Canna Tropical

Canna

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Canna Tropical, ook wel bekend als de Canna Lily, is een exotische plant met grote groene bladeren en opvallende bloemen in felle kleuren zoals rood, geel en oranje. Deze plant is afkomstig uit tropische gebieden en gedijt goed in warme en vochtige omstandigheden. De Canna Tropical kan uitgroeien tot een flinke hoogte en wordt vaak gebruikt als een opvallende eyecatcher in de tuin of op het terras. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die gedijt in de volle zon en regelmatig water nodig heeft. De bloemen van de Canna Tropical trekken vlinders en bijen aan, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is groenblijvend. Het behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Dit maakt het een populaire keuze voor tuinen.

  De plant is winterhard tot -5 graden Celsius. Het is raadzaam om de plant in de winter binnen te plaatsen of te beschermen tegen vorst. De plant kan niet goed tegen strenge vorst.

  Ja, de plant is redelijk makkelijk in onderhoud en vraagt voornamelijk om regelmatig water geven en voldoende zonlicht. Snoeien is niet per se nodig, tenzij de plant uitgebloeid is. Het is belangrijk om de plant in de winter binnen te halen of te beschermen tegen vorst.

  Deze plant heeft een ruime groeiruimte nodig, met voldoende afstand tot andere planten om te voorkomen dat ze elkaar belemmeren in de groei. Het is aan te raden om minimaal 60 centimeter ruimte rondom de plant vrij te houden voor optimale ontwikkeling. Houd er rekening mee dat deze plant behoorlijk groot kan worden, dus zorg voor voldoende ruimte in de tuin.

  Deze plant groeit het beste in de volle zon of gedeeltelijke schaduw. Het is belangrijk dat de plant voldoende licht krijgt om goed te kunnen groeien en bloeien. In de schaduw kan de groei en bloei belemmerd worden.

  Tuinplanten hebben over het algemeen één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de bodem en het weer. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt is. Houd ook rekening met regelmatig bemesten voor een gezonde groei.

  Ja, de plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de heldere kleuren van de bloemen en de zoete geur. Het is een geliefde plant voor bestuivende insecten in de tuin.

  Tuinplanten zijn over het algemeen positief voor biodiversiteit, omdat ze habitat bieden voor insecten en kleine dieren en bijdragen aan het ecosysteem in de tuin. Het is belangrijk om een diversiteit aan planten aan te planten om de biodiversiteit te bevorderen.

  De plant bloeit van juli tot september en de bloei kan tot wel 8 weken duren.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en gedijt daar goed in. Het is belangrijk om voldoende water te geven tijdens warme periodes om uitdroging te voorkomen. Planten in lichte, goed doorlatende grond kan helpen bij het bevorderen van de groei.

  De wortels van deze plant zijn eetbaar en worden soms gebruikt in Zuid-Amerikaanse gerechten. De bladeren en zaden van deze plant zijn echter giftig en mogen niet gegeten worden. Het wordt aanbevolen om alleen de wortels te consumeren als ze op de juiste manier zijn bereid.

  Ja, de Tuinplanten bekend als Canna Tropical hebben grote bladeren en dichte groei, waardoor ze geluid kunnen dempen en een groene buffer kunnen vormen in de tuin.

 • Om de gezondheid en de groei van de plant te bevorderen, is het raadzaam om dode bloemen en bladeren regelmatig te verwijderen. Houd de plant goed gesnoeid door oude, beschadigde of overvolle stelen weg te knippen. Snoei in het voorjaar de plant bij tot op ongeveer 10 centimeter boven de grond om nieuwe groei te stimuleren.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens warme periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Het is belangrijk om de plant niet te veel water te geven om wortelrot te voorkomen.

  Voor de Tuinplanten is het belangrijk om gebruik te maken van potgrond met een goede vochtregulerende werking. Zorg ervoor dat de potgrond voldoende voedingsstoffen bevat en goed doorlatend is. Het is aan te raden om de potgrond jaarlijks te vervangen om de gezondheid en groei van de plant te bevorderen.

  Tuinplanten gedijen het beste in goed doorlatende, vruchtbare grond. Zorg voor een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0 voor optimale groei. Vermijd te natte of te droge grond om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant gedijt het best op een zonnige standplaats, met minimaal 6 uur direct zonlicht per dag. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en niet te vochtig wordt. Bescherm de plant tegen harde wind en vorst.

  Voor winterbescherming van Tuinplanten is het aan te raden om deze plant vorstvrij te overwinteren, bijvoorbeeld in een kas of binnenshuis. Zorg ervoor dat de plant niet te veel water krijgt tijdens de rustperiode en bescherm de wortels met een laag mulch of stro. Snoei dode of beschadigde delen van de plant weg in het voorjaar.

  Zorg ervoor dat de plant voldoende zonlicht en water krijgt, vooral tijdens warme zomermaanden. Verwijder regelmatig dode bladeren en bloemen om de plant gezond te houden. Bemest de plant af en toe met geschikte plantenvoeding om de groei te bevorderen.

  Tuinplanten zoals Canna Tropical hebben regelmatig voeding nodig om gezond te blijven. Gebruik een universele meststof voor bloeiende planten tijdens het groeiseizoen. Let op de aanbevolen dosering en pas de bemesting toe volgens de instructies op de verpakking.

  Mulch is gunstig voor deze plant, het helpt bij het vasthouden van vocht en het onderdrukken van onkruid. Gebruik organische mulch zoals boomschors of bladeren voor het beste resultaat. Zorg ervoor dat de mulch niet te dicht bij de stam van de plant wordt gelegd om rotten te voorkomen.

  De plant vereist een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te testen en indien nodig bij te sturen met organische meststoffen of kalk. Een te hoge of te lage zuurgraad kan de groei en bloei van de plant belemmeren.

  Het is belangrijk om regelmatig de plant te controleren op spint, trips en bladluizen. Preventief kunt u de plant besproeien met een oplossing van water en groene zeep. Ook kunt u natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes inzetten tegen deze plaaginsecten.

 • Omschrijving

  De Canna Tropical, ook wel bekend als de Canna Lily, is een exotische plant met grote groene bladeren en opvallende bloemen in felle kleuren zoals rood, geel en oranje. Deze plant is afkomstig uit tropische gebieden en gedijt goed in warme en vochtige omstandigheden. De Canna Tropical kan uitgroeien tot een flinke hoogte en wordt vaak gebruikt als een opvallende eyecatcher in de tuin of op het terras. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die gedijt in de volle zon en regelmatig water nodig heeft. De bloemen van de Canna Tropical trekken vlinders en bijen aan, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.