Pelargonium (Peltatum Grp) Caliente Rose

Pelargonium (Peltatum Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Pelargonium (Peltatum Grp) Caliente Rose er en hængende pottegeranium med iøjnefaldende lyserøde blomster. Denne plante har mørkegrønne blade og vokser kompakt, hvilket gør den perfekt til hængekurve eller blomsterkasser. Caliente Rose blomstrer rigeligt hele sæsonen og kræver lidt vedligeholdelse. Den trives godt i fuld sol og kræver regelmæssig vanding. Denne plante er et smukt tilføjelse til enhver have eller terrasse.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, Pelargoniums er normalt ikke stedsegrønne planter og mister deres blade om vinteren. Det er en populær haveplante, der ofte bruges som årlig plante i hængende kurve eller blomsterkasser. Det er vigtigt at lade planten overvintre indendørs om vinteren for at undgå frostskader.

  Denne plante er hårdfør ned til cirka -5 grader Celsius og kan derfor overleve udendørs i milde vintre. Det anbefales dog at flytte planten indendørs eller beskytte den med fx fleecestof under hård frost.

  Planten er let at vedligeholde og kræver minimal pleje. Det er vigtigt at give planten regelmæssigt vand og lejlighedsvis gøde den. Sørg også for tilstrækkeligt sollys og undgå, at planten står for vådt.

  Pelargonium (Peltatum Grp) Caliente Rose har brug for cirka 30-40 cm plads for at vokse optimalt. Sørg for, at der er tilstrækkelig plads til bladene og blomsterne til at sprede sig. Tag også hensyn til behovet for sollys og vand.

  De Pelargonium (Peltatum Grp) Caliente Rose trives bedst i fuld sol og vil ikke vokse så godt i skyggen. Det er vigtigt at give planten regelmæssig vanding og gødning for optimal vækst. Det bedste er at placere planten et solrigt sted for de bedste resultater.

  Pelargonium (Peltatum Grp) Caliente Rose har brug for vand gennemsnitligt 1 til 2 gange om ugen. Sørg for, at jorden ikke bliver for tør eller for våd. Tjek regelmæssigt jordens fugtighed, før du vander.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier på grund af blomsterne, der er rige på nektar og pollen. Det er derfor en værdifuld tilføjelse til haven for bestøvende insekter.

  Pelargonium (Peltatum Grp) Caliente Rose bidrager ikke direkte til biodiversitet, da det ikke er en indfødt plante og har ringe økologisk værdi for lokal fauna. Dog kan det bidrage til den æstetiske værdi af en have og således indirekte have en positiv indvirkning på miljøet. Det er vigtigt at støtte både dekorative planter og indfødte planter for en sund biodiversitet.

  Pelargonium (Peltatum Grp) Caliente Rose blomstrer fra maj til oktober og har en blomstringsperiode på cirka 6 måneder. Planten er kendt for sin langvarige og overdådige blomstring i sommermånederne.

  Denne plante trives godt i direkte sollys og har brug for mindst 6 timer direkte sollys om dagen. Det er vigtigt at give planten tilstrækkeligt med vand på varme dage for at forhindre udtørring. Haveplanter har generelt brug for mere sollys end stueplanter.

  Nej, Pelargonium (Peltatum Grp) Caliente Rose er ikke spiselig. Det anbefales at undgå at indtage denne plante. Den er primært beregnet til dekorativ brug i haven.

  Ja, planten har en rimelig lyddæmpende evne, fordi den har blade, der kan absorbere og reflektere lydbølger. At placere flere planter kan hjælpe med at dæmpe lyde i og omkring haven. Det vil dog ikke være helt lydisolerede.

 • Du kan beskære planten for at bevare en kompakt form og til at fremme væksten. Beskær døde eller syge grene og fjern regelmæssigt visnede blomster. Det er bedst at beskære om foråret eller tidlig sommer.

  Den haveplante (Peltatum Grp) Caliente Rose har brug for regelmæssig vanding, især på varme sommerdage. Sørg for, at jorden forbliver fugtig, men ikke gennemblødt. Det er vigtigt kun at give planten vand, når det øverste lag af jorden føles tørt.

  Denne plante trives godt i veldrænet pottemuld, som er rig på næringsstoffer. Sørg for, at pottemulden holdes let fugtig, men ikke for våd. Regelmæssig gødskning af pottemulden vil bidrage til en sund vækst af planten.

  For haveplanter er det vigtigt at sørge for en veldrænet jord af god kvalitet. Jordbunden skal være rig på næringsstoffer og have en pH-værdi, der er egnet til plantesorten. Sørg for tilstrækkelig dræning for at undgå rodskader.

  De Pelargonium (Peltatum Grp) Caliente Rose trives bedst på et solrigt sted i haven. Sørg for, at planten er beskyttet mod kraftig vind. Denne haveplante trives bedst i veldrænet jord.

  Om vinteren har denne havn plante brug for beskyttelse mod frost. Det anbefales at flytte planten til et beskyttet sted eller dække den med f.eks. fiberdug. Sørg for, at planten ikke udsættes for kolde temperaturer i for lang tid.

  Planten har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Fjern regelmæssigt visne blomster for at fremme væksten, og beskær om nødvendigt for at holde planten i form. Gød planten om foråret for god vækst og blomstring.

  Det anbefales at gøde regelmæssigt med en speciel gødning til blomstrende planter om foråret og sommeren for haveplanter som "Pelargonium (Peltatum Grp) Caliente Rose". Brug en gødning med et højere fosforindhold for rigelig blomstring. Overgødning kan resultere i mindre sund vækst og blomstring.

  Mulching hjælper med at holde på fugt, undertrykke ukrudt og regulere jordens temperatur for optimal vækst og blomstring. Brug organisk materiale som træflis eller kompost og påfør et lag på ca. 5-7 cm omkring planten, men hold stænglerne fri for mulch for at undgå råd. Forny mulchen årligt for det bedste resultat.

  Denne plante trives bedst i en jord med en let sur til neutral pH-værdi. Det er vigtigt, at jorden er veldrænet og forbliver fugtig, men ikke for våd. En pH-værdi mellem 6,0 og 7,0 er ideel for denne haveplante.

  For at bekæmpe skadedyr ved haveplanter er det vigtigt regelmæssigt at kontrollere blade og stængler for tegn på insekter. Naturlige fjender som mariehøns og snyltehvepse kan hjælpe med at bekæmpe skadedyr. Brugen af biologiske bekæmpelsesmidler kan også være effektiv til at kontrollere skadedyr.

 • Beskrivelse

  De Pelargonium (Peltatum Grp) Caliente Rose er en hængende pottegeranium med iøjnefaldende lyserøde blomster. Denne plante har mørkegrønne blade og vokser kompakt, hvilket gør den perfekt til hængekurve eller blomsterkasser. Caliente Rose blomstrer rigeligt hele sæsonen og kræver lidt vedligeholdelse. Den trives godt i fuld sol og kræver regelmæssig vanding. Denne plante er et smukt tilføjelse til enhver have eller terrasse.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.