Anthurium (Andreanum Grp) Shell Coral

Anthurium

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Anthurium (Andreanum Grp) Shell Coral is een prachtige kamerplant met opvallende bloemen in de vorm van schelpen, die een koraalachtige uitstraling hebben. De bloemen zijn helderrood van kleur en steken mooi af tegen het donkergroene glanzende blad. Deze plant staat bekend om zijn lange bloeiperiode en is een echte eyecatcher in huis. Anthuriums zijn gemakkelijk te verzorgen en gedijen goed op een lichte plek zonder direct zonlicht. Regelmatig water geven en af en toe bemesten zorgt voor een gezonde en bloeiende Anthurium Shell Coral.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Zet de plant op een lichte plek maar niet in direct zonlicht en geef regelmatig water zodat de grond licht vochtig blijft. Verwijder regelmatig dode bladeren en bloemen om de plant gezond te houden.

  Ja, de plant heeft veel indirect zonlicht nodig om goed te groeien. Plaats hem daarom bijvoorbeeld in de buurt van een raam. Te weinig licht kan ervoor zorgen dat de plant minder bloemen produceert.

  De Anthurium (Andreanum Grp) Shell Coral heeft 1 tot 2 keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Zorg ervoor dat de plant niet in een laagje water staat om wortelrot te voorkomen.

  De Anthurium Shell Coral houdt niet van direct zonlicht, het is beter om de plant op een lichte plek zonder felle zon te plaatsen. Te veel zonlicht kan de bladeren beschadigen en verbranden. Het beste is om de plant indirect zonlicht te geven.

  Ja, Anthurium planten houden van warmte en gedijen goed bij temperaturen tussen de 18-22°C. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan koude tocht of temperatuurschommelingen. Het is belangrijk om de plant op een warme en lichte plek te zetten om optimaal te kunnen groeien.

  De Anthurium (Andreanum Grp) Shell Coral bloeit meestal in de lente en de zomermaanden. De bloeiperiode duurt meestal tot ongeveer 8 tot 12 weken.

  Ja, Anthuriums staan bekend om hun luchtzuiverende eigenschappen. Ze helpen de lucht in huis te zuiveren en zorgen voor een gezondere leefomgeving. Het is daarom een goede keuze om Anthurium in huis te halen.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit is de ideale temperatuur voor de gezondheid en groei van de plant. Het is belangrijk om de plant te beschermen tegen extreme temperaturen.

 • Om de plant mooi te houden is het aan te raden om regelmatig dode bladeren en bloemen te verwijderen. Snoei de stelen onderaan de plant af voor een betere groei en bloei. Gebruik scherpe en schone snoeischaar om beschadiging te voorkomen.

  Geef de plant regelmatig water zodat de grond licht vochtig aanvoelt. Zorg ervoor dat de plant niet met zijn wortels in het water staat, dit kan wortelrot veroorzaken. In de winterperiode heeft de plant minder water nodig.

  De Anthurium (Andreanum Grp) Shell Coral gedijt het beste in een luchtige potgrond met goede drainage. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt, maar ook niet uitdroogt. Een potgrond speciaal voor bloeiende kamerplanten is een goede keuze voor deze plant.

  De bodem voor kamerplanten, zoals Anthurium (Andreanum Grp) Shell Coral, moet goed doorlatend en licht zuur zijn. Het is belangrijk om een potgrond te gebruiken die speciaal is samengesteld voor kamerplanten om de juiste voeding en drainage te bieden. Regelmatig water geven en bemesten is ook belangrijk voor een gezonde groei.

  De plant heeft regelmatig water nodig, zorg dat de grond altijd licht vochtig blijft. Zet de plant op een lichte plek maar niet in de directe zon. Regelmatig bemesten tijdens de groeiperiode.

  De Anthurium Shell Coral kan het beste schoongemaakt worden door de bladeren regelmatig af te nemen met een vochtige doek. Vermijd hierbij direct zonlicht op de bladeren. Eventuele stofdeeltjes kunnen ook voorzichtig weggeblazen worden met een zachte borstel. Het is belangrijk om de plant regelmatig schoon te houden om de gezondheid van de bladeren te behouden.

  De Anthurium (Andreanum Grp) Shell Coral heeft veel indirect licht nodig en gedijt het beste op een plek met helder, maar geen direct zonlicht. Plaats de plant in de buurt van een raam op het oosten of westen voor optimale groei. Het vermijden van te veel direct zonlicht voorkomt verbranding van de bladeren.

  De ideale temperatuur voor kamerplanten ligt tussen de 18-24°C. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan grote temperatuurverschillen. Plaats de plant niet in de buurt van tocht of radiatoren.

  Kamerplanten zoals de Anthurium houden van een hoge luchtvochtigheid. Besproei regelmatig de bladeren met water om de luchtvochtigheid te verhogen. Plaats de plant ook niet te dicht bij een verwarming om uitdroging te voorkomen.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor kamerplanten ligt tussen de 5,5 en 6,5 pH. Dit zorgt voor een goede opname van voedingsstoffen en voorkomt dat de wortels beschadigd raken. Het is belangrijk om regelmatig de zuurgraad van de bodem te controleren en indien nodig aan te passen met specifieke meststoffen.

  De Anthurium heeft in de lente en zomer maandelijkse bemesting nodig met een evenwichtige meststof. Gebruik hiervoor vloeibare meststof of langzaam vrijkomende korrels. In de herfst en winter is bemesting niet noodzakelijk.

 • Omschrijving

  De Anthurium (Andreanum Grp) Shell Coral is een prachtige kamerplant met opvallende bloemen in de vorm van schelpen, die een koraalachtige uitstraling hebben. De bloemen zijn helderrood van kleur en steken mooi af tegen het donkergroene glanzende blad. Deze plant staat bekend om zijn lange bloeiperiode en is een echte eyecatcher in huis. Anthuriums zijn gemakkelijk te verzorgen en gedijen goed op een lichte plek zonder direct zonlicht. Regelmatig water geven en af en toe bemesten zorgt voor een gezonde en bloeiende Anthurium Shell Coral.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.