en de zomer volgens de aanbevolen dosering. Vermijd overbemesting, dit kan schade aan de plant veroorzaken.

  Het gebruik van mulch rondom de plant is gunstig om vocht vast te houden en onkruidgroei te onderdrukken. Het kan helpen om de wortels te beschermen tegen extreme temperaturen en zorgt voor een betere bodemstructuur. Gebruik organische mulch zoals compost, houtsnippers of bladeren voor het beste resultaat.

  De Tuinplanten vallen over het algemeen goed op neutrale tot licht zure bodems met een pH van ongeveer 6,0 tot 7,0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te testen en indien nodig aan te passen met kalk of zwavel. Een te zure of te basische bodem kan de gezondheid en groei van de plant belemmeren.

  Om ongedierte te bestrijden bij tuinplanten is het belangrijk om regelmatig de bladeren en stengels te inspecteren op tekenen van insecten. Gebruik natuurlijke methoden zoals het besproeien met insectendodende zeep of het planten van afweerplanten in de buurt. Verwijder regelmatig aangetaste bladeren en stengels om verspreiding van ongedierte te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Scaevola Whirlwind White is een kleine struik met witte bloemen die lijken op een wervelwind, vandaar de naam "Whirlwind". Deze plant heeft een compacte groeiwijze en bloeit rijkelijk gedurende de zomermaanden. De bloemen hebben een opvallende vorm en trekken vlinders en bijen aan. De Scaevola Whirlwind White gedijt goed in de volle zon en kan zowel in borders als in hangmanden worden geplant. Het is een gemakkelijk te onderhouden plant die weinig zorg nodig heeft en langdurige bloei biedt.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.