Antirrhinum Sultan Red

Antirrhinum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Antirrhinum Sultan Red is een prachtige en kleurrijke bloeiende plant met helderrode bloemen die lijken op kleine trompetjes. Deze plant wordt vaak gebruikt als borderplant of in bloembedden om kleur toe te voegen aan de tuin. De bloemen van de Antirrhinum Sultan Red trekken bijen en vlinders aan, waardoor het een mooie toevoeging is aan elke tuin. Deze plant groeit het beste in de volle zon en gedijt goed in goed doorlatende grond. Met regelmatig water geven zal de Antirrhinum Sultan Red blijven bloeien gedurende het groeiseizoen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, "Antirrhinum Sultan Red" is geen groenblijvende plant. Deze plant behoort tot de groep van tuinplanten die niet het hele jaar door groen blijven.

  De Antirrhinum Sultan Red is winterhard tot ongeveer -5 °C, wat betekent dat hij enige vorst kan verdragen. Het is aan te raden om de plant tijdens strenge vorst te beschermen met bijvoorbeeld mulch of een beschermhoes. In het voorjaar zal de plant weer uitlopen en bloeien.

  Ja, de Antirrhinum Sultan Red is gemakkelijk te onderhouden. Hij heeft weinig verzorging nodig en gedijt goed in de meeste bodemsoorten en blootstellingen aan de zon. Het is een sterke en robuuste plant die weinig problemen heeft met plagen of ziekten.

  Antirrhinum Sultan Red heeft ongeveer 20-30cm ruimte nodig om optimaal te groeien en zich te ontwikkelen. Zorg voor voldoende afstand tussen de planten zodat ze genoeg licht en lucht krijgen. Houd ook rekening met de groeiruimte naar boven toe, zodat de plant niet te dicht op andere planten staat.

  Antirrhinum Sultan Red groeit het beste in de volle zon, in de schaduw zal de groei vertragen en de bloei minder uitbundig zijn. Het is daarom aan te raden om deze plant op een zonnige plek te planten voor optimale groei. Planten in de schaduw kunnen zwakker worden en gevoeliger voor ziektes.

  De Antirrhinum Sultan Red heeft regelmatig water nodig en moet vochtig worden gehouden, vooral tijdens warme, droge periodes. Over het algemeen is het voldoende om de plant één tot twee keer per week water te geven. Het is belangrijk om te controleren of de grond niet te nat of te droog aanvoelt en het water goed te doseren.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de opvallende kleuren en geur van de bloemen. Het trekt deze insecten aan vanwege de nectar en het stuifmeel dat ze kunnen verzamelen. Het is een mooie toevoeging aan de tuin om deze nuttige bestuivers aan te trekken.

  Ja, deze plant trekt bijen, vlinders en andere insecten aan, waardoor het de biodiversiteit in de tuin kan bevorderen. Daarnaast kan het zorgen voor een gevarieerd ecosysteem en helpen bij de bestuiving van andere planten. Het is dus een nuttige toevoeging voor een biodiverse tuin.

  Deze plant bloeit van juni tot september en bloeit ongeveer 3 tot 4 maanden lang.

  Ja, de Antirrhinum Sultan Red kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige plek in de tuin. Het is belangrijk dat de plant voldoende zonlicht krijgt om goed te kunnen groeien en bloeien. Het is een tuinplant die goed bestand is tegen de volle zon.

  Nee, de Antirrhinum Sultan Red is niet eetbaar. Het is beter om deze plant niet te consumeren. Planten die tot de categorie tuinplanten behoren zijn over het algemeen niet geschikt om te eten.

  Ja, de Antirrhinum Sultan Red heeft geluidsdempende eigenschappen vanwege de dichte bladeren en stelen die geluidsgolven kunnen absorberen. Het kan helpen om geluidsoverlast in een tuin of buitenruimte te verminderen.

 • Je kunt de plant na de bloei terugsnoeien om de groei te stimuleren. Verwijder dode bloemen regelmatig om nieuwe bloei te bevorderen. Snoei eventuele uitlopers en dun de plant uit om de vorm te behouden.

  De Tuinplanten Antirrhinum Sultan Red heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet te drassig. Vermijd dat de plant te lang droog staat, maar ook dat de wortels in het water blijven staan.

  De Antirrhinum Sultan Red geeft de voorkeur aan goed doorlatende potgrond die licht vochtig wordt gehouden. Zorg ervoor dat de potgrond voldoende voedingsstoffen bevat om de groei van de plant te ondersteunen. Vermijd zware en compacte grondsoorten die de drainage belemmeren.

  De grond moet goed doorlatend zijn en rijk aan voedingsstoffen. Een neutrale tot licht alkalische pH is ideaal voor deze plant. Zorg ervoor dat de bodem niet te nat blijft.

  De Antirrhinum Sultan Red gedijt het beste op een zonnige standplaats in goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt en beschermd wordt tegen harde wind. Het is aan te raden om de plant regelmatig water te geven, vooral tijdens droge periodes.

  In de winter is het aan te raden om Tuinplanten af te dekken met een dikke laag mulch of bladeren om ze te beschermen tegen vorst. Daarnaast kunnen planten ook worden ingepakt met vliesdoek of noppenfolie voor extra isolatie. Zorg ervoor dat de planten goed worden bewaterd voordat de vorstperiode begint.

  Zorg voor voldoende zonlicht en plant in goed doorlatende grond. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om nieuwe bloei te bevorderen. Geef regelmatig water, vooral tijdens droge periodes.

  Tuinplanten hebben regelmatig bemesting nodig om gezond en sterk te blijven groeien. Gebruik een uitgebalanceerde meststof, bij voorkeur met een hoog kaliumgehalte voor een rijkere bloei. Bemest de planten volgens de aanbevolen dosering op de verpakking tijdens het groeiseizoen.

  Mulch de grond rond de plant om vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen. Dit zal de plant helpen om gezond te blijven en beter te groeien. Gebruik organisch mulch zoals houtsnippers of compost voor het beste resultaat.

  De Tuinplanten hebben over het algemeen graag een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen de 6 en 7. Het is belangrijk om te zorgen voor een goede drainage om wortelrot te voorkomen. Het regelmatig testen en eventueel aanpassen van de zuurgraad van de bodem kan helpen bij een gezonde groei van de planten.

  Om ongedierte te bestrijden bij Tuinplanten kunnen natuurlijke middelen zoals neemolie of knoflookspray worden gebruikt. Ook regelmatig inspecteren op plagen zoals luizen of spintmijten en deze onmiddellijk verwijderen helpt bij het voorkomen van schade aan de plant. Daarnaast kunnen roofdieren zoals lieveheersbeestjes of sluipwespen ingezet worden als natuurlijke bestrijdingsmiddelen.

 • Omschrijving

  Antirrhinum Sultan Red is een prachtige en kleurrijke bloeiende plant met helderrode bloemen die lijken op kleine trompetjes. Deze plant wordt vaak gebruikt als borderplant of in bloembedden om kleur toe te voegen aan de tuin. De bloemen van de Antirrhinum Sultan Red trekken bijen en vlinders aan, waardoor het een mooie toevoeging is aan elke tuin. Deze plant groeit het beste in de volle zon en gedijt goed in goed doorlatende grond. Met regelmatig water geven zal de Antirrhinum Sultan Red blijven bloeien gedurende het groeiseizoen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.