Dianthus 'Super Trouper Hobbit'

Dianthus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Dianthus 'Super Trouper Hobbit' is een compacte en bossige plant met opvallende roze bloemen die een zoete geur verspreiden. De bloemen hebben een dubbele bloemblaadjes en bloeien van de lente tot in de zomer. Het blad is grijs-groen van kleur en vormt een mooi contrast met de bloemen. Deze plant is ideaal voor in borders, rotstuinen of als bodembedekker. Dianthus 'Super Trouper Hobbit' heeft een voorkeur voor een zonnige standplaats en goed doorlatende grond.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, deze plant is niet groenblijvend en zal in de winter zijn blad verliezen. Het is een tuinplant die in de lente en zomer bloeit en in de winter een rustperiode ingaat.

  Dianthus 'Super Trouper Hobbit' is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant in de winter te beschermen tegen strenge vorst. Het is een tuinplant die goed gedijt in gematigde klimaten.

  Ja, de Dianthus 'Super Trouper Hobbit' is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Deze Tuinplanten hebben regelmatig water en zonlicht nodig en bloeien het beste in goed doorlatende grond. Het is belangrijk om uitgebloeide bloemen regelmatig te verwijderen om de bloei te bevorderen.

  De plant heeft ongeveer 20 tot 30 centimeter ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt. Plant de bloem op een zonnige plek in humusrijke en goed doorlatende grond.

  "Dianthus 'Super Trouper Hobbit' groeit het beste in de volle zon, maar kan ook redelijk goed groeien in halfschaduw. In de schaduw zal de plant echter minder bloemen produceren en kan de groei iets langzamer zijn."

  De plant heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden. Zorg ervoor dat de grond niet uitdroogt tussen de gietbeurten. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectarrijke bloemen die ze produceert. Het is een waardevolle toevoeging voor een tuin die biodiversiteit wil bevorderen.

  Deze plant trekt bijen en vlinders aan vanwege de nectar die het produceert. Het kan een bijdrage leveren aan de biodiversiteit in de tuin. Het is echter niet zozeer een plant die voor een grote diversiteit aan insecten zorgt.

  Deze plant bloeit meestal van mei tot en met augustus en de bloei kan ongeveer 8 tot 12 weken duren.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige locatie. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens periodes van felle zon.

  Nee, Dianthus planten zijn niet eetbaar. Het is niet veilig om de bloemen of bladeren van deze plant te consumeren. Het wordt aanbevolen om deze planten niet in voedselbereiding te gebruiken.

  Dianthus 'Super Trouper Hobbit' heeft geen specifieke eigenschappen voor geluidsdemping. Het is voornamelijk een decoratieve tuinplant die zorgt voor kleurrijke bloemen en geur in de tuin. Andere planten kunnen mogelijk een betere geluidsdempende werking hebben.

 • Om de plant te snoeien, kun je regelmatig uitgebloeide bloemen verwijderen door ze steeltje af te knippen. Dit zal de plant helpen om nieuwe bloemen te produceren en de groei te bevorderen. Zorg ervoor dat je dode of beschadigde bladeren ook verwijdert om de gezondheid van de plant te behouden.

  Deze tuinplant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet doorweekt. Geef de plant water bij de wortels en vermijd dat de bladeren nat worden om schimmelvorming te voorkomen.

  Potgrond met een goede waterdoorlaatbaarheid is belangrijk voor de gezondheid van deze tuinplant. Zorg ervoor dat de potgrond licht zuur tot neutraal is. Een voedzame potgrond zal de groei en bloei van de plant ten goede komen.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende, voedselrijke grond met een neutrale pH-waarde. Zorg ervoor dat de bodem niet te nat wordt, aangezien dit de wortels kan beschadigen. Het is ook aan te bevelen om regelmatig compost of organische mest toe te voegen om de bodemkwaliteit te verbeteren.

  De standplaats voor de Dianthus 'Super Trouper Hobbit' is het beste in de volle zon of halfschaduw. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en niet te vochtig wordt. Deze plant gedijt goed in borders, rotstuinen of perken.

  Het is aan te raden om de plant af te dekken met een laag mulch of bladeren om de wortels te beschermen tijdens de winter. Zorg ervoor dat de plant goed gedraineerd staat om de kans op wortelrot te verminderen. In strenge winters kan een extra bescherming zoals een doek of speciale winterhoezen worden toegepast.

  De plant vereist een goed doorlatende grond en volle zon voor optimale groei. Regelmatig doodkoppen van uitgebloeide bloemen helpt bij het stimuleren van nieuwe bloei. Water geven wanneer de grond droog aanvoelt, maar vermijd natte voeten.

  Tuinplanten zoals deze hebben regelmatig bemesting nodig om gezond te blijven. Gebruik een gebalanceerde meststof voor bloeiende planten in het voorjaar en zomer. Pas op met te veel mest, dit kan de plant schaden.

  Mulch helpt de grond vochtig te houden en onkruid te onderdrukken. Het beschermt de wortels tegen extreme temperaturen en voorkomt erosie. Gebruik organisch mulch zoals compost of boomschors voor de beste resultaten.

  De plant houdt van neutrale tot licht zure bodemomstandigheden. Een pH-waarde tussen 6 en 7 is ideaal voor deze plant. Zorg voor een goed doorlatende bodem om wortelrot te voorkomen.

  Gebruik bij een plaag van bladluizen natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes of sluipwespen om ze te bestrijden. Maak regelmatig de plant schoon door dode bladeren te verwijderen en gebruik eventueel een biologisch bestrijdingsmiddel zoals neemolie. Let op de aanwezigheid van spint en schimmel, deze kunnen behandeld worden met een biologisch middel op basis van natuurlijke oliën en vetzuren.

 • Omschrijving

  Dianthus 'Super Trouper Hobbit' is een compacte en bossige plant met opvallende roze bloemen die een zoete geur verspreiden. De bloemen hebben een dubbele bloemblaadjes en bloeien van de lente tot in de zomer. Het blad is grijs-groen van kleur en vormt een mooi contrast met de bloemen. Deze plant is ideaal voor in borders, rotstuinen of als bodembedekker. Dianthus 'Super Trouper Hobbit' heeft een voorkeur voor een zonnige standplaats en goed doorlatende grond.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.