xVuylstekeara 'Purple Rain'

xVuylstekeara

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De xVuylstekeara 'Purple Rain' is een prachtige hybride orchidee met opvallende paarse bloemen. Deze plant staat bekend om zijn overvloedige bloei en unieke kleurencombinatie. De bloemen hebben een lichte geur en kunnen lang aan de plant blijven zitten. xVuylstekeara 'Purple Rain' heeft graag een warme en vochtige omgeving, met voldoende licht maar niet direct zonlicht. Deze orchidee is een mooie aanvulling op elke plantencollectie en kan zowel binnen als buiten worden gekweekt.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Deze plant is redelijk gemakkelijk in onderhoud en heeft regelmatig water nodig. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt, maar vermijd direct zonlicht. Af en toe bemesten en de bladeren schoonhouden helpt de plant gezond te houden.

  Ja, de xVuylstekeara 'Purple Rain' heeft veel licht nodig om goed te groeien. Plaats de plant bij voorkeur op een plek met veel indirect zonlicht. Zorg ervoor dat de plant niet te lang in direct zonlicht staat om verbranding te voorkomen.

  De plant heeft één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de potgrond altijd licht vochtig is, maar niet drassig. In de winter kan de plant iets minder water nodig hebben.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht en verdraagt het beste helder, indirect licht. Te veel blootstelling aan zon kan leiden tot verbranding van de bladeren. Plaats de plant dus bij voorkeur op een plek waar het licht gefilterd wordt.

  Ja, xVuylstekeara 'Purple Rain' houdt van warmte. Het gedijt het beste bij een gemiddelde kamertemperatuur tussen de 18-24 graden Celsius. Plaats de plant op een warme en lichte plek in huis.

  De plant bloeit meestal in de maanden maart, april en mei. De bloeiperiode kan ongeveer 4 tot 6 weken duren. Plantenfamilies zoals Brassicaceae geven de voorkeur aan de winter, maar de meeste andere families geven de voorkeur aan de lente.

  Ja, kamerplanten hebben over het algemeen een luchtzuiverende werking. Dit geldt ook voor de xVuylstekeara 'Purple Rain'. Planten kunnen schadelijke stoffen uit de lucht filteren en produceren zuurstof.

  Ja, de plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit is de ideale temperatuur voor deze kamerplant. Het zorgt ervoor dat de plant goed kan groeien en bloeien.

 • Het is raadzaam om regelmatig dode of beschadigde bladeren en bloemen te verwijderen. Snoei takken die te lang of uit vorm zijn om de plant zijn vorm en gezondheid te behouden. Gebruik scherpe en schone snoeischaar om schade aan de plant te voorkomen.

  Geef de plant regelmatig water, zodat de grond licht vochtig blijft. Zorg ervoor dat overtollig water goed kan weglopen, zodat de wortels niet te nat worden. Geef de plant bij voorkeur water op kamertemperatuur.

  De plant heeft een goed doorlatende potgrond nodig. Het is belangrijk dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat wordt. Gebruik bij voorkeur een potgrond speciaal voor orchideeën.

  De plant vereist een goed doorlatende potgrond met een beetje organisch materiaal voor optimale groei. Zorg ervoor dat de bodem licht vochtig is maar niet drassig, om wortelrot te voorkomen. Gebruik een meststof speciaal voor kamerplanten om de voedingsstoffen in de bodem aan te vullen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar laat de potgrond niet te drassig worden. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Bemest de plant eens in de twee weken tijdens het groeiseizoen.

  De plant kan worden schoongemaakt door de bladeren af te nemen met een vochtige doek. Het is belangrijk om regelmatig stof en vuil te verwijderen om de gezondheid van de plant te behouden. Vermijd hierbij het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen.

  De xVuylstekeara 'Purple Rain' heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien. Plaats de plant op een zonnige plek in huis, maar vermijd direct zonlicht in de middag. Zorg ervoor dat de plant minstens 6 uur per dag indirect zonlicht ontvangt.

  De ideale temperatuur voor deze plant is tussen de 18°C en 24°C. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan extreme temperatuurschommelingen. Plaats de plant op een plek waar de temperatuur stabiel is.

  Kamerplanten hebben over het algemeen een luchtvochtigheid van ongeveer 60-70% nodig om goed te gedijen. Het is belangrijk om regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken om de luchtvochtigheid op peil te houden. Een te lage luchtvochtigheid kan leiden tot problemen zoals droge bladeren en een verminderde groei.

  Deze plant gedijt het beste in een bodem met een zuurgraad van ongeveer 5,5 tot 6,5 op de pH-schaal. Een te hoge of te lage pH-waarde kan de groei van de plant belemmeren. Het is daarom belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  De plant heeft tijdens het groeiseizoen om de 4-6 weken speciale orchideeënbemesting nodig. Gebruik hiervoor een meststof met een hoger stikstofgehalte en een lager fosfor- en kaliumgehalte. Voorkom overbemesting om wortelverbranding te voorkomen.

 • Omschrijving

  De xVuylstekeara 'Purple Rain' is een prachtige hybride orchidee met opvallende paarse bloemen. Deze plant staat bekend om zijn overvloedige bloei en unieke kleurencombinatie. De bloemen hebben een lichte geur en kunnen lang aan de plant blijven zitten. xVuylstekeara 'Purple Rain' heeft graag een warme en vochtige omgeving, met voldoende licht maar niet direct zonlicht. Deze orchidee is een mooie aanvulling op elke plantencollectie en kan zowel binnen als buiten worden gekweekt.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.