Camellia sinensis

Overig groene planten

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Camellia sinensis is een subtropische plant die voornamelijk wordt gekweekt voor het produceren van thee. De plant heeft glanzende, groenblijvende bladeren en kan uitgroeien tot een struik of kleine boom. De bloemen van Camellia sinensis zijn wit en geurig. De bladeren worden geplukt en verwerkt om verschillende soorten thee te produceren, zoals groene, zwarte en oolong thee. Camellia sinensis gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende bodems en kan zowel in de volle zon als in de halfschaduw groeien.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • De plant is over het algemeen gemakkelijk te onderhouden en vereist regelmatig water geven en voldoende licht. Zorg ervoor dat de plant niet te lang in direct zonlicht staat en dat de luchtvochtigheid hoog genoeg is. Regelmatig snoeien kan ook helpen om de plant gezond te houden.

  Ja, de plant heeft veel indirect licht nodig en doet het het beste op een plek met helder, maar niet direct zonlicht. Plaats de plant dicht bij een raam op het oosten of het westen voor optimale groei. Het vermijden van te weinig licht zal helpen om de gezondheid van de plant te behouden.

  De plant heeft regelmatig water nodig, ongeveer één keer per week. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar niet drassig. In de winter kan de frequentie van water geven verminderd worden.

  De plant houdt niet van direct zonlicht en verkiest een standplaats met indirect licht. Het kan wel wat ochtendzon verdragen, maar felle middagzon moet vermeden worden. Plaats de plant dus op een locatie met helder, maar niet te fel licht.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18 en 22 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant op een warme en lichte plek staat om gezond te blijven. Het vermijden van tocht en kou is ook belangrijk voor de plant.

  De plant bloeit van oktober tot november en de bloei duurt ongeveer 2 tot 3 weken.

  Ja, de plant heeft het vermogen om de lucht te zuiveren door schadelijke stoffen zoals formaldehyde en benzeen op te nemen en om te zetten in zuurstof. Het zorgt voor een gezondere lucht in de ruimte waar het geplaatst wordt.

  Ja, het is ideaal voor jou om te groeien op een plek tussen de 15 en 25 graden. Deze temperatuur zorgt voor een gezonde groei en bloei van de plant. Zorg ervoor dat de temperatuur niet te hoog of te laag is om optimale groeiomstandigheden te behouden.

 • De Camellia sinensis kan het beste gesnoeid worden in de lente of na de bloeiperiode in de zomer. Verwijder dode, beschadigde of zieke takken en knip de plant in de juiste vorm. Zorg ervoor dat je scherpe en schone snoeischaar gebruikt om de plant gezond te houden.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens de groeiperiode in het voorjaar en de zomer. Laat de grond tussen de gietbeurten licht opdrogen om wortelrot te voorkomen. Gebruik bij voorkeur regenwater of onthard water om kalkaanslag te voorkomen.

  Voor deze plant is het belangrijk om speciale potgrond voor kamerplanten te gebruiken. Zorg ervoor dat de potgrond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. Verpot de plant indien nodig om voldoende voedingsstoffen te behouden.

  De plant heeft een goed doorlatende en vochtige bodem nodig voor optimale groei. Een zure bodem met een pH-waarde tussen 4,5 en 6 is ideaal. Zorg ervoor dat de bodem rijk is aan organisch materiaal.

  Zorg ervoor dat de plant op een lichte plek staat maar niet in direct zonlicht. Houd de grond vochtig door regelmatig water te geven, maar voorkom dat de wortels te nat worden. Geef in de groeiperiode (maart-september) elke 2 weken plantenvoeding.

  De plant moet regelmatig worden afgestoft met een zachte doek om de bladeren schoon te houden. Gebruik een vochtige doek om eventuele vlekken voorzichtig weg te vegen. Vermijd het gebruik van chemicaliën of schoonmaakmiddelen, omdat dit schade kan veroorzaken aan de bladeren.

  De Camellia sinensis heeft veel licht nodig om goed te groeien. Zet de plant op een plek met direct zonlicht of in helder indirect licht. Vermijd te veel direct zonlicht, dit kan bladverbranding veroorzaken.

  Camellia sinensis gedijt het beste bij een gemiddelde kamertemperatuur tussen 18 en 22 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan extreme temperaturen of tocht. Een constante temperatuur bevordert een gezonde groei en bloei.

  Deze plant gedijt het beste in een omgeving met een gemiddelde luchtvochtigheid. Zorg ervoor dat de luchtvochtigheid niet te laag is, vooral in de winter wanneer de verwarming aan staat. Een luchtbevochtiger kan helpen om de juiste luchtvochtigheid te behouden.

  De zuurgraad van de bodem voor de Camellia sinensis moet licht zuur tot neutraal zijn, met een pH-waarde tussen 5,5 en 7,0. Het is belangrijk om de pH-waarde regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met bijvoorbeeld kalk of zwavel. Een verkeerde pH-waarde kan leiden tot problemen met de groei en gezondheid van de plant.

  De Camellia sinensis heeft behoefte aan regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen om gezonde groei en bloei te bevorderen. Gebruik een evenwichtige meststof voor kamerplanten en volg de aanbevolen dosering op de verpakking. Vermijd overbemesting, aangezien dit schade aan de wortels kan veroorzaken.

 • Omschrijving

  Camellia sinensis is een subtropische plant die voornamelijk wordt gekweekt voor het produceren van thee. De plant heeft glanzende, groenblijvende bladeren en kan uitgroeien tot een struik of kleine boom. De bloemen van Camellia sinensis zijn wit en geurig. De bladeren worden geplukt en verwerkt om verschillende soorten thee te produceren, zoals groene, zwarte en oolong thee. Camellia sinensis gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende bodems en kan zowel in de volle zon als in de halfschaduw groeien.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.