xMiltonidium Rosy Sunset

xMiltonidium

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De xMiltonidium Rosy Sunset is een prachtige orchidee met grote, opvallende bloemen in warme tinten van roze en geel. De plant heeft een compacte groeivorm en produceert meerdere bloemtakken, waardoor het een echte blikvanger is. xMiltonidium Rosy Sunset gedijt het beste in een lichte omgeving met voldoende luchtvochtigheid en regelmatig water geven. Het is een hybride orchidee die relatief eenvoudig te verzorgen is en langdurig bloeit. De bloemen verspreiden een aangename geur en zijn een mooie aanvulling op elk interieur.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is redelijk makkelijk in onderhoud en vereist een zonnige standplaats en regelmatig water geven. Daarnaast is het belangrijk om regelmatig mest te geven tijdens het groeiseizoen.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats de plant op een plek met veel indirect zonlicht voor optimale groei. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien voor gelijkmatige blootstelling aan licht.

  De plant heeft één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet doorweekt. Vermijd dat de plant in een laag water staat om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant houdt van helder, indirect zonlicht en vermijd direct zonlicht. Het is het beste om de plant op een plek te zetten waar het wat schaduw krijgt gedurende de dag. Te veel zon kan schade aan de bladeren veroorzaken.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt het best bij temperaturen tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en koude plekken te houden. Warme omstandigheden zullen de groei en bloei van de plant bevorderen.

  De plant bloeit meestal in de maanden februari en maart en de bloeiperiode kan ongeveer 4-6 weken duren.

  Ja, kamerplanten zijn over het algemeen luchtzuiverend en dragen bij aan een gezondere luchtkwaliteit in huis. Het is aanbevolen om verschillende kamerplanten te combineren voor het beste resultaat.

  Ja, deze plant geeft de voorkeur aan een plek waar de temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius ligt. Dit zorgt ervoor dat de plant optimaal kan groeien en bloeien. Het is belangrijk om deze omgevingstemperatuur te behouden voor een gezonde plantontwikkeling.

 • Het is niet nodig om de plant te snoeien, tenzij de bladeren of bloemen beschadigd zijn. Verwijder dode bladeren en bloemen regelmatig om de gezondheid van de plant te bevorderen. Eventuele stengels die uitsteken of in de weg zitten, kunnen worden afgeknipt.

  Geef de plant regelmatig water, zodat de potgrond licht vochtig blijft. Zorg ervoor dat er geen water blijft staan in de schotel onder de pot. Geef in de winter minder water dan in de zomer.

  De potgrond voor deze plant dient goed doorlatend te zijn om wortelrot te voorkomen. Het is aan te raden om regelmatig te bemesten tijdens de groeiperiode. Verpot de plant om de paar jaar om de voedingsstoffen aan te vullen.

  De bodemkwaliteit voor de xMiltonidium Rosy Sunset moet goed doorlatend zijn en mag niet te vochtig worden. Een mengsel van orchideeëngrond en schors is ideaal. Zorg ervoor dat de pot waarin de plant staat drainagegaten heeft om wateroverlast te voorkomen.

  De plant heeft helder indirect licht en moet regelmatig water krijgen, zodat de potgrond vochtig blijft. Bemest de plant eens in de paar weken tijdens de groeiperiode. Verwijder regelmatig dode bladeren en bloemen om de plant gezond te houden.

  Maak de bladeren regelmatig schoon met een vochtige doek om stof te verwijderen en de plant goed te laten ademen. Gebruik lauwwarm water en een milde zeepoplossing voor hardnekkige vlekken. Vergeet niet om ook de pot en potgrond af en toe schoon te maken om de plant gezond te houden.

  De plant heeft veel helder, indirect licht nodig om goed te gedijen. Plaats hem bij een raam op het oosten of westen voor de beste resultaten. Vermijd direct zonlicht, vooral in de warmste uren van de dag.

  Deze plant gedijt het beste bij kamertemperatuur tussen de 18 en 25 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan extreme temperaturen of tocht, dit kan de groei belemmeren. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden voor een gezonde ontwikkeling.

  De luchtvochtigheid moet rond de 60-70% liggen voor deze plant. Een te lage luchtvochtigheid kan leiden tot droge bladeren en bloemen. Het is goed om regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken.

  Voor kamerplanten is een neutrale tot licht zure bodem ideaal, met een pH-waarde tussen 6 en 7. Het is belangrijk om regelmatig de zuurgraad van de bodem te controleren en indien nodig aan te passen met geschikte bemesting of grondverbeteraars. Een te zure of basische bodem kan de groei en gezondheid van de plant belemmeren.

  Gebruik tijdens het groeiseizoen een algemene meststof voor bloeiende kamerplanten, volg de instructies op de verpakking. Geef de plant tijdens de herfst en wintermaanden minder mest om rust te geven. Spoel regelmatig de potgrond door met water om opbouw van zouten te voorkomen.

 • Omschrijving

  De xMiltonidium Rosy Sunset is een prachtige orchidee met grote, opvallende bloemen in warme tinten van roze en geel. De plant heeft een compacte groeivorm en produceert meerdere bloemtakken, waardoor het een echte blikvanger is. xMiltonidium Rosy Sunset gedijt het beste in een lichte omgeving met voldoende luchtvochtigheid en regelmatig water geven. Het is een hybride orchidee die relatief eenvoudig te verzorgen is en langdurig bloeit. De bloemen verspreiden een aangename geur en zijn een mooie aanvulling op elk interieur.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.