Ficus elastica 'Bali'

Ficus elastica

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Ficus elastica 'Bali' er en smuk stueplante med skinnende, mørkegrønne blade og en iøjnefaldende hvid åre. Denne plante er kendt for sine luftrensende egenskaber, hvilket gør den til en sundere levevilkår. 'Bali' varianten har en kompakt vækst og forbliver generelt mindre end andre typer Ficus elastica. Denne plante trives godt i en lys placering, regelmæssig vanding og lejlighedsvis sprøjtning. Med sit elegante udseende og relativt simple pleje er Ficus elastica 'Bali' et populært valg til indendørs brug.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, Ficus elastica 'Bali' er generelt nem at vedligeholde. Den kræver kun lidt vand og trives godt ved normal stuetemperatur og lys. At støve bladene regelmæssigt af bør være tilstrækkeligt for pleje af denne stueplante.

  Ja, planten har brug for meget lys for at kunne vokse og blomstre ordentligt. Placer planten helst et sted med masser af indirekte sollys. For lidt lys kan føre til problemer som blade, der falder af, og dårlig vækst.

  Ficus elastica 'Bali' har brug for vand gennemsnitligt en gang om ugen. Sørg for, at det øverste lag af pottejorden tørrer ud mellem vanding. Vær opmærksom på, at planten ikke står for længe tør, men undgå også, at rødderne er for længe våde.

  Planten kan ikke lide direkte sollys, så det er bedst at placere den et sted, hvor den får indirekte lys. For meget sollys kan beskadige bladene.

  Ja, planten trives i varme og trives bedst ved en konstant temperatur mellem 18 og 24 grader Celsius. Det anbefales at holde planten væk fra træk og pludselige temperatursvingninger. Placer planten et lyst sted, men undgå direkte sollys.

  Ficus elastica 'Bali' blomstrer ikke. Denne plante er kendt for sine smukke blade og er meget populær som stueplante. Det er en plante, der forbliver grøn hele året rundt.

  Ja, Ficus elastica 'Bali' er kendt for sine luftrensende egenskaber. Den fjerner skadelige stoffer som formaldehyd fra luften og sikrer dermed et renere indendørsklima. Det er derfor et godt valg til hjemmet.

  Ja, planten trives bedst på et sted mellem 15 og 25 grader Celsius. Denne temperatur skaber et ideelt vækstmiljø for planten. For høje eller lave temperaturer kan være skadelige for planten.

 • Ficus elastica 'Bali' kan regelmæssigt beskæres for at bevare plantens form og størrelse. Fjern døde eller beskadigede blade og grene med en skarp beskæringssaks. Sørg for, at planten har tilstrækkelig tid til at komme sig efter beskæringen.

  Det er vigtigt at give planten regelmæssigt vand, men sørg for, at jorden ikke bliver for våd. Lad toppen af jorden tørre lidt mellem hver vanding. Giv planten vand ved stuetemperatur og undgå at vand falder på bladene.

  Denne plante trives godt i god drænende pottemuld med en let surhedsgrad. Sørg for, at pottemulden forbliver tilstrækkeligt fugtig, men ikke drivvåd. Det er vigtigt at regelmæssigt kontrollere fugtigheden i pottemulden for at sikre en sund vækst af planten.

  Ficus elastica 'Bali' trives bedst i godt drænet jord med en pH-værdi mellem 6 og 7. Sørg for, at jorden ikke bliver for våd, men hold den fugtig. Det er vigtigt at give planten regelmæssig gødning for at fremme væksten.

  Planten har brug for regelmæssig vanding, men undgå at jorden bliver for våd. Hold planten væk fra direkte sollys og tilføj lejlighedsvis lidt plantenæring. Omplant planten en gang hvert par år for at undgå at rødderne vokser for stramt.

  For at fjerne støv fra bladene på denne plante kan du bruge en blød klud, der er let fugtet. Tør forsigtigt over bladene for at gøre dem rene. Undgå at bruge aggressive rengøringsmidler, da dette kan beskadige bladene.

  Ficus elastica 'Bali' har brug for masser af naturligt lys for at trives godt. Placer planten helst i nærheden af et vindue mod øst eller vest for den bedste vækst. Undgå direkte sollys for at undgå bladforbrænding.

  Den optimale temperatur for Ficus elastica 'Bali' er mellem 18 og 24 grader Celsius. Sørg for, at planten ikke udsættes for ekstrem varme eller kulde, og undgå træk. Det er vigtigt at holde planten ved en konstant temperatur for en sund vækst.

  Stueplanter trives godt ved en luftfugtighed mellem 40% og 60%. En for lav luftfugtighed kan føre til tørre blade, og en for høj luftfugtighed kan forårsage skimmeldannelse. Det er derfor vigtigt at kontrollere luftfugtigheden regelmæssigt og justere den, hvis det er nødvendigt.

  Jorden til stueplanter som Ficus elastica 'Bali' bør have en let sur til neutral pH-værdi. En pH-værdi mellem 6,0 og 7,0 er ideel for en sund vækst og udvikling af planten. Sørg for, at jorden ikke er for sur eller for basisk for at undgå problemer med optagelsen af næringsstoffer.

  Det er vigtigt at gøde indendørs planter regelmæssigt i vækstsæsonen, normalt fra forår til efterår. Brug en afbalanceret gødning specielt til indendørs planter for at fremme vækst og sundhed hos planten. Overskud af gødning kan være skadeligt, så følg altid instruktionerne på emballagen.

 • Beskrivelse

  Ficus elastica 'Bali' er en smuk stueplante med skinnende, mørkegrønne blade og en iøjnefaldende hvid åre. Denne plante er kendt for sine luftrensende egenskaber, hvilket gør den til en sundere levevilkår. 'Bali' varianten har en kompakt vækst og forbliver generelt mindre end andre typer Ficus elastica. Denne plante trives godt i en lys placering, regelmæssig vanding og lejlighedsvis sprøjtning. Med sit elegante udseende og relativt simple pleje er Ficus elastica 'Bali' et populært valg til indendørs brug.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.