Verbena Lanai Royal Purple with Eye

Verbena

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Verbena Lanai Royal Purple with Eye is een prachtige en opvallende vaste plant met dieppaarse bloemen en een contrasterend oog in het midden. De plant heeft een compacte groeiwijze en bloeit uitbundig gedurende het groeiseizoen. Het blad is groen en glanzend, waardoor het een mooie aanvulling is op de opvallende bloemen. Deze plant is zeer geschikt voor borders, bloembakken en hanging baskets. Door de lange bloeiperiode zorgt de Verbena Lanai Royal Purple with Eye voor kleur in de tuin gedurende het hele seizoen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Hierdoor zorgt hij voor kleur en interesse in de tuin, zelfs in de wintermaanden. Het is een mooie toevoeging aan een tuin of border.

  De plant is winterhard tot -5 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant in de winter te beschermen tegen vorst. Het is een tuinplant die niet bestand is tegen strenge vorst.

  Ja, deze tuinplant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is belangrijk om regelmatig water te geven en de uitgebloeide bloemen te verwijderen voor een langere bloei. Verder kan de plant goed gedijen in de zon en halfschaduw.

  Tuinplanten hebben gewoonlijk genoeg ruimte nodig om zich volledig te ontwikkelen. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is tussen de planten om luchtcirculatie mogelijk te maken. Raadpleeg de specifieke plantinstructies voor meer informatie over de aanbevolen plantafstand.

  Tuinplanten, zoals de Verbena Lanai Royal Purple with Eye, groeien het beste in de volle zon. In de schaduw zullen ze minder goed groeien en bloeien. Het is daarom aan te raden om deze plant in de zon te plaatsen voor optimale groei.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te veel water te geven om wortelrot te voorkomen. In de zomer kan het nodig zijn om de plant meerdere keren per week water te geven.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege het nectar en de kleurrijke bloemen. Het is een goede keuze voor het bevorderen van de biodiversiteit in de tuin.

  Ja, de plant Verbena Lanai Royal Purple with Eye trekt vlinders en bijen aan, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Daarnaast kan de plant ook andere insecten aantrekken die nuttig zijn voor het ecosysteem. Het is dus zeker een goede keuze voor biodiversiteit in de tuin.

  De "Verbena Lanai Royal Purple with Eye" bloeit van juni tot en met september en de bloei kan tot wel vier maanden duren.

  Ja, de Verbena Lanai Royal Purple with Eye kan goed tegen de volle zon. Het is een tuinplant die gedijt in zonnige omstandigheden. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven bij warm weer.

  Nee, deze plant is niet eetbaar en wordt voornamelijk gebruikt als een decoratieve tuinplant vanwege de mooie paarse bloemen. Het consumeren van de plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid. Het wordt aanbevolen om alleen planten te eten die specifiek gekweekt zijn voor consumptie zoals groenten en fruit.

  Ja, de meeste tuinplanten hebben enigszins een geluidsdempende werking door hun bladeren en structuur. Echter, de mate van geluidsdemping hangt af van factoren zoals de densiteit van het bladerdek en de grootte van de plant. Over het algemeen kan een plant zoals de Verbena Lanai Royal Purple with Eye helpen om geluid te absorberen en te verminderen.

 • Om de plant gezond en compact te houden, is het aan te raden om regelmatig te snoeien. Verwijder dode bloemen en dun de plant indien nodig uit. Snoei de plant in het voorjaar om de groei te bevorderen.

  Geef regelmatig water aan de plant, vooral tijdens warme zomerdagen. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels in het water staan. In de wintermaanden kan de plant minder water nodig hebben.

  Tuinplanten zoals de Verbena Lanai Royal Purple with Eye hebben gewone potgrond nodig om goed te groeien. Kies een potgrond die luchtig is en goed water doorlaat. Zorg ervoor dat de potgrond regelmatig vochtig gehouden wordt, maar niet te nat.

  Tuinplanten zoals Verbena Lanai Royal Purple with Eye groeien het beste in goed doorlatende grond met een neutrale pH-waarde. Zorg voor een bodem die rijk is aan organisch materiaal en regelmatig bemest wordt. Vermijd te natte grond om wortelrot te voorkomen.

  Deze tuinplant gedijt het beste op een zonnige standplaats. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te nat wordt. Plaats de plant op een beschutte plek tegen harde wind.

  In de winter is het belangrijk om de plant te beschermen tegen vorst door deze af te dekken met bijvoorbeeld vliesdoek of bladeren. Zorg ervoor dat de wortels beschermd zijn tegen bevriezing door mulch aan te brengen rond de plant. Als de temperaturen dalen tot onder het vriespunt, kunt u overwegen om de plant tijdelijk naar binnen te verplaatsen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, zorg ervoor dat de grond vochtig blijft. Verwijder regelmatig dode bloemen en snoei indien nodig om de plant compact te houden. Geef de plant in het voorjaar en de zomer regelmatig voeding voor een gezonde groei.

  De plant heeft behoefte aan regelmatige bemesting om gezond te blijven groeien en bloeien. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten volgens de aanbevelingen op de verpakking. Overbemesting kan leiden tot verbranding van de wortels, dus wees voorzichtig met de hoeveelheid meststoffen die wordt gebruikt.

  Mulchen helpt de grond vochtig te houden en voorkomt onkruidgroei. Gebruik organisch materiaal zoals houtsnippers of bladeren voor een optimale groei van de plant. Vernieuw regelmatig de mulchlaag om de plant gezond en sterk te houden.

  De Tuinplanten vereisen een neutrale tot licht zure bodem met een pH tussen 6,0 en 7,0 voor optimale groei. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met specifieke meststoffen. Overmatige zure of alkalische bodems kunnen de groei van de plant belemmeren.

  Het is belangrijk om regelmatig de plant te inspecteren op eventueel ongedierte, zoals bladluizen, trips of spint. Indien nodig kan je deze bestrijden met natuurlijke insecticiden of door de plant met water onder hoge druk af te spoelen. Verwijder regelmatig dode bladeren en bloemen om de kans op infectie te verminderen.

 • Omschrijving

  Verbena Lanai Royal Purple with Eye is een prachtige en opvallende vaste plant met dieppaarse bloemen en een contrasterend oog in het midden. De plant heeft een compacte groeiwijze en bloeit uitbundig gedurende het groeiseizoen. Het blad is groen en glanzend, waardoor het een mooie aanvulling is op de opvallende bloemen. Deze plant is zeer geschikt voor borders, bloembakken en hanging baskets. Door de lange bloeiperiode zorgt de Verbena Lanai Royal Purple with Eye voor kleur in de tuin gedurende het hele seizoen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.