Lilium (Oriental Grp) 'Souvenir'

Lilium (Oriental Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Lilium 'Souvenir' er en smuk og iøjnefaldende lilje med store blomster. Blomsterbladene er hvide med lyserøde striber og har en dejlig sød duft. Blomsten blomstrer om sommeren og tiltrækker sommerfugle og bier. Denne lilje trives bedst på en solrig placering i fugtig, veldrænet jord. Med sit elegante udseende er Lilium 'Souvenir' en sand blikfang i haven.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Liljer er generelt lette at vedligeholde indeplanter. De har brug for regelmæssig vanding og næring, og foretrækker en lys placering. Fjern regelmæssigt visne blomster for at fremme ny blomstring.

  Ja, Lilium 'Souvenir' har brug for meget lys for at trives godt. Placer planten på et solrigt sted med indirekte sollys for de bedste resultater. Undgå direkte sollys for at undgå forbrænding af bladene.

  Denne plante har brug for vand 1 til 2 gange om ugen. Sørg for, at jorden forbliver let fugtig, men ikke gennemvædet. Giv kun planten vand, når det øverste lag af jorden føles tørt.

  Lilium kan ikke lide direkte sollys, men trives godt i klart, indirekte lys. Placer planten derfor et sted, hvor sollyset filtreres gennem f.eks. gardiner. For meget direkte sollys kan beskadige og misfarve bladene.

  De Lilium (Oriental Grp) 'Souvenir' elsker varme og trives bedst ved en konstant temperatur mellem 18-24 grader Celsius. Det er vigtigt at holde planten væk fra træk og ekstreme temperatursvingninger. Sørg også for, at planten får tilstrækkeligt med lys, men undgå direkte sollys for at forhindre forbrænding.

  Denne plante blomstrer normalt i sommermånederne, fra juni til august. Blomstringsperioden varer normalt ca. 2 til 3 uger.

  Ja, liljer er kendt for deres luftrensningsegenskaber og hjælper med at forbedre luftkvaliteten ved at absorbere skadelige stoffer. Det er et godt valg til indendørs brug for at holde luften ren.

  Ja, denne plante kan lide et sted mellem 15 og 25 grader Celsius. Det er vigtigt at sikre, at planten ikke udsættes for ekstreme temperaturer. En konstant stuetemperatur er ideel til denne plante.

 • Indendørs planter kræver normalt ikke beskæring, medmindre planten er syg eller beskadiget. Fjern døde eller misfarvede blade for at holde planten sund. Klip blomsterstængler tilbage efter blomstring for at fremme ny blomstring.

  De Lilium (Oriental Grp) 'Souvenir' har brug for regelmæssig vanding, men undgå at gøre jorden for fugtig. Det er vigtigt at holde jorden jævnt fugtig og ikke lade planten tørre ud. Vand ved rødderne og ikke på bladene for at forhindre svampeinfektioner.

  Lilium (Oriental Grp) 'Souvenir' har brug for næringsrig pottemuld med god dræning. Vælg en pottejord specielt til blomstrende planter for at fremme vækst og blomstring. Sørg for, at pottemulden ikke er for fugtig for at undgå rodskade.

  Denne plante trives bedst i veldrænet jord, der er rig på humus. Sørg for, at jorden forbliver fugtig, men ikke for våd. Det er vigtigt at gøde regelmæssigt for optimal vækst.

  Denne plante foretrækker en lys placering, men undgå direkte sollys. Hold jorden let fugtig, men ikke for våd, og sørg for god dræning. Giv regelmæssigt plantenæring for en sund vækst og blomstring.

  For at rengøre planten kan du forsigtigt tørre støv og snavs af bladene med en blød klud eller pensel. Du kan også skylle bladene forsigtigt under lunkent vand for at fjerne støv. Undgå brug af kemiske rengøringsmidler, da de kan beskadige bladene.

  Planten har brug for masser af lyst for at trives godt og blomstre. Placér planten et sted med masser af indirekte sollys, undgå direkte sollys for at undgå forbrænding. Drej planten regelmæssigt, så alle sider bliver jævnt belyst.

  Den optimale temperatur for denne plante er mellem 18 og 24 grader Celsius. Sørg for, at planten ikke udsættes for pludselige temperaturændringer. Hold planten væk fra træk og kolde luftstrømme.

  Denne plante trives bedst ved en gennemsnitlig luftfugtighed. Sørg for, at luften ikke bliver for tør, især om vinteren når varmen er tændt. En luftfugter kan hjælpe med at bevare den ideelle luftfugtighed.

  Denne plante har brug for en let sur til neutral jord for at trives godt. En pH-værdi mellem 5,5 og 7,0 er ideel for denne plantesort. Det er vigtigt at kontrollere jordens surhedsgrad regelmæssigt og om nødvendigt tilpasse den.

  Planten har brug for regelmæssig gødning i løbet af vækstsæsonen for at forblive sund. Brug en afbalanceret gødning, der er specielt sammensat til stueplanter. Pas på med at overgøde, da det kan beskadige planten.

 • Beskrivelse

  Lilium 'Souvenir' er en smuk og iøjnefaldende lilje med store blomster. Blomsterbladene er hvide med lyserøde striber og har en dejlig sød duft. Blomsten blomstrer om sommeren og tiltrækker sommerfugle og bier. Denne lilje trives bedst på en solrig placering i fugtig, veldrænet jord. Med sit elegante udseende er Lilium 'Souvenir' en sand blikfang i haven.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.