Chrysanthemum (Indicum Grp) Multiflora Elda White

Chrysanthemum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Chrysanthemum Multiflora Elda White is een prachtige plant met witte bloemen die in grote hoeveelheden bloeien. De bloemen hebben een mooie, ronde vorm en een frisse uitstraling. De plant groeit compact en heeft een bossige groeiwijze. Het is een populaire keuze voor borders, rotstuinen en als potplant op het terras of balkon. De Chrysanthemum Multiflora Elda White is ook geliefd als snijbloem voor boeketten en bloemstukken.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Chrysanthemum (Indicum Grp) Multiflora Elda White is niet groenblijvend. Het is een tuinplant die zijn bladeren verliest tijdens de wintermaanden. Het is aan te raden om de plant in het najaar af te knippen en te beschermen tegen vorst.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -10 graden Celsius. Het is aanbevolen om de plant te beschermen tegen strenge vorst. Deze plant kan goed overwinteren in de tuin met de juiste verzorging.

  Ja, de Chrysanthemum Multiflora Elda White is makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te zorgen voor voldoende zonlicht. Nieuwe bloemen kunnen worden gestimuleerd door regelmatig uitgebloeide bloemen te verwijderen.

  De Chrysanthemum heeft ongeveer 30 cm ruimte nodig tussen elke plant. Zorg ervoor dat de planten voldoende lucht en zonlicht hebben om gezond te groeien. Houd rekening met de volwassen grootte van de planten bij het bepalen van de plantafstand.

  Chrysanten groeien het beste in de volle zon en moeten minstens 6 uur direct zonlicht per dag krijgen om goed te gedijen. Ze kunnen echter ook groeien in gedeeltelijke schaduw, maar zullen waarschijnlijk minder bloemen produceren en minder stevig van structuur zijn. Over het algemeen zijn chrysanten beter geschikt voor een zonnige locatie in de tuin.

  Chrysanten hebben regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is aan te raden om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt. Controleer regelmatig of de grond droog aanvoelt voordat je opnieuw water geeft.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de aantrekkelijke bloemen en nectar die het produceert. Het is een populaire keuze voor tuinen die bijen en vlinders willen aantrekken.

  Chrysanthemum (Indicum Grp) Multiflora Elda White kan een bron van voedsel en schuilplaats bieden voor sommige insecten en vogels, wat de biodiversiteit in de tuin ten goede kan komen. Het is belangrijk om naast deze plant ook andere plantensoorten te hebben die verschillende dieren aantrekken om de biodiversiteit nog meer te bevorderen. Het is dus een goede toevoeging aan een gevarieerde tuin.

  Deze chrysant bloeit vanaf september tot en met november en heeft een bloeiperiode van ongeveer 6-8 weken. Het is een ideale plant voor de herfstperken in de tuin.

  Ja, de Chrysanthemum (Indicum Grp) Multiflora Elda White kan goed tegen de volle zon en houdt van een zonnige standplaats. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, vooral tijdens warme periodes. Het bloeit het beste wanneer het veel zonlicht krijgt.

  Nee, de "Chrysanthemum (Indicum Grp) Multiflora Elda White" is niet eetbaar. Het is een tuinplant die voornamelijk voor decoratieve doeleinden wordt gebruikt. Het consumeren van deze plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Ja, diverse tuinplanten hebben geluidsdempende eigenschappen, door het absorberen van geluidsgolven. Dit kan helpen om geluidsoverlast te verminderen in de omgeving van de planten.

 • Je kunt de plant na de bloei terugsnoeien tot ongeveer 15 cm boven de grond om de groei te bevorderen. Verwijder ook eventuele dode of beschadigde takken. Het is aan te raden om de plant in het voorjaar te snoeien voordat de nieuwe groei begint.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar voorkom dat de wortels in water blijven staan. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmelvorming te voorkomen.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond met een neutrale pH-waarde. Gebruik potgrond verrijkt met organisch materiaal voor een optimale groei en bloei. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende, voedingsrijke grond. Zorg ervoor dat de grond niet te nat is, om wortelrot te voorkomen. Het toevoegen van compost of organische mest kan de bodemkwaliteit verbeteren.

  Deze plant gedijt het best op een zonnige standplaats met goed doorlatende grond. Het is belangrijk dat de plant voldoende licht krijgt om goed te kunnen groeien en bloeien. Zorg voor beschutting tegen harde wind om beschadiging van de bloemen te voorkomen.

  Het is aan te raden om de plant te beschermen tegen vorst door hem af te dekken met een dikke laag mulch of bladeren. Daarnaast kan het helpen om de plant op een beschutte plek te zetten tijdens de wintermaanden. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen.

  De plant vereist regelmatig water geven, met name tijdens droge periodes. Het is belangrijk om verwelkte bloemen te verwijderen om de bloeiperiode te verlengen. Daarnaast kan de plant profiteren van een regelmatige bemesting om gezond te blijven.

  Voor tuinplanten is het belangrijk om regelmatig te bemesten in het groeiseizoen, vanaf het voorjaar tot in de herfst. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten volgens de aanbevolen dosering op de verpakking. Extra bemesting kan bijvoorbeeld nodig zijn tijdens de bloeiperiode voor een optimale bloei.

  Je kunt mulch gebruiken rondom deze plant om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Zorg ervoor dat de mulch een laag van ongeveer 5-7 centimeter vormt rondom de plant, maar laat de stam vrij van mulch. Gebruik organisch materiaal zoals boomschors, compost of houtsnippers als mulch.

  De pH van de bodem voor tuinplanten moet tussen 6,0 en 7,0 liggen voor een optimale groei. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te testen en indien nodig aan te passen met kalk of veenmos. Een goede balans in de pH-waarde zal ervoor zorgen dat de plant voldoende voedingsstoffen kan opnemen en gezond kan groeien.

  Gebruik natuurlijke bestrijdingsmethoden zoals lieveheersbeestjes en sluipwespen om ongedierte op afstand te houden. Houd de plant gezond door regelmatig te bemesten en water te geven, dit vermindert de kans op plagen. Controleer regelmatig de plant op tekenen van ongedierte en grijp tijdig in om schade te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Chrysanthemum Multiflora Elda White is een prachtige plant met witte bloemen die in grote hoeveelheden bloeien. De bloemen hebben een mooie, ronde vorm en een frisse uitstraling. De plant groeit compact en heeft een bossige groeiwijze. Het is een populaire keuze voor borders, rotstuinen en als potplant op het terras of balkon. De Chrysanthemum Multiflora Elda White is ook geliefd als snijbloem voor boeketten en bloemstukken.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.