Argyranthemum frutescens Molimba Duplo White

Argyranthemum frutescens

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Argyranthemum frutescens Molimba Duplo White is een verfijnde en sierlijke plant met witte bloemen die een dubbele bloemvorm hebben. Deze plant heeft een compacte groeiwijze en kan een hoogte bereiken van ongeveer 40-50 cm. De bloemen zijn rijkelijk aanwezig en bloeien van het voorjaar tot aan het najaar. De Molimba Duplo White heeft een frisse uitstraling en is perfect voor in bloembakken, borders of als solitaire plant in de tuin. Het is een makkelijk te onderhouden plant die goed gedijt in de volle zon of halfschaduw.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Argyranthemum frutescens Molimba Duplo White is een groenblijvende plant die het hele jaar door zijn blad behoudt. Het is een mooie toevoeging aan de tuin, zelfs in de wintermaanden. De plant vereist wel regelmatig onderhoud en snoei om gezond te blijven.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant tijdens strenge vorst te beschermen tegen de kou. De plant kan het beste op een beschutte plek in de tuin worden geplaatst.

  Ja, deze plant is gemakkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te zorgen voor voldoende zonlicht. Het snoeien van de plant kan helpen om de bloei te stimuleren.

  Om optimaal te groeien heeft deze plant ongeveer 30-40 centimeter ruimte nodig rondom zichzelf. Zorg ervoor dat de plant voldoende lucht en licht krijgt, en plaats hem niet te dicht bij andere planten. Het is belangrijk om de plant regelmatig te snoeien om hem gezond en mooi te houden.

  Deze plant groeit het beste in de volle zon of in lichte schaduw. Te veel schaduw kan de groei en bloei belemmeren. Het is aan te raden om de plant op een plek te zetten waar hij voldoende zonlicht kan ontvangen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Het is aan te raden om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt. In het algemeen is 1-2 keer per week water geven voldoende.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de vele bloemen met nectar die ze produceren. Het is een aantrekkelijke plant voor bestuivers zoals vlinders en bijen. Het helpt bij het bevorderen van de biodiversiteit in de tuin.

  Ja, de plant is goed voor biodiversiteit omdat het insecten zoals bijen en vlinders aantrekt met zijn bloemen. Daarnaast draagt het bij aan de variatie in plantensoorten in de tuin, wat ook positief is voor de biodiversiteit.

  Deze plant bloeit van mei tot oktober en de bloeiperiode kan enkele maanden duren.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en zal goed gedijen op een zonnige locatie. Zorg er wel voor dat de plant voldoende water krijgt tijdens warme periodes om uitdroging te voorkomen. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden.

  Nee, de plant is niet eetbaar. Het wordt niet aanbevolen om deze plant te consumeren. Het wordt voornamelijk gebruikt als decoratieve tuinplant.

  Ja, deze plant heeft enigszins geluidsdempende eigenschappen vanwege zijn dichte groei en bladstructuur. Het kan helpen om geluiden in de omgeving te absorberen en te verzachten. Echter, het is niet zo effectief als specifieke geluidsisolerende materialen.

 • Deze tuinplant kan het beste regelmatig gesnoeid worden om een compacte en volle groei te bevorderen. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloeiperiode te verlengen. Snoei in het voorjaar dode of beschadigde takken weg voor een gezonde groei.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed doorlaatbaar is om wateroverlast te voorkomen. Vermijd dat de plant uitdroogt.

  De plant heeft behoefte aan goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Het is belangrijk om de potgrond vochtig te houden, maar niet te laten uitdrogen. Gebruik bij voorkeur speciale potgrond voor bloeiende planten voor een optimale groei en bloei.

  Deze plant gedijt het best in een goed doorlatende bodem met een gemiddelde vruchtbaarheid. Zorg ervoor dat de bodem licht, luchtig en vochtig is om de groei en bloei te bevorderen. Voeg organisch materiaal toe om de bodemkwaliteit te verbeteren.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige locatie in goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt om te gedijen en stel hem bloot aan minimaal 6 uur zonlicht per dag voor optimale groei. Vermijd te natte grond om wortelrot te voorkomen.

  In de winter heeft deze plant bescherming nodig tegen vorst, vooral als de temperaturen onder de -5 graden Celsius komen. Het is raadzaam om de plant te bedekken met stro, bladeren of een speciale winterhoes om hem te beschermen tegen de kou. Zorg er ook voor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg voor voldoende zonlicht en bemest de plant regelmatig voor een goede groei en bloei. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de plant gezond te houden.

  Deze plant heeft regelmatig bemesting nodig om gezond te blijven groeien en bloeien. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten volgens de aanbevolen dosering op de verpakking. Het is belangrijk om de plant tijdens het groeiseizoen regelmatig te bemesten, vooral in het voorjaar en de zomer.

  Tuinplanten zoals Argyranthemum frutescens Molimba Duplo White hebben baat bij mulch om de grond vochtig te houden en onkruidgroei te beperken. Een laag mulch van organisch materiaal kan worden aangebracht rond de planten, maar vermijd direct contact met de stelen om schimmelvorming te voorkomen. Hernieuw de mulchlaag jaarlijks voor optimale groei en bloei.

  De ideale zuurgraad voor de Argyranthemum frutescens Molimba Duplo White ligt tussen de 6,5 en 7,5 op de pH-schaal. Het is belangrijk dat de bodem neutraal tot licht zuur is voor een optimale groei en bloei van deze tuinplant. Het is aan te raden om regelmatig de zuurgraad van de bodem te meten en indien nodig de grond te corrigeren met speciale meststoffen.

  Voor deze plant is het belangrijk om regelmatig te controleren op spint en bladluizen. Bij een ernstige plaag kunnen ze bestreden worden met natuurlijke vijanden of biologische bestrijdingsmiddelen. Een goede luchtcirculatie en afwatering kan helpen om de plant gezond te houden.

 • Omschrijving

  De Argyranthemum frutescens Molimba Duplo White is een verfijnde en sierlijke plant met witte bloemen die een dubbele bloemvorm hebben. Deze plant heeft een compacte groeiwijze en kan een hoogte bereiken van ongeveer 40-50 cm. De bloemen zijn rijkelijk aanwezig en bloeien van het voorjaar tot aan het najaar. De Molimba Duplo White heeft een frisse uitstraling en is perfect voor in bloembakken, borders of als solitaire plant in de tuin. Het is een makkelijk te onderhouden plant die goed gedijt in de volle zon of halfschaduw.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.