Guzmania 'Sunnytime'

Guzmania

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Guzmania 'Sunnytime' is een prachtige bromelia plant met opvallend heldergele bloemen in de vorm van een trechter. De plant heeft brede groene bladeren die een rozet vormen en een decoratieve uitstraling hebben. Guzmania 'Sunnytime' heeft weinig verzorging nodig en gedijt goed in lichte ruimtes met indirect zonlicht. Deze plant is perfect voor binnenshuis als kamerplant, maar kan ook buiten worden gehouden in warme, vochtige klimaten. Met zijn vrolijke bloemen en exotische uitstraling brengt de Guzmania 'Sunnytime' een tropische sfeer in elke ruimte.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is makkelijk in onderhoud. Het heeft weinig water en licht nodig en gedijt goed op kamertemperatuur. Regelmatig besproeien is voldoende.

  Ja, de plant heeft veel helder, indirect licht nodig om goed te gedijen. Plaats de plant bij een raam op het oosten of westen voor de beste groei. Vermijd direct zonlicht, dit kan de bladeren beschadigen.

  De plant heeft ongeveer één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de plant in een laag water staat. Besproei de plant ook regelmatig met een plantenspuit om de luchtvochtigheid hoog te houden.

  De plant houdt niet van direct zonlicht, maar gedijt goed bij helder indirect licht. Te veel zon kan de bladeren beschadigen en verbranden. Het is daarom aan te raden om de plant op een plek te zetten waar het indirect zonlicht ontvangt.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt goed bij temperaturen tussen de 18°C en 25°C. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en koude temperaturen. Zorg ervoor dat de plant op een warme en lichte plek staat.

  De Guzmania 'Sunnytime' bloeit meestal in de maanden april tot en met augustus en de bloei kan enkele weken tot maanden duren. Deze kamerplant staat bekend om zijn opvallende gekleurde bloemen die lang mooi blijven.

  Ja, de Guzmania 'Sunnytime' is luchtzuiverend en kan helpen de luchtkwaliteit in huis te verbeteren. Het is in staat om schadelijke stoffen uit de lucht te absorberen en om te zetten in zuurstof. Het kan bijdragen aan een gezondere leefomgeving.

  Ja, de plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Te koude of te warme temperaturen kunnen schadelijk zijn voor de plant. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden.

 • Kamerplanten zoals deze hebben over het algemeen geen snoei nodig. Eventueel verwelkte bloemen kunnen worden verwijderd door ze dicht bij de basis af te knippen. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en water krijgt om gezond te blijven.

  De plant moet regelmatig water krijgen, maar vermijd dat de potgrond constant vochtig is. Laat de grond tussen gietbeurten licht opdrogen. Geef liever te weinig dan te veel water om wortelrot te voorkomen.

  Voor de Guzmania 'Sunnytime' is het belangrijk om gebruik te maken van speciale bromelia potgrond. Deze potgrond is luchtig en bevat de juiste voedingsstoffen voor een goede groei. Zorg ervoor dat de potgrond goed vochtig blijft, maar niet te nat wordt.

  Voor kamerplanten is het belangrijk om te zorgen voor een goed doorlatende potgrond van hoge kwaliteit. Deze potgrond moet licht zuur zijn en voldoende voedingsstoffen bevatten voor gezonde groei. Regelmatig bemesten kan ook bijdragen aan een goede bodemkwaliteit voor kamerplanten.

  De plant heeft behoefte aan regelmatig water geven, maar vermijd dat de wortels in natte grond staan. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Het is aan te raden om regelmatig de bladeren schoon te houden om de plant gezond te houden.

  Je kunt de bladeren van deze kamerplant afstoffen met een zachte doek om stof te verwijderen. Ook kun je de bladeren voorzichtig afspoelen onder lauw water om ze schoon te maken. Vermijd hierbij direct zonlicht op de natte bladeren om verbranding te voorkomen.

  De Guzmania 'Sunnytime' heeft graag veel licht, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant op een plek met helder, indirect licht voor optimale groei. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien om gelijkmatige belichting te garanderen.

  De optimale temperatuur voor kamerplanten zoals deze is tussen de 18-24°C. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan koude tocht of extreme hitte. Het is belangrijk om een constante, gematigde temperatuur te behouden voor een gezonde groei.

  De luchtvochtigheid moet hoog zijn voor deze plant, dus het is belangrijk om regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken. Dit helpt de bladeren gezond te houden en voorkomt uitdroging. Een luchtvochtigheid van ongeveer 50-70% is ideaal voor kamerplanten zoals deze.

  De optimale zuurgraad van de bodem voor kamerplanten varieert meestal tussen 5,5 en 6,5. Het is belangrijk om regelmatig de pH-waarde van de bodem te controleren en aan te passen indien nodig. Een te hoge of te lage zuurgraad kan de opname van voedingsstoffen door de plant belemmeren.

  Kamerplanten hebben behoefte aan regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven. Gebruik een evenwichtige meststof speciaal ontwikkeld voor kamerplanten om de groei en bloei te bevorderen. Overbemesting kan schade aan de plant veroorzaken, dus volg altijd de aanbevolen dosering op de verpakking.

 • Omschrijving

  De Guzmania 'Sunnytime' is een prachtige bromelia plant met opvallend heldergele bloemen in de vorm van een trechter. De plant heeft brede groene bladeren die een rozet vormen en een decoratieve uitstraling hebben. Guzmania 'Sunnytime' heeft weinig verzorging nodig en gedijt goed in lichte ruimtes met indirect zonlicht. Deze plant is perfect voor binnenshuis als kamerplant, maar kan ook buiten worden gehouden in warme, vochtige klimaten. Met zijn vrolijke bloemen en exotische uitstraling brengt de Guzmania 'Sunnytime' een tropische sfeer in elke ruimte.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.