Verbena Tukana Lilac

Verbena

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Verbena Tukana Lilac er en smuk og farverig blomstrende plante med lilla blomster, der blomstrer længe. Denne plante har en kompakt vækstform og kan plantes både i bede og i potter. De smukke lilla blomster tiltrækker sommerfugle og bier, hvilket giver en livlig have. Verbena Tukana Lilac trives bedst i veldrænet jord og i fuld sol. Regelmæssig vanding og fjernelse af visne blomster sikrer en langvarig blomstring af denne smukke plante.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Planten er ikke stedsegrøn og mister sine blade om vinteren. Det er en flerårig plante, der hvert år skyder nyt frem om foråret. Det er vigtigt at beskytte planten godt om vinteren mod frost.

  Planten er vinterhårdfør ned til cirka -10 grader Celsius. Det anbefales at beskytte planten om vinteren ved lavere temperaturer. Sørg for god dræning for at undgå frostskader.

  Verbena Tukana Fiol lilla er let at vedligeholde og kræver lidt pleje. Regelmæssig vanding og regelmæssig gødning er nok til at holde planten sund. Det er en stærk plante, der trives godt i haven.

  Planten har brug for en plads på cirka 20 til 30 cm i diameter. Sørg for, at planten har tilstrækkelig plads til at vokse og sprede sig. Det er vigtigt at ompotte planten regelmæssigt til en større potte, når det er nødvendigt.

  Denne plante trives bedst i fuld sol, men kan også trives i let skygge. Sørg for, at planten stadig får tilstrækkeligt med sollys for at kunne vokse og blomstre godt. Det anbefales at give planten mindst 4-6 timers sollys om dagen.

  Planten har brug for regelmæssig vanding, især under varme perioder. Det er vigtigt at holde jorden fugtig, men ikke våd. Generelt kan denne plante have brug for vanding en til to gange om ugen.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier på grund af de nektarrige blomster. Det er et godt valg til en have, der gerne vil tiltrække bier og sommerfugle. Planten har klare blomster, der tiltrækker disse bestøvere.

  Ja, planten Verbena Tukana Lilac tiltrækker sommerfugle og bier, hvilket gavner biodiversiteten i haven. Blomsterne på denne plante tilbyder føde og ly for forskellige insekter. Det er helt sikkert en positiv bidrag til biodiversiteten.

  Verbena Tukana Lilac blomstrer fra juli til september, og blomstringsperioden varer cirka 2 til 3 måneder.

  Ja, planten kan godt tåle fuld sol. Det er en haveplante, der trives i solrige forhold. Sørg for at holde planten godt hydreret i varme perioder.

  Nej, Verbena Tukana Lilac er ikke spiselig og anbefales ikke til forbrug. Det er en dekorativ haveplante, der primært dyrkes på grund af dens smukke blomster og duftende blade. Det anbefales ikke at indtage denne plante som føde.

  Planten har ikke specifikke egenskaber, der er lyddæmpende. Det er primært en dekorativ plante til haven. Andre planter kan muligvis være bedre egnet til lyddæmpning.

 • Beskær haveplanter om foråret for at fremme vækst og bevare formen. Fjern døde eller beskadigede grene og beskær planten til ønsket højde. Sørg for, at beskæringsstederne er pæne og rene for at undgå infektioner.

  Giv planten regelmæssigt vand, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden er fugtig, men ikke gennemblødt. Undgå at planten står med rødderne i vand.

  Denne plante trives godt i veldrænet pottemuld. Sørg for, at pottemulden forbliver fugtig, men ikke for våd. Brug helst en pottemuld specielt til haveplanter.

  Jordkvaliteten for haveplanter skal være godt drænet og rig på organisk materiale. Sørg for, at jorden forbliver tilstrækkeligt fugtig, men ikke for våd. En pH-værdi mellem 6,5 og 7,5 er ideel for de fleste haveplanter.

  Denne plante trives bedst på en solrig placering, hvor den får mindst 6 timers direkte sollys om dagen. Sørg for veldrænet jord, helst på et beskyttet sted mod vinden. Undgå for våd jord, da det kan føre til rodskader.

  Det anbefales at lægge et beskyttende muldlag omkring plantens rødder for at beskytte dem mod frost. Brug eventuelt fleece eller jute til at pakke planten ind i ved ekstrem kulde. Placer planten på et beskyttet sted mod vind og frost.

  Planten elsker masser af sollys og har brug for regelmæssig vanding. Sørg for, at jorden er godt drænet, og gød planten i vækstsæsonen. Fjern regelmæssigt visnede blomster for at fremme blomstringen.

  Haveplanterne kan gødes med en universalgødning specielt til blomstrende planter. Det anbefales at gøde planterne regelmæssigt om foråret og sommeren for at fremme en sund vækst og blomstring. Overgødskning bør undgås for at undgå skader på planterne.

  Mulch er gavnligt for havplanter, da det regulerer jordfugtigheden, undertrykker ukrudtvækst og holder jordtemperaturen stabil. Det kan gøres ved at lægge organisk materiale som barkflis, blade eller kompost rundt om plantebasen. Det anbefales at lægge et lag mulch på 5-10 cm årligt.

  Verbena Tukana Lilac trives bedst i en jord med en neutral til let sur pH-værdi. En pH-værdi på omkring 6,5 til 7,0 er ideel for disse haveplanter. Sørg for, at jorden er veldrænet for at undgå rodæd.

  For at bekæmpe skadedyr i en haveplante som denne kan du bruge naturlige fjender som marihøner eller snyltehvepse. Derudover kan regelmæssig inspektion af skadedyr og manuel fjernelse også hjælpe med at holde planten sund. Endelig kan brugen af miljøvenlige bekæmpelsesmidler som neemolie eller hjemmelavede sæbeopløsninger også være effektivt.

 • Beskrivelse

  Verbena Tukana Lilac er en smuk og farverig blomstrende plante med lilla blomster, der blomstrer længe. Denne plante har en kompakt vækstform og kan plantes både i bede og i potter. De smukke lilla blomster tiltrækker sommerfugle og bier, hvilket giver en livlig have. Verbena Tukana Lilac trives bedst i veldrænet jord og i fuld sol. Regelmæssig vanding og fjernelse af visne blomster sikrer en langvarig blomstring af denne smukke plante.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.