Miltoniopsis Red Tide

Miltoniopsis

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Miltoniopsis Red Tide is een prachtige orchidee met helderrode bloemen die een vloedgolf van kleur brengen in elke ruimte. De bloemen hebben een unieke tijgerstreep-achtige tekening op de bloemblaadjes, wat zorgt voor een opvallend uiterlijk. Deze plant bloeit rijkelijk en verspreidt een aangename geur die doet denken aan vanille of citrus. Miltoniopsis Red Tide gedijt goed in een lichte omgeving met voldoende luchtvochtigheid en regelmatig water geven. Deze orchideeënsoort is geliefd vanwege haar exotische uitstraling en ingewikkelde bloempatronen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Miltoniopsis Red Tide is over het algemeen een makkelijk te onderhouden plant. Zorg voor voldoende licht, regelmatig water geven en een luchtvochtigheid van ongeveer 60-70%. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan te felle zon.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig om goed te groeien en te bloeien. Plaats de plant op een plek met helder, indirect licht voor de beste resultaten. Vermijd direct zonlicht om verbranding te voorkomen.

  De plant heeft wekelijks water nodig. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft, maar niet doorweekt. Controleer regelmatig de grond voordat je opnieuw water geeft.

  De plant houdt niet van direct zonlicht en verbrandt snel bij te felle zon. Het is daarom beter om de plant op een plek met indirect zonlicht te plaatsen.

  Ja, deze plant houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een warme, lichte plek te plaatsen om te zorgen voor optimale groei en bloei. Overmatige blootstelling aan koude tocht kan de plant beschadigen.

  De plant bloeit meestal in de maanden februari tot en met juni en de bloei kan twee tot drie weken duren.

  Ja, kamerplanten zoals de Miltoniopsis Red Tide kunnen de lucht zuiveren door giftige stoffen op te nemen en om te zetten in zuurstof. Het regelmatig water geven en verzorgen van de plant kan bijdragen aan een schonere lucht in huis.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit zorgt voor ideale groeiomstandigheden en een gezonde ontwikkeling. Zorg voor een constante temperatuur binnen dit bereik om de plant gelukkig te houden.

 • Het is niet nodig om regelmatig te snoeien, maar het is wel mogelijk om dode bloemstelen of bladeren af te knippen. Dit zal de plant gezond houden en de groei bevorderen. Zorg ervoor dat de snoeischaar schoon en scherp is om schade te voorkomen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de wortels te lang nat blijven. Geef water als de bovenste laag van de grond droog aanvoelt. Zorg ervoor dat de pot goed gedraineerd is.

  De plant heeft potgrond nodig die goed draineert en lichtvochtig gehouden moet worden. Gebruik een mix van turf, schors en perliet voor een goede groei. Herpot de plant om de paar jaar om de grond vers te houden.

  Kamerplanten zoals de Miltoniopsis Red Tide gedijen goed in een goed doorlatende potgrond. Het is belangrijk dat de bodem licht en luchtig is, zodat de wortels voldoende zuurstof krijgen. Vermijd te natte of te compacte grond, dit kan leiden tot wortelrot.

  Miltoniopsis Red Tide heeft behoefte aan helder, indirect licht en regelmatig water geven tijdens de groeiperiode. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft maar niet doorweekt raakt. Daarnaast is het belangrijk om de plant regelmatig te bemesten tijdens de bloeiperiode.

  Om te voorkomen dat stof zich ophoopt op de bladeren, kun je de plant af en toe voorzichtig afstoffen met een zachte borstel of doek. Gebruik lauw water om eventuele vuil of resten van de bladeren te verwijderen. Pas op dat je de bloemen niet beschadigt tijdens het schoonmaken.

  De Miltoniopsis Red Tide heeft veel helder, indirect zonlicht nodig om goed te gedijen. Plaats de plant op een plek waar het zonlicht gefilterd wordt door een gordijn of jaloezieën. Te weinig licht kan leiden tot een slechte groei en bloei.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan koude tocht of extreme hitte. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden om gezond te kunnen groeien.

  Een hoge luchtvochtigheid is belangrijk voor het gedijen van deze plant. Zorg voor een luchtvochtigheid van rond de 60-70%. Dit kan worden bereikt door regelmatig besproeien of door een luchtbevochtiger te gebruiken.

  Deze plant gedijt het beste in een lichtzure bodem met een pH-waarde tussen 5,5 en 6,5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met geschikte meststoffen. Let op dat de pH-waarde niet te hoog wordt, aangezien dit de opname van voedingsstoffen kan belemmeren.

  De plant heeft behoefte aan regelmatige bemesting gedurende het groeiseizoen met een uitgebalanceerde meststof voor orchideeën. Gebruik een meststof met een hoger stikstofgehalte in het voorjaar en zomer, en een meststof met een hoger fosfor- en kaliumgehalte in de herfst en winter. Let op dat de meststof goed oplost in water voordat je het toedient aan de plant.

 • Omschrijving

  Miltoniopsis Red Tide is een prachtige orchidee met helderrode bloemen die een vloedgolf van kleur brengen in elke ruimte. De bloemen hebben een unieke tijgerstreep-achtige tekening op de bloemblaadjes, wat zorgt voor een opvallend uiterlijk. Deze plant bloeit rijkelijk en verspreidt een aangename geur die doet denken aan vanille of citrus. Miltoniopsis Red Tide gedijt goed in een lichte omgeving met voldoende luchtvochtigheid en regelmatig water geven. Deze orchideeënsoort is geliefd vanwege haar exotische uitstraling en ingewikkelde bloempatronen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.