Hibiscus rosa-sinensis Sunny Roma

Hibiscus rosa-sinensis

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Hibiscus rosa-sinensis Sunny Roma er en smuk, iøjnefaldende plante med store, skarpe farvede blomster. Blomsterne er lyse røde og skaber et glad og eksotisk udseende. Planten har skinnende grønne blade og kan dyrkes både indendørs og udendørs. Det er en let at vedligeholde plante, der trives godt i direkte sollys og har brug for regelmæssig vanding. Med dens frodige blomster og livlige udseende er Hibiscus rosa-sinensis Sunny Roma en ægte blikfang i enhver have eller som stueplante.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, Hibiscus rosa-sinensis Sunny Roma er generelt let at vedligeholde. Regelmæssig vanding og tilstrækkeligt lys er nok til at holde denne plante sund. Det er også vigtigt at gøde planten lejlighedsvis.

  Ja, planten har brug for masser af lys for at vokse og blomstre ordentligt. Placér den derfor helst et sted, hvor den modtager masser af indirekte sollys. Det er vigtigt at dreje planten regelmæssigt for at fremme ensartet vækst.

  Hibiscus rosa-sinensis Sunny Roma har brug for regelmæssigt vand, cirka 1-2 gange om ugen. Det er vigtigt, at jorden forbliver let fugtig, men ikke for våd. Sørg for, at planten ikke tørrer ud mellem vandingerne.

  Hibiscus rosa-sinensis Sunny Roma trives i en let placering, men kan ikke godt lide direkte sollys. Det er derfor bedst at placere planten et sted uden skarpt sollys. Det bedste er en placering med indirekte sollys.

  Ja, denne plante elsker varme og trives godt ved temperaturer mellem 18 og 24 grader Celsius. Det er vigtigt at placere planten et varmt og solrigt sted for at den kan trives optimalt. Det anbefales at undgå at udsætte planten for kold træk.

  Blomsterne på denne plante blomstrer normalt fra slutningen af ​​foråret til begyndelsen af efteråret. Blomstringsperioden kan vare cirka 6 til 8 uger.

  Ja, Hibiscus anses for at være en luftrensende plante og kan hjælpe med at forbedre luftkvaliteten i hjemmet. Den fjerner giftige stoffer fra luften og producerer ilt under fotosynteseprocessen. Det er derfor et sundt og dekorativt tilføjelse til ethvert interiør.

  Ja, denne plante trives bedst et sted, hvor temperaturen ligger mellem 15 og 25 grader Celsius. Dette er ideelt for plantens vækst og blomstring. Sørg derfor for, at planten står et sted, hvor disse temperaturer opretholdes.

 • For at beskære planten er det bedst at bruge en skarp og ren beskæresaks. Fjern døde eller beskadigede grene og beskær blomstrende grene tilbage efter blomstring. Beskær om foråret for at holde planten sund og smuk.

  Hibiscus rosa-sinensis Sunny Roma har brug for regelmæssig vanding, især i vækstperioden om foråret og sommeren. Sørg for, at jorden altid er let fugtig, men undgå at rødderne står i vand. Om vinteren kan planten få vand i moderation, lad jorden tørre lidt ud mellem vandingerne.

  Hibiscus rosa-sinensis Sunny Roma har brug for godt drænet pottemuld med en let sur pH-værdi. En pottemuld specielt til blomstrende planter er derfor passende. Sørg for, at pottemulden forbliver tilstrækkelig fugtig, men ikke for våd.

  Hibiscus rosa-sinensis Sunny Roma trives bedst i godt drænet pottemuld med en neutral surhedsgrad. Det er vigtigt, at jorden holdes fugtig, men ikke vandmættet. En blanding af pottemuld og perlit kan hjælpe med at forbedre dræningen.

  Planten kræver regelmæssig vanding, men lad jorden tørre godt mellem vanding. Sørg for tilstrækkeligt lys, men undgå direkte sollys i eftermiddagstimerne. Giv planten gødning månedligt i vækstperioden for at opnå optimal blomstring.

  Det er vigtigt at fjerne støv fra bladene på denne plante regelmæssigt ved at tørre dem af med en fugtig klud. Brug lunkent vand til at rengøre plantens blade og lad dem lufttørre. Undgå brug af kemikalier eller aggressive rengøringsmidler, da dette kan beskadige planten.

  Hibiscus rosa-sinensis Sunny Roma har brug for masser af lys for at kunne vokse godt. Placér planten et solrigt sted, hvor den kan få mindst 6 timer direkte sollys om dagen. Sørg for, at planten ikke står i den skarpe eftermiddagssol for at undgå forbrænding.

  Hibiscus rosa-sinensis Sunny Roma trives bedst ved en konstant stuetemperatur mellem 18 og 24 grader Celsius. Det er vigtigt ikke at udsætte planten for kold træk eller ekstrem varme. Det anbefales at placere planten et lyst og varmt sted.

  Hibiscus rosa-sinensis Sunny Roma har brug for en høj luftfugtighed. Dette kan opnås ved regelmæssigt at sprøjte planten eller ved at placere den på en skål med vand. Det er vigtigt ikke at udsætte planten for for tør luft for at forhindre udtørring.

  Den Hibiscus rosa-sinensis Sunny Roma foretrækker en let sur til neutral jord med en pH-værdi mellem 6,0 og 7,0. Det er vigtigt regelmæssigt at kontrollere jordens surhedsgrad og om nødvendigt foretage justeringer med specifikke jordforbedringsmidler eller gødning. At opretholde den rette surhedsgrad vil bidrage til en sund vækst og blomstring af planten.

  Indendørs planter har brug for regelmæssig gødning i vækstperioden, fra forår til efterår. Brug en speciel indendørs plantergødning og følg doseringsinstruktionerne på emballagen. Overgødning kan føre til skader på rødderne, så vær forsigtig med brugen af gødning.

 • Beskrivelse

  Hibiscus rosa-sinensis Sunny Roma er en smuk, iøjnefaldende plante med store, skarpe farvede blomster. Blomsterne er lyse røde og skaber et glad og eksotisk udseende. Planten har skinnende grønne blade og kan dyrkes både indendørs og udendørs. Det er en let at vedligeholde plante, der trives godt i direkte sollys og har brug for regelmæssig vanding. Med dens frodige blomster og livlige udseende er Hibiscus rosa-sinensis Sunny Roma en ægte blikfang i enhver have eller som stueplante.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.