Juncus 'Early Grey'

Juncus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Juncus 'Early Grey' is een sierlijke grassoort met opvallend grijsgroen blad. De plant heeft een compacte groeiwijze en bereikt een hoogte van ongeveer 25 tot 30 centimeter. Het blad van de Juncus 'Early Grey' is smal en langwerpig, waardoor het een elegante uitstraling heeft. Deze plant gedijt goed in vochtige grond en kan zowel in de volle zon als in de halfschaduw staan. De Juncus 'Early Grey' is een mooie toevoeging aan borders, vijvers of als solitaire plant in een tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Juncus 'Early Grey' is makkelijk in onderhoud. Het vereist weinig water en kan gedijen in diverse lichtomstandigheden. Regelmatig snoeien zal helpen om de plant gezond te houden.

  De plant Juncus 'Early Grey' heeft veel licht nodig. Plaats de plant op een zonnige plek voor de beste groeiresultaten. Vermijd direct zonlicht op de bladeren om verbranding te voorkomen.

  De Juncus 'Early Grey' heeft over het algemeen behoefte aan regelmatig water geven. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, dus geef de plant ongeveer 1-2 keer per week water. Zorg ervoor dat de plant niet uitdroogt.

  Nee, de Juncus 'Early Grey' houdt niet van direct zonlicht. Het gedijt het beste op een plek met helder, indirect licht. Te veel zon kan de plant beschadigen.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt het beste bij kamertemperatuur. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en koude temperaturen te houden om zijn groei te bevorderen. Het is aan te raden om de plant op een warme en lichte plek te zetten.

  De 'Early Grey' bloeit in de zomermaanden van juni tot en met september. De bloei kan enkele weken tot maanden duren, afhankelijk van de verzorging en omstandigheden waarin de plant verkeert.

  Ja, Juncus 'Early Grey' is luchtzuiverend en helpt de luchtkwaliteit in huis te verbeteren. Deze plant zorgt ervoor dat schadelijke stoffen uit de lucht worden gefilterd. Het is een goede keuze voor een gezondere leefomgeving.

  Ja, Juncus 'Early Grey' staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden om optimale groei te bevorderen. Plaats de plant dus niet in direct zonlicht of in de buurt van een verwarmingselement.

 • Het is niet nodig om de plant regelmatig te snoeien. Eventuele bruine of dode bladeren kunnen indien nodig worden weggeknipt met een scherpe snoeischaar. Snoei bij voorkeur in het voorjaar om de groei te stimuleren.

  De plant dient regelmatig water te krijgen, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd een beetje vochtig is, maar vermijd dat de wortels in water blijven staan. Besproei de bladeren af en toe met water om de luchtvochtigheid te verhogen.

  De plant Juncus 'Early Grey' gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende potgrond met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Het is belangrijk om de grond regelmatig vochtig te houden, maar niet drassig. Potgrond speciaal voor kamerplanten is geschikt voor deze plant.

  De bodemkwaliteit moet goed doorlatend zijn en mag niet te nat zijn. Voorkeur voor een licht zure tot neutrale bodem pH. Regelmatig bemesten met organische meststoffen kan de groei bevorderen.

  De Juncus 'Early Grey' is een makkelijke plant in onderhoud. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is, maar niet te nat. Plaats de plant op een lichte standplaats, zonder direct zonlicht.

  Kamerplanten zoals deze plant kunnen regelmatig worden schoongemaakt door stof weg te vegen met een zachte doek of door de bladeren voorzichtig af te spoelen onder lauwwarm water. Het is belangrijk om de bladeren droog te deppen na het reinigen om schimmelvorming te voorkomen. Het is aan te raden om dit enkele keren per maand te doen, afhankelijk van de hoeveelheid stof en vuil in huis.

  De plant heeft veel licht nodig en verdraagt ook direct zonlicht. Zet de plant daarom op een plek waar veel natuurlijk licht aanwezig is, bijvoorbeeld dichtbij een raam op het zuiden. Pas op voor te weinig licht, dit kan leiden tot langwerpige groei en minder bloei.

  De optimale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 15 en 25 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan extreme temperaturen of tocht. Plaats de plant op een plek in huis waar de temperatuur stabiel is.

  De Juncus 'Early Grey' gedijt het best bij een gemiddelde luchtvochtigheid in huis. Het is belangrijk om de plant af en toe te besproeien, vooral tijdens droge periodes, om de luchtvochtigheid op peil te houden. Een luchtbevochtiger kan ook helpen om de ideale omstandigheden te creëren voor de plant.

  De Juncus 'Early Grey' gedijt het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Het is belangrijk dat de bodem goed doorlatend is en niet te nat wordt. Zorg ervoor dat de grond niet te compact is, zodat de wortels voldoende zuurstof kunnen krijgen.

  De Juncus 'Early Grey' heeft weinig bemesting nodig. Gebruik een meststof voor kamerplanten tijdens het groeiseizoen, maar verminder de bemesting in de winter. Zorg ervoor dat de plant niet overbemest raakt om schade te voorkomen.

 • Omschrijving

  Juncus 'Early Grey' is een sierlijke grassoort met opvallend grijsgroen blad. De plant heeft een compacte groeiwijze en bereikt een hoogte van ongeveer 25 tot 30 centimeter. Het blad van de Juncus 'Early Grey' is smal en langwerpig, waardoor het een elegante uitstraling heeft. Deze plant gedijt goed in vochtige grond en kan zowel in de volle zon als in de halfschaduw staan. De Juncus 'Early Grey' is een mooie toevoeging aan borders, vijvers of als solitaire plant in een tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.