Verbena Babylon Pink

Verbena

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Verbena Babylon Pink is een prachtige en kleurrijke vaste plant met roze bloemen die bloeit van de lente tot de herfst. De bloemen hebben een zoete geur en trekken vlinders en bijen aan. Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende grond en een zonnige standplaats. Verbena Babylon Pink is gemakkelijk te onderhouden en vereist weinig verzorging. Ideaal voor in borders, perken of hanging baskets.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Verbena Babylon Pink is groenblijvend. Deze plant behoort tot de Tuinplanten en behoudt zijn bladeren het hele jaar door.

  Verbena Babylon Pink is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is aanbevolen om de plant te beschermen bij lagere temperaturen. Het is raadzaam om de plant in de winter naar een beschutte plek te verplaatsen.

  Ja, de plant is makkelijk in onderhoud en vereist weinig verzorging. Regelmatig water geven en wat bemesting is voldoende voor een gezonde groei. Snij regelmatig de uitgebloeide bloemen weg om de bloei te stimuleren.

  Deze plant heeft ongeveer een ruimte nodig van 30 cm tot 60 cm in breedte en hoogte. Zorg ervoor dat de plant genoeg ruimte heeft om zich te verspreiden en te groeien. Houd rekening met de groeisnelheid en pas de afstand tussen planten aan indien nodig.

  Tuinplanten, zoals Verbena Babylon Pink, groeien over het algemeen het beste in de volle zon. Ze kunnen echter ook gedijen in gedeeltelijke schaduw, zolang ze nog steeds ten minste 6 uur direct zonlicht per dag ontvangen. Te veel schaduw kan de bloei verminderen en de groei vertragen.

  De plant heeft gemiddeld 1 tot 2 keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden. Het is belangrijk om de grond tussen de gietbeurten door licht vochtig te houden. Het is aan te raden om de grond regelmatig te controleren om te bepalen wanneer de plant water nodig heeft.

  Ja, de plant is vlinder- en bijenlokkend en trekt deze insecten aan in de tuin. Het is een aantrekkelijke plant voor bestuivers vanwege de nectar en de geur van de bloemen. Planten zoals deze zijn belangrijk voor de biodiversiteit in de tuin.

  Ja, tuinplanten dragen bij aan de biodiversiteit door het aantrekken van bestuivers en nuttige insecten. Ze bieden voedsel en schuilplaatsen voor verschillende soorten dieren. Het is dus goed voor de biodiversiteit om tuinplanten in je tuin te hebben.

  Verbena Babylon Pink bloeit van juni tot oktober en bloeit ongeveer 4 tot 5 maanden.

  Ja, Tuinplanten kunnen over het algemeen goed tegen de volle zon. Zorg voor voldoende water en bescherming tijdens extreme hitte. Het is belangrijk om de plant te laten wennen aan de zon om verbranding te voorkomen.

  Nee, de plant is niet eetbaar en wordt voornamelijk gebruikt als decoratieve tuinplant. Het consumeren van de plant kan leiden tot gezondheidsproblemen. Het is belangrijk om enkel planten te eten die als veilig zijn aangemerkt voor consumptie.

  Ja, Tuinplanten zoals Verbena Babylon Pink hebben vaak een geluidsdempend effect door hun bladeren en stelen die geluidsgolven absorberen. Dit maakt de plant een goede keuze voor het dempen van geluid in de tuin.

 • Snoei de plant regelmatig om de groei te bevorderen en de bloei te stimuleren. Verwijder dode of beschadigde takken en knip de plant terug in het voorjaar om de vorm te behouden. Zorg ervoor dat je scherpe snoeischaar gebruikt om schade aan de plant te voorkomen.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft maar niet doorweekt. Vermijd dat de wortels in water blijven staan om wortelrot te voorkomen.

  Tuinplanten hebben een goed doorlatende potgrond nodig om te gedijen. Het is aan te raden om een potgrond te gebruiken die speciaal is samengesteld voor bloeiende planten. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat.

  Tuinplanten zoals de Verbena Babylon Pink hebben behoefte aan goed doorlatende en vruchtbare grond. Zorg ervoor dat de bodem voldoende vocht vasthoudt, maar niet te nat wordt. Voeg eventueel compost toe om de bodemkwaliteit te verbeteren.

  De Verbena Babylon Pink geeft de voorkeur aan een zonnige standplaats. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt om goed te kunnen groeien en bloeien. Een plek in de volle zon is ideaal voor deze tuinplant.

  Zorg ervoor dat de plant goed beschermd is tegen vorst tijdens de winter. Gebruik bijvoorbeeld een dikke laag mulch of bedek de plant met een jute zak. Plaats de plant op een beschutte plek in de tuin om de winterkou te vermijden.

  De plant heeft regelmatig water nodig en staat graag op een zonnige plek. De uitgebloeide bloemen dienen regelmatig verwijderd te worden om de bloei te stimuleren. In het voorjaar kan de plant gesnoeid worden om de vorm compact te houden.

  Tuinplanten zoals Verbena Babylon Pink hebben regelmatige bemesting nodig voor een gezonde groei en bloei. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten in het voorjaar en herhaal dit elke 4-6 weken tijdens het groeiseizoen. Zorg ervoor dat de meststof goed wordt verdeeld rond de wortelzone van de plant.

  Mulchen is gunstig voor de groei van tuinplanten, omdat het de grond beschermt tegen extreme temperaturen en vocht vasthoudt. Het kan worden aangebracht rond de planten in het voorjaar om onkruidgroei te remmen en de wortels te beschermen. Kies een organisch mulchmateriaal zoals boomschors of houtsnippers voor een gezonde groei van de plant.

  Een zure tot neutrale bodem met een pH-waarde tussen 5.5 en 7.0 is ideaal voor deze plant. Het is belangrijk om de juiste zuurgraad te handhaven voor een goede groei en bloei. pH-testkits zijn beschikbaar om de zuurgraad van de bodem te meten.

  Voor de bestrijding van ongedierte bij Tuinplanten, kunnen natuurlijke methoden worden gebruikt zoals het besproeien met een mengsel van water en afwasmiddel of het introduceren van nuttige insecten zoals lieveheersbeestjes. Ook regelmatig controleren op plagen en deze handmatig verwijderen kan helpen om ongedierte onder controle te houden. Imidacloprid is een chemisch bestrijdingsmiddel dat kan worden gebruikt, maar dit dient met mate te gebeuren om schadelijke effecten op nuttige insecten te voorkomen.

 • Omschrijving

  Verbena Babylon Pink is een prachtige en kleurrijke vaste plant met roze bloemen die bloeit van de lente tot de herfst. De bloemen hebben een zoete geur en trekken vlinders en bijen aan. Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende grond en een zonnige standplaats. Verbena Babylon Pink is gemakkelijk te onderhouden en vereist weinig verzorging. Ideaal voor in borders, perken of hanging baskets.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.