Canna 'Tropical Yellow'

Canna

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Canna 'Tropical Yellow' is een opvallende plant met grote, heldergele bloemen en groen blad dat lijkt op bananenbladeren. Deze plant zorgt voor een tropische uitstraling in de tuin of op het terras. De bloemen bloeien in de zomer en trekken vlinders en bijen aan. Canna 'Tropical Yellow' houdt van een zonnige standplaats en regelmatig water geven. Deze plant kan goed gedijen in vochtige grond en kan in de winter worden beschermd tegen vorst.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend en zal in de winter zijn bladeren verliezen. Het is een zomerbloeier die in het voorjaar weer nieuwe bladeren en bloemen zal vormen.

  Deze tuinplant is winterhard tot -5 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant in de winter goed te beschermen tegen vorst. Het beste is om de plant in de winter binnen te zetten of te bedekken met een dikke laag mulch.

  Ja, de plant is makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Zolang de plant regelmatig water krijgt en voldoende zonlicht heeft, zal hij goed gedijen in de tuin. Het is belangrijk om de uitgebloeide bloemen regelmatig te verwijderen voor een optimale groei.

  De Canna 'Tropical Yellow' heeft voldoende ruimte nodig om te groeien en zich te ontwikkelen. Zorg voor ongeveer 30 cm tussen elke plant om voldoende luchtcirculatie te bieden. Daarnaast is het belangrijk om de plant voldoende ruimte te geven om zijn wortels te verspreiden.

  De Canna 'Tropical Yellow' doet het het beste in de volle zon, maar kan ook groeien in halfschaduw. In de schaduw zal de plant echter minder bloemen produceren en kan de groei vertragen. Het is aan te raden om de plant zoveel mogelijk zonlicht te geven voor een optimale groei en bloei.

  Tuinplanten zoals de Canna 'Tropical Yellow' hebben over het algemeen behoefte aan regelmatig water geven. In de zomermaanden kan het nodig zijn om de plant één tot twee keer per week water te geven, afhankelijk van de weersomstandigheden en de bodemvochtigheid. Zorg er wel voor dat de grond tussendoor goed kan opdrogen om wortelrot te voorkomen.

  Ja, de Canna planten zijn aantrekkelijk voor vlinders en bijen vanwege hun felgekleurde bloemen en overvloedige nectar. Deze planten zijn een goede keuze voor het aantrekken van bestuivers naar je tuin.

  Canna planten trekken bijen, vlinders en kolibries aan, waardoor ze bijdragen aan de biodiversiteit in de tuin. De bloemen bieden nectar en pollen als voedselbron voor verschillende insecten en vogels. Daarnaast kunnen canna planten ook dienen als schuilmogelijkheid voor kleine dieren.

  Deze plant bloeit in de maanden juli tot en met oktober en de bloeiperiode duurt ongeveer 4 tot 6 weken.

  Tuinplanten zoals de Canna 'Tropical Yellow' kunnen over het algemeen goed tegen de volle zon. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven bij warm weer. Zorg voor een goede afwatering om wortelrot te voorkomen.

  Nee, de bloemen en bladeren van deze plant zijn niet eetbaar. Het wordt over het algemeen niet aanbevolen om planten uit de tuin te eten, tenzij specifiek bekend is dat ze eetbaar zijn. Het is altijd raadzaam om advies in te winnen bij een expert voordat je planten consumeert.

  Ja, de plant Canna 'Tropical Yellow' heeft grote bladeren die geluid kunnen dempen. Deze plant kan dus zeker helpen om geluid te absorberen in uw tuin of buitenruimte.

 • Knip dode of beschadigde bladeren en bloemen regelmatig weg om de plant gezond te houden. Verwijder ook regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te bevorderen. Eventuele uitlopers kunnen ook afgeknipt worden om de plant in toom te houden.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme en droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed vochtig is, maar vermijd dat de wortels in natte grond blijven staan. Geef de plant bij voorkeur 's ochtends water om schimmelvorming te voorkomen.

  De plant heeft behoefte aan goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Gebruik eventueel meststoffen om de groei van de plant te bevorderen.

  De bodemkwaliteit voor Tuinplanten dient goed doorlatend en vruchtbaar te zijn, met een neutrale tot licht zure pH-waarde. Zorg voor voldoende voedingstoffen en een goede waterhuishouding om een gezonde groei te bevorderen. Het regelmatig bemesten en mulchen van de bodem kan helpen bij het behouden van de juiste bodemkwaliteit voor Tuinplanten.

  De plant Canna 'Tropical Yellow' gedijt het beste op een zonnige standplaats, maar kan ook groeien in lichte schaduw. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en houd de grond vochtig, maar niet te nat. Deze plant is geschikt voor in de tuin en komt goed tot zijn recht in borders en grote potten.

  In de winter is het belangrijk om de plant goed te beschermen tegen vorst. Je kan dit doen door een dikke laag mulch aan te brengen rond de wortels en de plant eventueel af te dekken met een fleece of jute hoes. Zorg er ook voor dat de plant op een beschutte plek staat om hem tegen koude wind te beschermen.

  De plant heeft regelmatig water nodig en moet goed gedraineerd worden. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen en verwelkte bladeren. Geef in het voorjaar en de zomer maandelijks plantenvoeding voor een rijke bloei.

  Tuinplanten zoals Canna 'Tropical Yellow' hebben behoefte aan regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen. Gebruik een evenwichtige meststof met een hoog kaliumgehalte om de bloei te stimuleren. Geef de plant geen extra mest in de wintermaanden wanneer deze in rust is.

  Het is aan te bevelen om een laag mulch rond de plant aan te brengen om onkruidgroei te verminderen en vocht vast te houden. Mulch kan ook helpen bij het reguleren van de bodemtemperatuur en het toevoegen van voedingsstoffen aan de grond. Kies organische mulchmaterialen zoals houtsnippers, stro of bladeren voor een betere afbraak en verrijking van de bodem.

  De ideale zuurgraad voor de Canna 'Tropical Yellow' ligt tussen de 6,0 en 6,8 op de pH-schaal. Het is belangrijk dat de bodem niet te zuur is, aangezien deze plant het beste gedijt in licht zure grond. Het is aan te raden om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant kunnen natuurlijke methoden worden gebruikt, zoals het besproeien met een oplossing van water en milde zeep. Ook kunnen roofdieren zoals lieveheersbeestjes worden ingezet om schadelijke insecten te bestrijden. Het is belangrijk om regelmatig de plant te controleren op tekenen van ongedierte en zo snel mogelijk actie te ondernemen.

 • Omschrijving

  Canna 'Tropical Yellow' is een opvallende plant met grote, heldergele bloemen en groen blad dat lijkt op bananenbladeren. Deze plant zorgt voor een tropische uitstraling in de tuin of op het terras. De bloemen bloeien in de zomer en trekken vlinders en bijen aan. Canna 'Tropical Yellow' houdt van een zonnige standplaats en regelmatig water geven. Deze plant kan goed gedijen in vochtige grond en kan in de winter worden beschermd tegen vorst.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.