Helichrysum Lining Silver

Helichrysum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Helichrysum Lining Silver is een kruidachtige plant met zilverkleurige bladeren die een mooie textuur en glans hebben. De plant heeft een compacte groeiwijze en bereikt een hoogte van ongeveer 20-30 cm. Helichrysum Lining Silver bloeit in de zomer met kleine, witte bloemetjes die een subtiele geur verspreiden. Deze plant is zeer geschikt voor gebruik als borderplant, in rotstuinen of als bodembedekker. Helichrysum Lining Silver is makkelijk te onderhouden en gedijt goed in de volle zon.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, "Helichrysum Lining Silver" is groenblijvend. Dit betekent dat de plant zijn bladeren het hele jaar door behoudt en niet afwerpt tijdens het najaar of de winter. Dit maakt de plant een mooie toevoeging aan de tuin, omdat het hele jaar door kleur en structuur biedt.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -5°C. Het is aan te raden om de plant in de winter te beschermen tegen vorst. Het is een mooie toevoeging aan de tuin, maar kan niet tegen strenge vorst.

  Ja, de Helichrysum Lining Silver is makkelijk in onderhoud. Deze plant heeft weinig water nodig en gedijt goed in de volle zon. Het is een sterke tuinplant die weinig verzorging nodig heeft.

  Voor de Helichrysum Lining Silver plant is het aan te raden om ongeveer 20-30 cm ruimte tussen elke plant aan te houden. Zo geef je de plant voldoende ruimte om te groeien en zich te ontwikkelen. Zorg dus voor genoeg ruimte in je tuin of op je balkon.

  De Helichrysum Lining Silver groeit het beste in de volle zon of in lichte schaduw. Het is belangrijk dat de plant voldoende zonlicht krijgt om goed te kunnen groeien en bloeien. In de schaduw kan de plant minder goed groeien en kan de bladkleur minder intens zijn.

  De Tuinplanten hebben gemiddeld één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet te laten doorweken. Controleer regelmatig de grond voordat je water geeft.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan met zijn nectarrijke bloemen. Het is een goede keuze voor een tuin die biodiversiteit ondersteunt. Zorg ervoor dat de plant voldoende zonlicht en vocht krijgt om zijn aantrekkingskracht op bestuivers te vergroten.

  Ja, Tuinplanten zoals de "Helichrysum Lining Silver" kunnen een positieve bijdrage leveren aan de biodiversiteit in een tuin. Ze kunnen bijen, vlinders en andere insecten aantrekken, waardoor de diversiteit aan dieren in de tuin wordt vergroot. Daarnaast zorgen planten voor zuurstof en een groenere leefomgeving, wat ook belangrijk is voor de biodiversiteit.

  Deze plant bloeit in de zomermaanden, meestal van juni tot september. De bloeiperiode kan tot wel 3 maanden duren, afhankelijk van de omstandigheden.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en houdt van een plek met veel licht. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven tijdens warme periodes om uitdroging te voorkomen. De plant zal bloeien en groeien optimaal met voldoende zonlicht.

  Nee, deze plant is niet eetbaar. Het is voornamelijk bedoeld als decoratieve tuinplant en niet om geconsumeerd te worden. Het wordt afgeraden om de plant in gerechten te verwerken.

  Ja, de plant heeft een dikke vachtachtige beharing die geluid kan absorberen. Dit zorgt ervoor dat geluid enigszins gedempt kan worden in de omgeving van de plant.

 • Je kunt de plant snoeien in het voorjaar om de vorm te behouden en nieuwe groei te stimuleren. Verwijder dode of beschadigde takken en knip de plant terug tot ongeveer de helft van zijn oorspronkelijke grootte. Zorg ervoor dat je scherpe snoeischaar gebruikt om een schone snede te maken.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme zomermaanden. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet doorweekt. Vermijd dat de wortels in stilstaand water staan.

  Voor een optimale groei adviseert het gebruik van een goed doorlatende potgrond geschikt voor tuinplanten. Het is belangrijk om de potgrond regelmatig vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Bemest de plant regelmatig voor een gezonde groei.

  De Helichrysum Lining Silver plant gedijt het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde tot goede bodemkwaliteit. Zorg ervoor dat de grond niet te nat is, om wortelrot te voorkomen. Het is aan te raden om regelmatig te bemesten en de grond te voorzien van voldoende voedingsstoffen.

  De Helichrysum Lining Silver groeit het beste op een zonnige plek in goed doorlatende grond. Vermijd te natte grond, omdat dit kan leiden tot wortelrot. Deze plant gedijt goed in border, rotstuin of bloembak.

  Om ervoor te zorgen dat deze plant de winter goed doorkomt, is het belangrijk om hem te beschermen tegen vorst. Dit kan door hem te bedekken met een dikke laag mulch of door hem in een vorstvrije ruimte te plaatsen. Het is ook aan te raden om de plant regelmatig te controleren op beschadigingen door vorst.

  De plant heeft een voorkeur voor een goed doorlatende grond en zonnige standplaats. Vermijd te veel water geven, vooral in de winter. Bemest de plant in het voorjaar met een organische meststof.

  Tuinplanten zoals deze hebben voedingsstoffen nodig om gezond te groeien. Geef de plant tijdens het groeiseizoen regelmatig een meststof voor bloeiende planten. Zorg ervoor dat de meststof afgestemd is op de behoeften van de plant en volg de aanbevolen dosering op de verpakking.

  Mulch zorgt ervoor dat de grond rondom de plant vochtig blijft en de wortels beschermd worden tegen extreme temperaturen. Het gebruik van organische mulch kan ook voedingsstoffen aan de grond toevoegen. Verspreid een laagje mulch van ongeveer 5-10 cm rondom de plant, maar vermijd het om de stelen en bladeren te bedekken.

  De Helichrysum Lining Silver gedijt het best in een bodem met een licht zure tot neutrale pH. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de bodem niet te alkalisch is, aangezien dit de groei van de plant kan belemmeren. Een pH tussen 5,5 en 7,5 komt het beste overeen met de behoeften van deze tuinplant.

  Het is belangrijk om regelmatig de plant te inspecteren op spint, bladluis en witte vlieg. Indien nodig kunnen deze plagen bestreden worden met biologische bestrijdingsmiddelen. Het is aan te raden om preventief te handelen en de plant gezond te houden door regelmatig te bemesten en water te geven.

 • Omschrijving

  Helichrysum Lining Silver is een kruidachtige plant met zilverkleurige bladeren die een mooie textuur en glans hebben. De plant heeft een compacte groeiwijze en bereikt een hoogte van ongeveer 20-30 cm. Helichrysum Lining Silver bloeit in de zomer met kleine, witte bloemetjes die een subtiele geur verspreiden. Deze plant is zeer geschikt voor gebruik als borderplant, in rotstuinen of als bodembedekker. Helichrysum Lining Silver is makkelijk te onderhouden en gedijt goed in de volle zon.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.