Verbena Tukana Strawberry Cream

Verbena

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Verbena Tukana Strawberry Cream er en smuk plante med iøjnefaldende blomster i en smuk jordbærrosa farve. Denne plante har aflange og duftende blomsterklaser, der tiltrækker sommerfugle til haven. Planten trives godt i solrige til halvskyggefulde områder og trives godt i veldrænet jord. Plantens blade har en frisk grøn farve og danner en smuk kontrast med de klare blomster. Verbena Tukana Strawberry Cream er en rigtig blikfanger i haven og giver en glad og farverig udstråling.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, planten er stedsegrønne og bevarer sine blade hele året rundt.

  Verbena Tukana Strawberry Cream er hårdfør til cirka -5 grader Celsius. Det er en haveplante, der er godt modstandsdygtig over for milde vintre, men den kan have brug for beskyttelse mod hård frost. Det anbefales at beskytte planten mod kolde temperaturer om vinteren.

  Ja, planten er lette at vedligeholde og kræver lidt pleje. Det er en stærk haveplante, der trives godt i de fleste jordtyper og vejrforhold. Det eneste, der regelmæssigt skal gøres, er at fjerne visne blomster.

  Planten har brug for omkring 20 til 30 cm plads i bedet eller i hver potte i haven. Sørg for, at planten har tilstrækkelig plads til at sprede sig og vokse. Det er vigtigt at beskære planten regelmæssigt for at holde væksten under kontrol.

  Verbena Tukana jordbærfløde trives bedst i fuld sol, men kan også klare sig rimeligt godt i halvskygge. Det anbefales dog at placere planten et sted, hvor den modtager mindst 4-6 timer direkte sollys for optimal vækst og blomstring. I skyggen vil planten producere færre blomster og muligvis vokse mindre sundt.

  Planten har brug for regelmæssig vanding, især i varmere perioder. Det anbefales at holde jorden let fugtig, men vær opmærksom på, at planten ikke står for vådt. Generelt er det nok at vande planten 1-2 gange om ugen.

  Ja, denne plante er kendt for sin tiltrækningskraft på sommerfugle og bier på grund af blomsterne, der producerer nektar. Det er et godt valg til haver, der ønsker at tiltrække og fremme insekter. Planter med blomster, der er rige på nektar, har tendens til at tiltrække sommerfugle og bier.

  Som en blomstrende plante tiltrækker Verbena Tukana Strawberry Cream bier, sommerfugle og andre insekter. Dette bidrager til biodiversiteten i haven. Det er derfor et godt valg for at fremme biodiversiteten.

  Denne plante blomstrer fra juni til og med september. Blomstringsperioden varer cirka 3 til 4 måneder.

  Ja, verbenaer elsker sollys og kan trives godt i fuld sol. Det er vigtigt at sørge for, at planten får tilstrækkeligt med vand, især i varme perioder. Regelmæssig gødning vil også hjælpe med at opretholde plantens sundhed.

  Nej, planten er ikke spiselig. Det frarådes at indtage bladene eller blomsterne fra planten. Det er bedst kun at bruge planten til dekorative formål.

  Ja, planten er støjreducerende takket være dens tætte blade og stængler. Dette kan hjælpe med at reducere omgivelsesstøj og skabe en rolig stemning i haven.

 • Planten kan regelmæssigt beskæres for at fremme blomstringen og holde formen kompakt. Fjern døde eller syge grene og klip visne blomster af. Beskær om foråret eller efter blomstringen for det bedste resultat.

  Giv regelmæssigt vand til denne plante, især under tørre perioder. Sørg for, at jorden forbliver fugtig, men ikke for våd. Giv vand ved plantens base og undgå at få bladene våde.

  Det er vigtigt at placere planten i godt drænet pottemuld. Sørg for, at pottemulden forbliver fugtig, men ikke for våd. Vælg pottemuld, der er specielt sammensat til haveplanter.

  Denne plante trives bedst i veldrænet og frugtbar jord. Sørg for, at jorden ikke er for våd for at undgå rodskader. Regelmæssig tilsætning af kompost kan forbedre jordkvaliteten.

  Planten trives bedst på en solrig placering i veldrænet jord. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt med lys, men undgå direkte eftermiddagssol. Placer planten i et beskyttet miljø for at undgå skade fra hård vind.

  Det er vigtigt at beskytte planter i potter mod frost i vinterperioden. Dette kan gøres ved at pakke potten ind i bobleplast eller jute. Et beskyttet sted mod vinden anbefales også.

  Planten kræver regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Det er vigtigt at fjerne regelmæssigt døde blomster og gøde planten om foråret. Planten trives bedst i veldrænet jord og har brug for tilstrækkeligt med sollys.

  Det er vigtigt at gøde haveplanter regelmæssigt for at stimulere vækst og blomstring. Brug en generel gødning til blomstrende planter i vækstsæsonen. Følg instruktionerne på emballagen for korrekt dosering og hyppighed.

  Mulching med kompost eller barkflis kan hjælpe med at holde på fugtigheden og undertrykke ukrudt i haven. Det giver også bedre isolering til plantens rødder og tilføjer næringsstoffer til jorden. Regelmæssig mulching kan forbedre plantens sundhed og vækst.

  Haveplanter som disse trives godt i en lidt sur jord med en pH-værdi mellem 6,0 og 6,5. En sur jord sikrer en optimal optagelse af næringsstoffer af planten og fremmer vækst og blomstring. Det er vigtigt at kontrollere jordens surhedsgrad regelmæssigt og eventuelt justere den med kalk eller specielle gødninger.

  For at bekæmpe skadedyr på haveplanter er det vigtigt at tage forebyggende forholdsregler, såsom regelmæssig kontrol af insekter og sygdomme. Naturlige fjender som marihøner og snyltehvepse kan hjælpe med at bekæmpe skadedyr. Hvis der alligevel opstår en skadedyrsplage, kan biologiske bekæmpelsesmidler eller neemolie være en effektiv løsning.

 • Beskrivelse

  Verbena Tukana Strawberry Cream er en smuk plante med iøjnefaldende blomster i en smuk jordbærrosa farve. Denne plante har aflange og duftende blomsterklaser, der tiltrækker sommerfugle til haven. Planten trives godt i solrige til halvskyggefulde områder og trives godt i veldrænet jord. Plantens blade har en frisk grøn farve og danner en smuk kontrast med de klare blomster. Verbena Tukana Strawberry Cream er en rigtig blikfanger i haven og giver en glad og farverig udstråling.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.