Verbena Lascar

Verbena

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Verbena Lascar is een compacte en bloeiende plant die bekend staat om zijn lange bloeiperiode en felgekleurde bloemen. Deze plant kan zowel in de volle zon als in de halfschaduw groeien en gedijt goed in goed doorlatende grond. De bloemen van Verbena Lascar trekken vlinders en bijen aan, waardoor het een mooie toevoeging is aan een tuin die biodiversiteit wil bevorderen. Deze plant vereist regelmatig water geven, vooral tijdens droge perioden, om gezond en weelderig te blijven groeien. Verbena Lascar is een uitstekende keuze voor borders, bloembakken en hangende manden vanwege hun compacte groeiwijze en overvloedige bloemenpracht.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Verbena Lascar is een groenblijvende plant en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Deze eigenschap maakt hem ideaal voor in de tuin als tuinplant.

  Deze tuinplant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het wordt aanbevolen om de plant in de winter te beschermen tegen strenge vorst. Het is raadzaam om de plant in een pot te verplaatsen naar een beschutte locatie of om de plant af te dekken met bijvoorbeeld stro of bladeren.

  Ja, Verbena Lascar is makkelijk in onderhoud. Deze plant heeft weinig verzorging nodig en is goed bestand tegen droogte. Zorg voor voldoende zonlicht en regelmatig water geven.

  Verbena Lascar heeft ongeveer 30 cm tot 60 cm ruimte nodig om te groeien, afhankelijk van de variëteit. Het is belangrijk om voldoende ruimte te bieden zodat de plant zich goed kan ontwikkelen en bloeien. Zorg voor een goede afstand tussen de planten om overbevolking te voorkomen.

  Deze plant groeit het beste in volle zon of halfschaduw, maar kan ook redelijk goed gedijen in de schaduw. Het is belangrijk om te zorgen voor voldoende licht en luchtigheid rondom de plant. In de schaduw kan de groei wat langzamer verlopen en kan de bloei minder uitbundig zijn.

  Tuinplanten zoals de Verbena Lascar hebben over het algemeen water nodig wanneer de grond droog aanvoelt. In de zomermaanden kan dit 2-3 keer per week zijn, terwijl in de winterperiode minder frequent water gegeven hoeft te worden. Het is belangrijk om de plant niet te veel water te geven om wortelrot te voorkomen.

  Ja, de plant is vlinder- en bijenlokkend. Het trekt deze insecten aan door zijn nectarrijke bloemen. Het is een goede keuze voor een tuin waar je graag vlinders en bijen wilt zien.

  Ja, deze plant is goed voor biodiversiteit omdat het vlinders en bijen aantrekt met zijn nectarrijke bloemen. Daarnaast zorgt het voor een gevarieerde plantenpopulatie in de tuin, wat bijdraagt aan een gezond ecosysteem.

  Deze plant bloeit van juni tot en met september. De bloeiperiode duurt ongeveer drie tot vier maanden.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en ook tegen droge en warme omstandigheden. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens warme periodes.

  Nee, Verbena Lascar is niet eetbaar voor mensen. Het wordt voornamelijk gebruikt als decoratieve tuinplant. Het is belangrijk om geen planten te consumeren waarvan niet bekend is of ze veilig zijn om te eten.

  Ja, de plant heeft een enigszins geluidsdempend effect door het absorberen van geluidsgolven met zijn bladeren en stelen. Echter, het geluidsdempende effect is minimaal en zal niet significant zijn. Over het algemeen wordt deze plant niet gebruikt voor het dempen van geluid.

 • Snoei de plant in het voorjaar om de bloeiperiode te verlengen en de vorm compact te houden. Verwijder dode of beschadigde takken en knip uitgebloeide bloemen regelmatig weg. Gebruik scherpe snoeischaar om schade aan de plant te voorkomen.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens warme zomermaanden. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Geef bij droog weer extra water.

  De plant heeft een goed doorlatende potgrond nodig. Dit zorgt ervoor dat overtollig water makkelijk weg kan lopen en de wortels niet te nat blijven staan. Het is belangrijk om regelmatig de potgrond te vervangen om voedingsstoffen aan te vullen.

  De Tuinplanten gedijen het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde kwaliteit. Zorg ervoor dat de bodem voldoende vochtig is, maar niet te nat. De planten kunnen goed groeien in diverse bodemsoorten, zoals zandgrond, leem of kleigrond.

  De plant gedijt het beste op een zonnige plek in de tuin. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en niet te nat. Bescherm de plant indien mogelijk tegen harde wind.

  Tuinplanten zoals Verbena Lascar kunnen in de winter wel wat extra bescherming gebruiken. Dit kan bijvoorbeeld door de plant af te dekken met bladeren of stro. Ook is het mogelijk om de plant in een vorstvrije ruimte te plaatsen tijdens de koudste maanden.

  De plant houdt van een zonnige standplaats en goed doorlatende grond. Regelmatig water geven is belangrijk, maar let op dat de grond niet te nat wordt. Snoei regelmatig terug om de groei te bevorderen.

  Tuinplanten zoals Verbena Lascar hebben behoefte aan regelmatige bemesting om gezond te blijven en goed te groeien. Gebruik een evenwichtige meststof met voldoende voedingsstoffen, zoals een universele meststof voor bloeiende planten. Bemest de plant volgens de aanbevolen dosering op de verpakking voor het beste resultaat.

  Mulchen van de bodem rondom deze plant helpt vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Het beschermt tevens de wortels tegen extreme temperaturen en verrijkt de bodem na verloop van tijd. Gebruik organisch materiaal zoals compost, bladeren of grind voor het beste resultaat.

  Tuinplanten zoals Verbena Lascar geven de voorkeur aan een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk dat de bodem goed doorlatend is en niet te nat wordt. Een bodemtest kan helpen om de juiste zuurgraad van de bodem te bepalen voor deze plant.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, kunt u gebruik maken van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en sluipwespen. Daarnaast kunt u ook gebruik maken van biologische bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of pyrethrine. Zorg ervoor dat de plant gezond blijft door regelmatig te controleren op plagen en ze op tijd te bestrijden.

 • Omschrijving

  Verbena Lascar is een compacte en bloeiende plant die bekend staat om zijn lange bloeiperiode en felgekleurde bloemen. Deze plant kan zowel in de volle zon als in de halfschaduw groeien en gedijt goed in goed doorlatende grond. De bloemen van Verbena Lascar trekken vlinders en bijen aan, waardoor het een mooie toevoeging is aan een tuin die biodiversiteit wil bevorderen. Deze plant vereist regelmatig water geven, vooral tijdens droge perioden, om gezond en weelderig te blijven groeien. Verbena Lascar is een uitstekende keuze voor borders, bloembakken en hangende manden vanwege hun compacte groeiwijze en overvloedige bloemenpracht.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.