Osteospermum GGG Summer Daisy's Maxxima

Osteospermum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Osteospermum GGG Summer Daisy's Maxxima is een prachtige en kleurrijke bloeiende plant met grote, dubbele bloemen in verschillende tinten van roze, paars en wit. Het heeft een compacte groeiwijze en bloeit rijkelijk gedurende de zomermaanden. De bloemen hebben een opvallend contrast tussen de donkere hartjes en de lichtere bloemblaadjes. Het is een uitstekende keuze voor het opfleuren van borders, bloembakken en hanging baskets. Het is een gemakkelijk te onderhouden plant die graag op een zonnige standplaats staat en regelmatig water nodig heeft.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • De Osteospermum GGG Summer Daisy's Maxxima is geen groenblijvende plant. Deze plant verliest zijn bladeren gedurende de herfst en winter, om in het voorjaar weer nieuw blad te vormen. Het is daarom een bladverliezende tuinplant.

  De Osteospermum GGG Summer Daisy's Maxxima is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant te beschermen tegen strenge vorst, bijvoorbeeld door deze te bedekken met bladeren of stro. In de winter kan het nodig zijn om de plant naar binnen te verplaatsen of te beschermen met een afdekhoes.

  Deze plant is zeer gemakkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Het is een sterke tuinplant die goed gedijt in de meeste tuinomstandigheden. Regelmatig water geven en dode bloemen verwijderen bevorderen de groei en bloei.

  Deze soort plant heeft genoeg ruimte nodig om zich volledig te kunnen ontwikkelen en bloeien. Zorg voor minimaal 15-20 cm tussen elke plant om voldoende luchtcirculatie en groeiruimte te geven. Zorg er ook voor dat de plant voldoende zonlicht krijgt.

  De Osteospermum GGG Summer Daisy's Maxxima groeit het beste in de volle zon en heeft minstens 6 uur zonlicht per dag nodig. In de schaduw zal de groei vertragen en kan de bloei minder uitbundig zijn. Het is dan ook aan te raden om deze plant op een zonnige plek te plaatsen voor optimale groei.

  De Osteospermum GGG Summer Daisy's Maxxima heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van het weer en de bodem. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Zorg ervoor dat de plant in goed doorlatende grond staat om wortelrot te voorkomen.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de kleurrijke bloemen en de overvloedige nectar die ze produceren. Dit maakt het een aantrekkelijke keuze voor tuinen die een diversiteit aan insecten willen aantrekken. De plant kan helpen bij het bevorderen van bestuiving en het behoud van een gezonde biodiversiteit in de tuin.

  Ja, de Osteospermum GGG Summer Daisy's Maxxima is een goede keuze voor biodiversiteit omdat de bloemen insecten aantrekken, zoals bijen en vlinders. De plant draagt bij aan een gezonde ecosystemen en bevordert de bestuiving van andere planten in de tuin. Het is dus een waardevolle toevoeging voor de biodiversiteit in de tuin.

  De Osteospermum GGG Summer Daisy's Maxxima bloeit meestal van mei tot en met september. De bloeiperiode van deze plant kan tussen de 6 en 8 weken duren.

  De Osteospermum GGG Summer Daisy's Maxxima kan goed tegen de volle zon en gedijt goed in zonnige, warme omstandigheden. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens warme periodes om uitdroging te voorkomen. Over het algemeen is deze plant geschikt voor zowel volle zon als gedeeltelijke schaduw.

  Nee, de "Osteospermum GGG Summer Daisy's Maxxima" plant is niet eetbaar. Het wordt aangeraden om de plant niet te consumeren, aangezien het giftige stoffen kan bevatten die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid. Het wordt voornamelijk gekweekt als decoratieve tuinplant.

  Ja, de Osteospermum GGG Summer Daisy's Maxxima heeft een geluidsdempend effect. De bladeren en bloemen absorberen geluidsgolven, waardoor het geluid in de omgeving wordt verminderd. Het plaatsen van deze plant kan helpen bij het creëren van een rustige en vredige omgeving in uw tuin.

 • Tuinplanten zoals deze daisy's kunnen het beste regelmatig worden gesnoeid om de groei en bloei te bevorderen. Verwijder regelmatig dode bloemen en takken om de plant gezond te houden. Snoei in het voorjaar terug tot ongeveer 10-15 cm boven de grond om de plant te verjongen.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Geef bij voorkeur water bij de wortels en vermijd het nat maken van de bladeren.

  Deze plant groeit het beste in goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig is en niet te nat. Overplanten kan nodig zijn als de plant te groot wordt voor zijn huidige pot.

  Deze plant gedijt het best in goed doorlatende grond met een gemiddelde tot hoge voedingswaarde. Zorg ervoor dat de bodem niet te nat is, om wortelrot te voorkomen. Een licht zure tot neutrale pH-waarde is ideaal voor deze tuinplant.

  De Osteospermum GGG Summer Daisy's Maxxima houdt van een zonnige standplaats en gedijt goed in goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om te groeien en voldoende licht krijgt voor een optimale bloei. Het is aanbevolen om de plant te beschermen tegen harde wind en vorst.

  In de winter is het belangrijk om deze plant te beschermen tegen vorst door deze bijvoorbeeld te bedekken met een dikke laag mulch. Daarnaast is het aan te raden om de plant in een beschutte plek te zetten en te voorzien van extra bescherming zoals een vliesdoek. Water geven tijdens vorstperiodes kan ook helpen om de plant te beschermen.

  De plant bloeit het beste in de volle zon en heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Snoei dode bloemen regelmatig weg om de bloei te stimuleren en voed de plant jaarlijks met wat organische meststof.

  Tuinplanten hebben over het algemeen baat bij een bemesting in het voorjaar en de zomer. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten en volg de instructies op de verpakking voor de juiste hoeveelheid. Overbemesting moet vermeden worden om schade aan de plant te voorkomen.

  Mulchen wordt aanbevolen voor Tuinplanten, omdat het helpt om de grond vochtig te houden en onkruidgroei te verminderen. Daarnaast kan mulch ook de wortels van de plant beschermen tegen extreme temperatuurschommelingen. Het is belangrijk om de mulchlaag regelmatig te vernieuwen om optimaal te profiteren van de voordelen.

  Osteospermum GGG Summer Daisy's Maxxima gedijt het beste in een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen de 6.0 en 7.0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te testen en eventueel aanpassingen te maken indien nodig voor een optimale groei en bloei.

  Voor de bestrijding van ongedierte bij Tuinplanten kunnen preventieve maatregelen genomen worden, zoals regelmatig inspecteren en schoonmaken van de plant. Bij een hardnekkige plaag kunnen natuurlijke bestrijdingsmiddelen ingezet worden, bijvoorbeeld neemolie of roofmijten. Chemische bestrijdingsmiddelen worden afgeraden vanwege mogelijke schade aan het milieu en nuttige insecten.

 • Omschrijving

  Osteospermum GGG Summer Daisy's Maxxima is een prachtige en kleurrijke bloeiende plant met grote, dubbele bloemen in verschillende tinten van roze, paars en wit. Het heeft een compacte groeiwijze en bloeit rijkelijk gedurende de zomermaanden. De bloemen hebben een opvallend contrast tussen de donkere hartjes en de lichtere bloemblaadjes. Het is een uitstekende keuze voor het opfleuren van borders, bloembakken en hanging baskets. Het is een gemakkelijk te onderhouden plant die graag op een zonnige standplaats staat en regelmatig water nodig heeft.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.