Calibrachoa Million Bells White

Calibrachoa

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Calibrachoa Million Bells White is een compacte en rijkbloeiende plant met witte bloemen die lijken op kleine klokjes. Deze plant heeft een hangende groeiwijze en is ideaal voor hangmanden, bloembakken en borders. De bloemen bloeien rijkelijk gedurende de zomermaanden en zorgen voor een vrolijke uitstraling in de tuin. Calibrachoa Million Bells White is gemakkelijk te verzorgen en trekt vlinders en bijen aan. Deze plant gedijt goed in de volle zon of halfschaduw en heeft regelmatig water nodig.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Tuinplant Calibrachoa Million Bells White is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar.

  De plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant tijdens strenge vorst te beschermen met bijvoorbeeld een winterhoes. Plant de Calibrachoa Million Bells White op een beschutte plek in de tuin om de vorstbestendigheid te optimaliseren.

  Ja, de plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te zorgen voor voldoende zonlicht. Verder kan de plant goed gedijen in verschillende bodemsoorten.

  Calibrachoa planten hebben ongeveer 30 cm ruimte nodig om te groeien en zich goed te kunnen ontwikkelen. Plant ze ongeveer 20-30 cm uit elkaar voor optimale groei en bloei. Houd er rekening mee dat deze planten zich goed vertakken en daarom wat meer ruimte nodig hebben dan andere tuinplanten.

  De plant groeit het beste in de volle zon, maar kan ook goed gedijen in halfschaduw. Zorg ervoor dat de plant minstens 4 tot 6 uur zonlicht per dag krijgt voor optimale groei en bloei. Te weinig zonlicht kan leiden tot minder bloemen en een zwakkere groei.

  Tuinplanten zoals deze hebben ongeveer 1 tot 2 keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en de grond waarin ze groeien. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden maar niet doorweekt, zodat de plant goed kan gedijen. Het is raadzaam om regelmatig de grond te voelen voordat je besluit water te geven.

  Ja, de plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de bloemen die nectar bevatten. Het is een favoriet van vlinders en bijen vanwege de aantrekkelijke geur en kleur van de bloemen. Deze plant is een waardevolle toevoeging aan elke tuin om deze nuttige bestuivers aan te trekken.

  Tuinplanten dragen bij aan de biodiversiteit door insecten en vogels aan te trekken. Ze zorgen voor een gevarieerde leefomgeving en dragen bij aan een gezond ecosysteem. Het is dus goed om tuinplanten in de tuin te hebben voor biodiversiteit.

  Deze plant bloeit gewoonlijk van mei tot oktober en heeft een lange bloeiperiode. Gedurende deze maanden produceert de plant continue kleine witte bloemen.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en heeft minstens 6 uur direct zonlicht per dag nodig om goed te groeien. Zorg er wel voor dat de plant voldoende water krijgt, vooral op warme dagen.

  Nee, de Calibrachoa Million Bells White is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant die giftig is voor consumptie. Het wordt aanbevolen om geen delen van deze plant in te nemen.

  Tuinplanten hebben over het algemeen een beperkt geluidsdempend effect. Het is echter niet hun voornaamste eigenschap. Voor meer geluidsdemping worden andere materialen aanbevolen, zoals hagen of struiken.

 • Om een gezonde groei te bevorderen, kan de plant regelmatig gesnoeid worden. Verwijder dode bloemen en takken om nieuwe groei te stimuleren. Snoei de plant in het voorjaar om de vorm en bloei te verbeteren.

  Het is belangrijk om regelmatig water te geven aan deze tuinplant, vooral tijdens warme zomerdagen. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de plant in een plas water staat. Het is aan te raden om 's ochtends water te geven om schimmelgroei te voorkomen.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft, maar niet te drassig. Het is aan te raden om regelmatig voeding toe te dienen aan de potgrond om de groei en bloei te optimaliseren.

  De bodem moet goed doorlatend en licht zuur tot neutraal zijn. Een bodem die rijk is aan organisch materiaal wordt aanbevolen voor een optimale groei. Zorg voor voldoende vochtigheid, maar vermijd wateroverlast.

  De plant gedijt het beste op een zonnige tot halfschaduwrijke locatie in goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt om gezond te groeien. Deze tuinplant kan ook goed gedijen in hanging baskets of bloembakken.

  Om de plant te beschermen in de winter, is het aan te raden om een laag mulch rond de wortelzone aan te brengen. Dit helpt de plant om de kou te overleven. Daarnaast kan het ook helpen om de plant te beschermen tegen harde wind en extreme temperaturen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Knip verwelkte bloemen regelmatig af om de bloei te stimuleren. Geef de plant regelmatig voeding voor een gezonde groei.

  Tuinplanten hebben behoefte aan regelmatige bemesting gedurende het groeiseizoen om gezond te blijven en goed te bloeien. Gebruik een evenwichtige meststof speciaal geschikt voor bloeiende planten en volg de aanbevolen dosering op de verpakking. Overbemesting kan leiden tot een teveel aan voedingsstoffen en schade aan de plant veroorzaken.

  Mulchen is gunstig voor tuinplanten omdat het helpt om vocht vast te houden, onkruid te onderdrukken en de wortels te beschermen tegen koude temperaturen. Het wordt aanbevolen om een laag mulch van ongeveer 5-10 cm aan te brengen rondom de plant, maar zorg ervoor dat de mulch niet direct contact maakt met de stam of basis van de plant om rotting te voorkomen. Het beste is om organische mulch te gebruiken, zoals compost, boomschors of stro.

  De Tuinplanten hebben een voorkeur voor neutrale tot licht zure grond met een pH-waarde tussen de 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om de zuurgraad regelmatig te testen en indien nodig aan te passen met kalk of zwavel. Niet alle tuinplanten gedijen goed in extreem zure of alkalische grond.

  Voor de bestrijding van ongedierte bij Tuinplanten kunnen natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes, gaasvliegen en sluipwespen ingezet worden. Ook het regelmatig controleren en schoonmaken van de planten kan helpen om plagen te voorkomen. Tot slot kunnen ook biologische bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of pyrethrum gebruikt worden om ongedierte te bestrijden.

 • Omschrijving

  Calibrachoa Million Bells White is een compacte en rijkbloeiende plant met witte bloemen die lijken op kleine klokjes. Deze plant heeft een hangende groeiwijze en is ideaal voor hangmanden, bloembakken en borders. De bloemen bloeien rijkelijk gedurende de zomermaanden en zorgen voor een vrolijke uitstraling in de tuin. Calibrachoa Million Bells White is gemakkelijk te verzorgen en trekt vlinders en bijen aan. Deze plant gedijt goed in de volle zon of halfschaduw en heeft regelmatig water nodig.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.