Petunia Whispers Purple

Petunia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Petunia Whispers Purple is een opvallende plant met paarse bloemen die fluweelachtig en zacht aanvoelen. De bloemen hebben een delicaat gezoem wat ze extra aantrekkelijk maakt voor bijen en vlinders. Deze plant bloeit rijkelijk gedurende de zomermaanden en kan zowel in potten als in de tuin worden gekweekt. De Petunia Whispers Purple heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in de volle zon. De dieppaarse bloemen contrasteren prachtig met het groene blad, waardoor het een blikvanger is in elke tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Petunia Whispers Purple is niet groenblijvend en sterft af in de winter. Het is een eenjarige plant die in de lente opnieuw geplant moet worden. In de winter zal de plant niet overleven.

  Deze plant is niet winterhard en dient beschermd te worden tegen vorst. Het is aan te raden om de plant naar binnen te halen tijdens de wintermaanden.

  Petunia Whispers Purple is een bloeiende vaste plant die over het algemeen gemakkelijk in onderhoud is. Hij heeft regelmatig water en voeding nodig, en gedijt het beste in de volle zon. Het is belangrijk om uitgebloeide bloemen regelmatig te verwijderen voor een weelderige bloei.

  Petunia Whispers Purple heeft ongeveer 15-20 centimeter ruimte nodig om goed te groeien en bloeien. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is tussen andere planten om luchtcirculatie te bevorderen en de plant gezond te houden. Het is aan te raden om de planten niet te dicht op elkaar te plaatsen om overbevolking te voorkomen.

  Petunia's gedijen het beste in de volle zon, maar ze kunnen ook groeien in halfschaduw. In de schaduw zullen ze echter minder bloemen produceren en minder goed groeien. Het is aan te raden om ze op een zonnige plek te planten voor de beste resultaten.

  De plant heeft ongeveer 1 tot 2 keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. In de zomer kan het nodig zijn om vaker water te geven vanwege de warme temperaturen.

  Ja, de Petunia Whispers Purple plant is een vlinder- en bijenlokkende plant vanwege de nectar die het produceert. Het is een aantrekkelijke keuze voor tuinen vanwege zijn vermogen om nuttige insecten aan te trekken. Het helpt bij het bevorderen van de biodiversiteit in de tuin.

  Petunia's trekken bijen en vlinders aan, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Ze bloeien rijkelijk en zorgen voor kleurrijke aanvulling in de tuin. Het is een populaire keuze voor tuinliefhebbers vanwege hun aantrekkelijkheid voor bestuivende insecten.

  Petunia Whispers Purple bloeit van mei tot en met oktober. De bloeiperiode kan ongeveer 4 tot 5 maanden duren.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk om voldoende water te geven bij warm weer. Deze plant gedijt het beste op een zonnige plek in de tuin.

  Nee, petunia's zijn niet eetbaar en kunnen giftig zijn voor mensen en dieren als ze worden gegeten. Het is belangrijk om deze plant niet in te nemen. Het wordt aanbevolen om contact op te nemen met een arts of dierenarts als er sprake is van onbedoelde inname.

  Petunia Whispers Purple heeft geen geluidsdempende eigenschappen als tuinplant. Het is voornamelijk gekweekt voor de decoratieve bloemen en heeft geen specifieke geluidsisolerende kenmerken. Andere planten kunnen meer geschikt zijn voor het dempen van geluid in de tuin.

 • Petunia's kunnen regelmatig gesnoeid worden om de groei te bevorderen en de vorm te behouden. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren. Snoei in het voorjaar eventuele beschadigde of dode takken weg.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft, maar niet doorweekt. Geef water aan de basis van de plant en vermijd natte bladeren om schimmelvorming te voorkomen.

  Potgrond met een goede drainage is ideaal voor deze tuinplant. Zorg ervoor dat de plant voldoende voedingsstoffen uit de potgrond kan halen. Controleer regelmatig of de potgrond vochtig genoeg is voor een gezonde groei van de plant.

  Voor tuinplanten is het belangrijk dat de bodem goed doorlatend is en voldoende voedingsstoffen bevat. Zorg voor een pH-waarde tussen de 5,5 en 7,0 voor optimale groei. Het regelmatig toevoegen van compost of organische mest kan helpen de bodemkwaliteit te verbeteren.

  Deze plant groeit het beste op een zonnige standplaats. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is. Plaats de plant in een border of in potten op het balkon of terras.

  In de winter is het belangrijk om tuinplanten te beschermen tegen vorst. Dit kan bijvoorbeeld door de plant af te dekken met bladeren of stro, of door hem naar een beschutte plek te verplaatsen. Zorg er ook voor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen.

  Zorg ervoor dat de plant regelmatig water krijgt, vooral tijdens droge periodes. Verwijder dode bloemen om de bloei te stimuleren en bemest de plant regelmatig voor een gezonde groei. Snoei de plant indien nodig om de vorm te behouden.

  Houd de plant gezond door regelmatig bij te mesten met een universele meststof voor tuinplanten. Gebruik geen mest met een hoog stikstofgehalte, dit kan de bloemproductie verminderen. Volg de aanwijzingen op de verpakking voor de juiste dosering en frequentie.

  Mulchen helpt de grond vochtig te houden en onkruid te onderdrukken. Gebruik organisch materiaal zoals compost of boomschors. Breng een laag mulch aan rond de plant, maar houd het weg van de stam om schimmelvorming te voorkomen.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor tuinplanten is neutraal tot licht zuur, met een pH-waarde tussen de 6 en 7. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met kalk of meststoffen. Een goede zuurgraad zorgt voor een gezonde groei en bloei van de planten.

  Om ongedierte te bestrijden bij tuinplanten zoals de Petunia Whispers Purple, kunt u overwegen om neemolie, zeepwater of insecticiden te gebruiken. Het regelmatig controleren van de plant op tekenen van plagen kan ook helpen bij het voorkomen van problemen. Bescherm de plant ook tegen slakken door tijdig slakkenkorrels te strooien of slakkenvalletjes te plaatsen.

 • Omschrijving

  De Petunia Whispers Purple is een opvallende plant met paarse bloemen die fluweelachtig en zacht aanvoelen. De bloemen hebben een delicaat gezoem wat ze extra aantrekkelijk maakt voor bijen en vlinders. Deze plant bloeit rijkelijk gedurende de zomermaanden en kan zowel in potten als in de tuin worden gekweekt. De Petunia Whispers Purple heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in de volle zon. De dieppaarse bloemen contrasteren prachtig met het groene blad, waardoor het een blikvanger is in elke tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.