Osteospermum GGG Summer Daisy's Alexander

Osteospermum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Osteospermum GGG Summer Daisy's Alexander is een prachtige bloeiende plant met grote, opvallende margrietachtige bloemen in tinten van paars en roze. De plant heeft een compacte groeiwijze en bloeit rijkelijk gedurende de zomermaanden. De bloemen hebben een felgele kern die mooi contrasteert met de heldere bloemblaadjes. Deze plant trekt vlinders en bijen aan en is perfect voor borders, rotstuinen of in potten op het terras.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Osteospermum GGG Summer Daisy's Alexander is niet groenblijvend. Deze plant verliest zijn bladeren in de winter en komt in het voorjaar weer tot bloei. Het is een populaire tuinplant vanwege zijn kleurrijke bloemen.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant tijdens strenge vorst te beschermen met bijvoorbeeld een dikke laag bladeren of stro. In het voorjaar zal de plant weer opnieuw gaan groeien.

  Ja, de Osteospermum GGG Summer Daisy's Alexander is makkelijk in onderhoud. Deze tuinplant heeft weinig verzorging nodig en bloeit rijkelijk bij voldoende zonlicht en water. Het is een sterke en langbloeiende plant die goed gedijt in goed doorlatende grond.

  Deze plant heeft ongeveer 30-45 cm ruimte nodig tussen andere planten. Zorg ervoor dat het voldoende ruimte heeft om te groeien en zich te verspreiden. Het is belangrijk om de juiste afstand te houden om overvolle groei te voorkomen.

  De Tuinplanten die Osteospermum GGG Summer Daisy's Alexander behoren kunnen het beste groeien in de volle zon tot lichte schaduw. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te zorgen voor een goede afwatering om optimale groei te bevorderen. In de schaduw kan de groei van de plant belemmerd worden en kan de bloei minder uitbundig zijn.

  De "Osteospermum GGG Summer Daisy's Alexander" heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden. Zorg ervoor dat de grond tussen de gietbeurten licht vochtig blijft, maar niet drassig. In de zomermaanden kan het nodig zijn om de plant vaker water te geven vanwege de warmere temperaturen.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectarrijke bloemen. Het is een goede keuze voor tuinen die willen bijdragen aan het behoud van deze belangrijke bestuivers.

  Ja, deze plant is goed voor biodiversiteit, omdat deze verschillende insecten aantrekt met zijn nectar en pollen. Hierdoor draagt de plant bij aan de diversiteit van de flora en fauna in de tuin.

  Deze plant bloeit van mei tot en met september en kan ongeveer 5 maanden bloeien.

  Deze plant kan goed tegen de volle zon en zal goed gedijen in een zonnige plek in de tuin. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens warme periodes. Het is aan te raden om de plant te voorzien van een bescherming tegen felle middagzon.

  Nee, de plant Osteospermum GGG Summer Daisy's Alexander is niet eetbaar. Het wordt beschouwd als een tuinplant en is niet bedoeld voor consumptie. Het kan schadelijk zijn voor de gezondheid als het wordt ingenomen.

  Ja, de Osteospermum GGG Summer Daisy's Alexander plant heeft geen geluidsdempende eigenschappen. Het is vooral bekend om zijn mooie bloemen en is een populaire tuinplant. Je kunt beter andere planten kiezen als je op zoek bent naar geluidsdemping.

 • De plant kan na de bloei teruggesnoeid worden om de vorm en compactheid te behouden. Verwijder dode bloemen en takken regelmatig om de groei te bevorderen. Een lichte snoei in het voorjaar kan ook helpen om de bloei te stimuleren.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond gelijkmatig vochtig blijft, maar niet drassig. Geef water bij voorkeur in de ochtend of avond om te voorkomen dat de bladeren verbranden in de felle zon.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond, vermengd met wat zand voor extra drainage. Zorg ervoor dat de potgrond niet te vochtig wordt, maar ook niet te droog. Een potgrond speciaal voor tuinplanten is geschikt voor deze plant.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende en vruchtbare grond. Zorg ervoor dat de bodem licht vochtig blijft en vermijd wateroverlast. Voeg indien nodig compost of meststoffen toe om de bodemkwaliteit te verbeteren.

  De Osteospermum GGG Summer Daisy's Alexander gedijt het beste op een zonnige standplaats in goed doorlatende grond. Het is belangrijk dat de plant voldoende licht krijgt om goed te bloeien en groeien. Vermijd te vochtige grond om wortelrot te voorkomen.

  In de winter heeft de plant bescherming nodig tegen vorst. Bedek de plant met een dikke laag stro of bladeren om de wortels te beschermen. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen.

  De plant moet regelmatig water krijgen, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te bevorderen. Snoei de plant in het voorjaar om een ​​compacte groei te behouden.

  Deze plant heeft behoefte aan regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen om gezonde groei en bloei te stimuleren. Gebruik een evenwichtige meststof die speciaal is samengesteld voor bloeiende planten. Zorg ervoor dat de meststof voldoende stikstof, fosfor en kalium bevat.

  Mulchen helpt bij het vasthouden van vocht in de grond en onderdrukt onkruidgroei. Gebruik organisch materiaal zoals compost of boomschors. Breng de mulchlaag in het voorjaar aan rond de planten en vernieuw deze indien nodig gedurende het groeiseizoen.

  De Tuinplanten groep prefereert een neutrale tot lichtzure bodem met een pH-waarde tussen 6.0 en 7.0. Het is daarom belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met bijvoorbeeld kalk of zwavel.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, kan het nuttig zijn om regelmatig de bladeren en bloemen te inspecteren op tekenen van plagen. Het gebruik van een milieuvriendelijke insectenspray kan helpen om eventuele insectenplagen te bestrijden. Het is ook mogelijk om natuurlijke vijanden van schadelijke insecten aan te trekken, zoals lieveheersbeestjes of gaasvliegen.

 • Omschrijving

  De Osteospermum GGG Summer Daisy's Alexander is een prachtige bloeiende plant met grote, opvallende margrietachtige bloemen in tinten van paars en roze. De plant heeft een compacte groeiwijze en bloeit rijkelijk gedurende de zomermaanden. De bloemen hebben een felgele kern die mooi contrasteert met de heldere bloemblaadjes. Deze plant trekt vlinders en bijen aan en is perfect voor borders, rotstuinen of in potten op het terras.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.