Ficus benjamina 'Naomi Gold'

Ficus benjamina

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Ficus benjamina 'Naomi Gold' is een variëteit van de Ficus benjamina plant met opvallend goudgeel blad. Het is een mooie en decoratieve kamerplant die een vleugje kleur en glans aan een ruimte toevoegt. Deze plant gedijt goed in een lichte en warme omgeving, maar vermijd direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen. Regelmatig water geven en af en toe sproeien helpt de plant gezond te houden. De 'Naomi Gold' is een gemakkelijk te verzorgen plant die een aanwinst kan zijn voor elk interieur.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Ficus benjamina 'Naomi Gold' is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Hij heeft gemiddeld water nodig en gedijt goed op een lichte standplaats. Regelmatig stof afnemen van de bladeren bevordert de groei.

  De "Ficus benjamina 'Naomi Gold'" heeft veel licht nodig en groeit het best op een plek met veel indirect zonlicht. Zorg ervoor dat de plant niet in direct zonlicht staat, omdat dit tot bladverbranding kan leiden. Plaats de plant bij een raam op het oosten, westen of noorden voor de beste groeiomstandigheden.

  De Ficus benjamina 'Naomi Gold' heeft behoefte aan regelmatig maar matig water; één keer per week water geven is meestal voldoende. Zorg ervoor dat de grond tussen de gietbeurten goed kan opdrogen om wortelrot te voorkomen. Het is aan te raden om de plant tijdens de groeiperiode in het voorjaar en de zomer iets vaker water te geven.

  De Ficus benjamina 'Naomi Gold' houdt niet van felle zon, deze kan het beste op een plek staan met indirect licht. Te veel direct zonlicht kan schade veroorzaken aan de bladeren. Het is ook belangrijk om de plant regelmatig te draaien zodat alle bladeren gelijkmatig kunnen genieten van het licht.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt het best bij een constante temperatuur tussen 18-24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en temperatuurschommelingen voor optimale groei. Het is aan te raden om de plant in een warme en lichte omgeving te plaatsen.

  De Ficus benjamina 'Naomi Gold' bloeit meestal in de zomermaanden en de bloei kan enkele weken tot enkele maanden duren. De bloemen van deze plant zijn echter klein en onopvallend.

  Ja, de Ficus benjamina 'Naomi Gold' staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen. Deze plant kan helpen bij het zuiveren van de lucht in uw huis door schadelijke stoffen te absorberen en om te zetten in zuurstof. Het is een goede keuze voor het verbeteren van de luchtkwaliteit binnenshuis.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. De optimale temperatuur voor deze kamerplant is gematigd en constant. Temperaturen boven de 25 graden kunnen de plant beschadigen.

 • Snoei de plant in het voorjaar om de vorm te behouden en de groei te stimuleren. Verwijder dode of beschadigde bladeren en takken. Gebruik scherpe snoeischaar om schade aan de plant te voorkomen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar pas op dat de wortels niet te lang in een laagje water blijven staan. Laat de bovenste laag van de grond iets opdrogen voordat je opnieuw water geeft. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  De plant heeft kwalitatief goede potgrond nodig om goed te gedijen in een binnenomgeving. Het is belangrijk dat de potgrond goed draineert en licht vochtig blijft. Kies een potgrond speciaal samengesteld voor kamerplanten.

  De Ficus benjamina 'Naomi Gold' gedijt het beste in een goed doorlatende potgrond met een licht zure tot neutrale pH. Zorg ervoor dat de bodem voldoende vocht vasthoudt, maar niet te drassig wordt. Een voedzame bodem met voldoende organisch materiaal bevordert de groei en gezondheid van de plant.

  De plant heeft veel natuurlijk licht nodig en gedijt het beste bij indirect zonlicht. Laat de grond niet uitdrogen en geef regelmatig water, maar vermijd dat de wortels te lang in water blijven staan. Af en toe de bladeren besproeien met water helpt om de luchtvochtigheid op peil te houden.

  Om stof van de bladeren te verwijderen kan je het beste een vochtige doek gebruiken om ze voorzichtig af te vegen. Gebruik geen schoonmaakmiddelen op de bladeren, dit kan de plant beschadigen. Af en toe kan je de bladeren ook onder een lauwe douche afspoelen om ze fris en gezond te houden.

  De Ficus benjamina 'Naomi Gold' staat graag op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien zodat alle kanten gelijkmatig belicht worden. Een plekje bij een raam op het oosten of westen is ideaal.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 18 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en plotselinge temperatuurschommelingen. Een constante temperatuur zal helpen om de plant gezond te houden.

  De plant prefereert een gemiddelde luchtvochtigheid tussen de 40-60%. Om de luchtvochtigheid te verhogen kan er regelmatig gesproeid worden met water of een luchtbevochtiger gebruikt worden. Een te lage luchtvochtigheid kan leiden tot droge bladeren en problemen met de luchtwegen van de plant.

  De Ficus benjamina ‘Naomi Gold’ heeft een licht zure tot neutrale bodem nodig. Een pH-waarde tussen 6 en 7 is ideaal voor deze kamerplant om goed te gedijen. Zorg voor een goede afwatering om ophoping van water en verzuring van de bodem te voorkomen.

  Kamerplanten zoals Ficus benjamina 'Naomi Gold' hebben regelmatig bemesting nodig tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven. Gebruik een evenwichtige meststof voor groene planten om de groei te bevorderen en de bladeren mooi groen te houden. Overbemesting kan leiden tot verbrande wortels, dus volg altijd de aanbevolen dosering op de verpakking.

 • Omschrijving

  De Ficus benjamina 'Naomi Gold' is een variëteit van de Ficus benjamina plant met opvallend goudgeel blad. Het is een mooie en decoratieve kamerplant die een vleugje kleur en glans aan een ruimte toevoegt. Deze plant gedijt goed in een lichte en warme omgeving, maar vermijd direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen. Regelmatig water geven en af en toe sproeien helpt de plant gezond te houden. De 'Naomi Gold' is een gemakkelijk te verzorgen plant die een aanwinst kan zijn voor elk interieur.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.