Curcuma Siam Carara

Curcuma

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Curcuma Siam Carara er en tropisk plante fra Sydøstasien og tilhører ingefærfamilien. Planten har iøjnefaldende blade med en grøn farve og lilla årer. Om sommeren producerer Curcuma Siam Carara smukke blomster i nuancer af lyserød og lilla. Planten trives godt i fugtig og veldrænet jord og har brug for regelmæssig vanding. Curcuma Siam Carara kan dyrkes både indendørs og udendørs og tilføjer et eksotisk præg til en have eller indretning.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Denne plante er ret nem at vedligeholde og kræver ikke meget speciel pleje. Sørg for, at jorden forbliver fugtig, og giv regelmæssigt vand. Placer planten et lyst sted, men ikke direkte i solen.

  Ja, Curcuma Siam Carara har brug for meget lys for at kunne vokse godt. Placér planten et sted med masser af indirekte sollys for det bedste resultat. Det er vigtigt at undgå direkte sollys for at undgå forbrænding af bladene.

  Planten har brug for vand gennemsnitligt en til to gange om ugen. Det er vigtigt at holde jorden let fugtig, men undgå at den bliver oversvømmet. Sørg for, at jorden tørrer let op mellem vandingerne.

  Planten kan ikke lide direkte sollys, men trives godt i klart og indirekte lys. Undgå skarpt sollys for at undgå forbrænding af bladene. Et lyst sted med lidt skygge er ideelt for denne plante.

  Planten kan lide varme og tåler ikke kolde temperaturer. Det er vigtigt at placere denne plante et varmt og lyst sted. Sørg for, at planten ikke udsættes for træk eller frost.

  Denne plante blomstrer normalt i juli og august og blomstringsperioden kan vare cirka 6 til 8 uger. Blomstringsprocessen begynder normalt om sommeren og slutter sent på sommeren.

  Ja, "Curcuma Siam Carara" er en luftrensende plante. Den kan hjælpe med at forbedre luftkvaliteten i dit hjem ved at filtrere skadelige stoffer fra luften. Du kan nyde renere og sundere luft i dit hjem.

  Ja, denne plante trives bedst et sted mellem 15 og 25 grader. Dette er den ideelle temperatur for stueplanter. Sørg for, at planten ikke udsættes for kold træk.

 • Denne plante kræver ikke regelmæssig beskæring. Fjern kun døde eller beskadigede blade for at fremme plantens sundhed. Om nødvendigt kan lange stilke toppes for at fremme væksten.

  Planten har brug for regelmæssig vanding, men undgå at jorden bliver alt for våd. Giv mere vand om foråret og sommeren end om efteråret og vinteren. Sørg for, at jorden får lov til at tørre ud mellem vandingerne.

  For denne plante er det vigtigt at bruge en godt drænet pottemuld, der holdes let fugtig. En pottemuld specielt til stueplanter er egnet. Sørg for, at planten ikke står for våd for at undgå rodrot.

  Denne plante trives bedst i en godt drænet pottemuld. Det er vigtigt, at jorden indeholder tilstrækkelige næringsstoffer, såsom organisk gødning. Undgå tung lerjord og sørg for en let fugtig jord.

  Curcuma Siam Carara har brug for regelmæssig vanding, men undgå at rødderne står i vand. Placér planten et lyst sted, men undgå direkte sollys. Brug plantenæring hver anden uge for at fremme væksten.

  For at rense planten kan du forsigtigt fjerne støv med en blød klud eller børste. Sprøjt blade lejlighedsvis med lunkent vand for at holde dem rene. Vær opmærksom på ikke at bruge aggressive rengøringsmidler, da dette kan beskadige bladene.

  Curcuma Siam Carara har brug for masser af lys for at trives godt. Placér planten et solrigt sted, men undgå direkte sollys i de varmeste timer på dagen. Også indirekte lys fra et vindue er passende til denne stueplante.

  Den ideelle temperatur for denne plante er mellem 18 og 24 grader Celsius. Sørg for, at planten er beskyttet mod træk og temperatursvingninger. En konstant stuetemperatur er mest egnet til denne plante.

  Denne plante trives bedst i et miljø med høj luftfugtighed. Derfor er det en god idé at sprøjte planten regelmæssigt eller bruge en luftfugter. Dette vil hjælpe planten med at forblive sund og vokse smukt.

  Den ideelle surhedsgrad af jorden for denne plante ligger mellem pH-værdierne 6.0 og 7.5. Det er vigtigt at kontrollere jordens surhed regelmæssigt og om nødvendigt justere den med specielle jordforbedringsmidler. En god surhedsgrad af jorden sikrer, at planten kan optage tilstrækkelige næringsstoffer og vokse sundt.

  Curcuma Siam Carara har behov for regelmæssig gødning i vækstsæsonen. Brug en afbalanceret gødning med lav koncentration af kvælstof for at undgå overgødskning. En organisk gødning er også velegnet til denne stueplante.

 • Beskrivelse

  Curcuma Siam Carara er en tropisk plante fra Sydøstasien og tilhører ingefærfamilien. Planten har iøjnefaldende blade med en grøn farve og lilla årer. Om sommeren producerer Curcuma Siam Carara smukke blomster i nuancer af lyserød og lilla. Planten trives godt i fugtig og veldrænet jord og har brug for regelmæssig vanding. Curcuma Siam Carara kan dyrkes både indendørs og udendørs og tilføjer et eksotisk præg til en have eller indretning.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.