Chrysanthemum (Indicum Grp) Multiflora Padre

Chrysanthemum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Chrysanthemum (Indicum Grp) Multiflora Padre is een prachtige plant met weelderige bloemen in verschillende kleuren zoals geel, roze, wit en paars. Hij bloeit rijkelijk en zorgt voor een kleurrijke toevoeging aan elke tuin of plantenbak. Deze plant heeft een compacte groeiwijze en is gemakkelijk te verzorgen. Hij gedijt goed in de volle zon en heeft regelmatig water nodig. De Chrysanthemum (Indicum Grp) Multiflora Padre is een populaire keuze voor het decoreren van tuinen, balkons en terrassen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Chrysanthemum (Indicum Grp) Multiflora Padre is niet groenblijvend. Het is een bloeiende tuinplant die in de herfst bloemen produceert en in de winter vaak afsterft. Het is aan te raden om de plant in het voorjaar opnieuw te planten.

  De Chrysanthemum (Indicum Grp) Multiflora Padre is winterhard tot -5 graden Celsius. Deze tuinplant kan dus in Nederlandse tuinen overleven tijdens milde winters. Zorg wel voor bescherming bij strenge vorst.

  Chrysanten zijn over het algemeen makkelijk te onderhouden in de tuin. Ze hebben regelmatig water en zonlicht nodig, maar verder hebben ze weinig speciale zorg nodig. Het is belangrijk om uitgebloeide bloemen regelmatig te verwijderen om nieuwe groei te stimuleren.

  De Tuinplant Chrysanthemum (Indicum Grp) Multiflora Padre heeft ongeveer 30 tot 45 centimeter ruimte nodig tussen elke plant. Zorg voor voldoende afstand om luchtcirculatie te bevorderen en de groei van de plant niet te belemmeren. Het is belangrijk om de planten niet te dicht op elkaar te zetten om zo gezonde en sterke planten te bevorderen.

  Chrysanthemums groeien het beste in de volle zon of gedeeltelijke schaduw. In de schaduw kan de groei en bloei van de plant verminderen. Het is daarom aan te raden om de plant in een zonnige plek te planten voor optimale groei.

  De Chrysanthemum (Indicum Grp) Multiflora Padre heeft regelmatig water nodig, ongeveer 2-3 keer per week. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is, maar niet drassig. Houd rekening met de weersomstandigheden en pas de watergift hierop aan.

  Ja, Chrysanthemum (Indicum Grp) Multiflora Padre is vlinder- en bijenlokkend. Het trekt deze insecten aan vanwege de nectar en de kleurrijke bloemen. Het is een mooie toevoeging aan de tuin voor het aantrekken van bestuivers.

  Chrysanten zijn aantrekkelijk voor bijen en vlinders, waardoor ze een waardevolle toevoeging zijn voor de biodiversiteit in de tuin. Ze trekken nuttige insecten aan die helpen bij de bestuiving en het in toom houden van plagen. Het planten van chrysanten kan bijdragen aan het bevorderen van de biodiversiteit in de tuin.

  Deze plant bloeit vanaf de late zomer tot aan het begin van de herfst, meestal van augustus tot oktober. De bloeiperiode kan tot wel 6 weken duren.

  Ja, de Chrysanthemum (Indicum Grp) Multiflora Padre kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige plek in de tuin. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, vooral tijdens hete zomerdagen. Het is aan te raden om de plant te beschermen tegen felle middagzon en hete temperaturen.

  Nee, deze plant is niet eetbaar en wordt voornamelijk gekweekt om zijn decoratieve bloemen in de tuin. Het consumeren van deze plant kan leiden tot maagpijn of andere gezondheidsproblemen. Het wordt daarom afgeraden om deze plant te eten.

  Ja, de Chrysanthemum (Indicum Grp) Multiflora Padre heeft bladeren en bloemen die geluid kunnen dempen dankzij hun structuur. Echter zal de mate van geluidsdemping beperkt zijn in vergelijking met speciale geluidsdempende planten. Over het algemeen kunnen planten in de tuin helpen bij het verminderen van geluidsoverlast.

 • Chrysanthemum moet regelmatig gesnoeid worden om de plant gezond en vol te houden. Verwijder uitgebloeide bloemen en eventueel zieke of dode takken. Knip de plant terug tot ongeveer 10-15 cm boven de grond in het voorjaar voor een goede groei en bloei.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig blijft, maar niet doorweekt. Het is belangrijk om de plant 's ochtends water te geven om schimmelvorming te voorkomen.

  Voor tuinplanten is het belangrijk om goed doorlatende potgrond te gebruiken. Een mengsel van potgrond en compost kan zorgen voor een goede drainage en voedingsstoffen voor de plant. Het is aan te raden om regelmatig de potgrond te vervangen en de plant te voorzien van extra voeding tijdens het groeiseizoen.

  Deze plant gedijt het best in goed doorlatende grond met een gemiddelde vochtigheid. Zorg ervoor dat de bodem rijk is aan voedingsstoffen en een neutrale pH-waarde heeft. Vermijd zware of te zure grond voor optimale groei en bloei.

  De Chrysanthemum (Indicum Grp) Multiflora Padre houdt van een zonnige standplaats en gedijt goed in goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen sterke wind en vorst. Deze tuinplant kan goed gedijen in zowel bloembedden als potten op een terras.

  In de winter is het belangrijk om de plant te beschermen tegen strenge vorst en koude temperaturen. Dit kan door de plant te bedekken met een dikke laag mulch of door de plant te verplaatsen naar een beschutte locatie. Zorg er ook voor dat de grond rondom de plant goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen.

  De Chrysant houdt van een zonnige tot halfschaduwrijke plek in de tuin en heeft regelmatig water nodig. Verwijder uitgebloeide bloemen om de plant compact en gezond te houden. In het voorjaar kun je de plant bemesten voor een extra bloei.

  Voor Tuinplanten zoals deze is het belangrijk om regelmatig te bemesten tijdens het groeiseizoen. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten om voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen. Zorg ervoor dat de plant voldoende water krijgt na bemesting om de voedingsstoffen goed op te nemen.

  Mulch kan helpen bij het vasthouden van vocht en het onderdrukken van onkruid rondom de plant. Gebruik organisch materiaal zoals bladeren, houtsnippers of compost als mulch en breng een laag van ongeveer 5-7 centimeter aan rondom de plant. Vernieuw de mulchlaag jaarlijks voor de beste resultaten.

  De Tuinplanten hebben over het algemeen een voorkeur voor neutrale tot licht zure grond. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en aan te passen indien nodig. Dit zorgt ervoor dat de plant voldoende voedingsstoffen kan opnemen.

  Om ongedierte te bestrijden bij tuinplanten zoals deze, kunt u proberen zeepwater te gebruiken als een natuurlijk insectenwerend middel. Ook kunt u roofdieren zoals lieveheersbeestjes aantrekken om de schadelijke insecten op te eten. Tot slot kunt u preventief werken door de plant regelmatig te controleren op tekenen van ongedierte.

 • Omschrijving

  De Chrysanthemum (Indicum Grp) Multiflora Padre is een prachtige plant met weelderige bloemen in verschillende kleuren zoals geel, roze, wit en paars. Hij bloeit rijkelijk en zorgt voor een kleurrijke toevoeging aan elke tuin of plantenbak. Deze plant heeft een compacte groeiwijze en is gemakkelijk te verzorgen. Hij gedijt goed in de volle zon en heeft regelmatig water nodig. De Chrysanthemum (Indicum Grp) Multiflora Padre is een populaire keuze voor het decoreren van tuinen, balkons en terrassen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.