xColmanara Wildcat

xColmanara

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De xColmanara Wildcat is een hybride orchidee die bekend staat om zijn opvallende en kleurrijke bloemen. Deze plant heeft grote bloemen in verschillende tinten zoals paars, roze en wit. De bloemen hebben een uniek patroon met strepen en spikkels. xColmanara Wildcat heeft een sterke groei en bloeit vaak twee keer per jaar. Het is een populaire keuze voor liefhebbers van orchideeën vanwege zijn levendige bloemen en gemakkelijke verzorging.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is over het algemeen vrij gemakkelijk in onderhoud. Het heeft regelmatig water en licht nodig, maar verdraagt enige verwaarlozing. Het is belangrijk om de plant regelmatig te voeden en af en toe te verpotten.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig om goed te groeien. Plaats hem daarom het liefst op een zonnige plek in huis. Pas op met direct zonlicht, dit kan bladverbranding veroorzaken.

  De plant heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond tussen gietbeurten door licht opdroogt om wortelrot te voorkomen. In de winter kan de plant iets minder frequent water nodig hebben.

  Deze kamerplant houdt van helder, indirect zonlicht en moet beschermd worden tegen felle zonnestralen. Direct zonlicht kan de bladeren beschadigen en verbranding veroorzaken. Plaats de plant daarom op een plek waar het licht gefilterd wordt of waar de zon niet rechtstreeks op schijnt.

  Ja, xColmanara Wildcat houdt van warmte en doet het goed op kamertemperatuur. Het is belangrijk om de plant uit de tocht te houden en te vermijden dat de temperatuur onder de 15 graden Celsius daalt. Zorg voor voldoende licht en vochtigheid voor een gezonde groei.

  De xColmanara Wildcat bloeit in de maanden december en januari en de bloei kan tot ongeveer 2 weken duren.

  Ja, kamerplanten in het algemeen hebben de potentie om de luchtkwaliteit te verbeteren door schadelijke stoffen zoals formaldehyde en benzeen uit de lucht te filteren. Het is echter niet bewezen dat alle kamerplanten even effectief zijn in het zuiveren van de lucht.

  Ja, deze plant staat het liefst op een plek waar de temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius ligt. In deze temperatuur voelt de plant zich het prettigst en kan het goed groeien en bloeien. Het is belangrijk om deze temperatuur zo stabiel mogelijk te houden voor optimale groei.

 • Het is niet nodig om regelmatig te snoeien bij deze plant. Eventuele dode of beschadigde bladeren kunnen worden verwijderd met een scherpe schaar of snoeischaar. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en water krijgt voor een gezonde groei.

  De plant heeft regelmatig water nodig, houd de grond vochtig maar niet te nat. Het is belangrijk om de plant niet te laten uitdrogen, vooral tijdens de groeiperiode. Geef de plant bij voorkeur water op kamertemperatuur en vermijd dat er water op de bladeren terechtkomt.

  De xColmanara Wildcat heeft een goed doorlatende potgrond nodig die rijk is aan voedingsstoffen. Gebruik bij voorkeur een mix van orchideeëngrond en schors voor een optimale groei. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt, om wortelrot te voorkomen.

  Voor kamerplanten is een goed doorlatende potgrond ideaal, vermijd wateroverlast. Zorg ervoor dat de bodem vochtig blijft, maar niet te nat. Bemest de plant regelmatig tijdens het groeiseizoen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Af en toe bemesten tijdens de groeiperiode is voldoende.

  Om de plant schoon te maken, kun je het stof van de bladeren afvegen met een zachte doek of een vochtige spons. Je kunt ook een plantenspray gebruiken om de bladeren schoon te maken. Het is belangrijk om regelmatig de bladeren van de plant te reinigen om de groei te bevorderen.

  De xColmanara Wildcat heeft behoefte aan helder, indirect zonlicht. Plaats de plant op een plek waar het voldoende licht krijgt, maar vermijd direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen. In de herfst en winter kan de plant profiteren van extra licht met behulp van een groeilamp.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan koude tocht. Tijdens de wintermaanden kan de temperatuur iets lager zijn, maar niet onder de 15 graden Celsius.

  De luchtvochtigheid moet gemiddeld tot hoog zijn voor deze plant om goed te gedijen. Zorg ervoor dat de luchtvochtigheid niet te laag wordt, vooral in de wintermaanden. Een luchtbevochtiger of regelmatig besproeien kan helpen om de juiste omstandigheden te creëren.

  De xColmanara Wildcat heeft een voorkeur voor licht zure tot neutrale bodem met een pH-waarde tussen 5,5 en 7,0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en eventueel aan te passen met geschikte meststoffen of bodemverbeteraars. Een te hoge of te lage zuurgraad kan de groei en gezondheid van de plant beïnvloeden.

  Het is belangrijk om de Kamerplant regelmatig te bemesten tijdens het groeiseizoen. Gebruik een uitgebalanceerde meststof voor bloeiende planten en volg de instructies op de verpakking. Overbemesting kan de plant beschadigen, dus wees voorzichtig met de hoeveelheid mest die je gebruikt.

 • Omschrijving

  De xColmanara Wildcat is een hybride orchidee die bekend staat om zijn opvallende en kleurrijke bloemen. Deze plant heeft grote bloemen in verschillende tinten zoals paars, roze en wit. De bloemen hebben een uniek patroon met strepen en spikkels. xColmanara Wildcat heeft een sterke groei en bloeit vaak twee keer per jaar. Het is een populaire keuze voor liefhebbers van orchideeën vanwege zijn levendige bloemen en gemakkelijke verzorging.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.