Vriesea Cathy P

Vriesea

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Vriesea Cathy P is een prachtige kamerplant met langwerpige groene bladeren en een opvallende rode bloem in het midden. De bloemsteel kan wel tot 60 cm hoog worden en geeft de plant een exotische uitstraling. Deze Vriesea soort is gemakkelijk te verzorgen en gedijt goed in een lichte omgeving met regelmatig water geven. Cathy P is een mooie toevoeging aan elk interieur en brengt een tropische sfeer in huis. Deze plant is perfect voor liefhebbers van kleurrijke en unieke planten.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en heeft geen speciale verzorging nodig. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft en geef de plant regelmatig water. Plaats de plant op een zonnige plek met indirect licht.

  Ja, de Vriesea Cathy P heeft behoefte aan veel licht om goed te groeien en bloeien. Plaats de plant bij voorkeur op een plek met veel indirect zonlicht. Let op dat de plant niet te veel direct zonlicht krijgt, dit kan verbranding veroorzaken.

  De plant heeft ongeveer één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft, maar niet te nat. In de winterperiode kan de frequentie van water geven verminderd worden.

  De plant houdt niet van direct zonlicht, maar gedijt goed bij helder indirect licht. Te veel zon kan leiden tot verbranding van de bladeren. Plaats de plant dus liever op een plek waar het licht gefilterd wordt.

  Ja, de plant houdt van warmte. Een constante temperatuur tussen de 18 en 24 graden Celsius is ideaal voor deze plant. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan tocht of koude luchtstromen.

  Deze plant bloeit meestal in de lente en zomermaanden. De bloei kan ongeveer 8 tot 12 weken duren.

  Ja, de Vriesea Cathy P staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen. Deze plant is in staat om schadelijke stoffen uit de lucht te filteren en zo voor een gezondere leefomgeving te zorgen. Het is dus een goede keuze voor in huis.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden om gezond te blijven. Plotselinge temperatuurschommelingen kunnen stress veroorzaken voor de plant.

 • Het is niet nodig om de vriesea te snoeien, de bladeren zullen van nature afsterven en kunnen worden verwijderd. Verwijder regelmatig dode bladeren om de plant gezond te houden. Gebruik een scherp en schoon snoeigereedschap om schade aan de plant te voorkomen.

  Deze plant heeft matig water nodig. Geef water wanneer de bovenste laag van de grond droog aanvoelt, maar vermijd dat de wortels te lang nat blijven. In de winterperiode kan de plant met wat minder water toe.

  De Vriesea Cathy P gedijt het beste in een goed doorlatende potgrond die speciaal is samengesteld voor kamerplanten. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt, maar ook niet volledig uitdroogt tussen water geven. Ververs de potgrond ongeveer eens per jaar voor optimale groei.

  Een goede bodemkwaliteit voor kamerplanten is essentieel voor een gezonde groei. Gebruik een luchtige potgrond die goed water doorlaat en vermijd te natte of te droge omstandigheden. Voeg af en toe wat voeding toe voor een optimale groei en bloei.

  De plant heeft behoefte aan veel indirect licht en regelmatig water geven. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar voorkom dat de wortels te nat worden. Geef in de lente en zomer eens in de twee weken plantenvoeding.

  Om de plant schoon te maken, kun je de bladeren voorzichtig afvegen met een vochtige doek. Vermijd hierbij om de bloemen aan te raken. Het is belangrijk om regelmatig stof te verwijderen om de gezondheid van de plant te behouden.

  Kamerplanten zoals de Vriesea Cathy P gedijen het beste op een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Zet de plant op een plek met helder indirect licht voor optimale groei en bloei. Het liefst staat de plant voor een raam op het zuiden, oosten of westen.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan extreme kou of hitte. Plaats de plant op een plek waar de temperatuur stabiel blijft.

  De plant vereist een hoge luchtvochtigheid om goed te gedijen. Zorg voor een luchtvochtigheid van minimaal 60% en plaats de plant niet in de buurt van droge warmtebronnen. Besproei de bladeren regelmatig met water om de luchtvochtigheid te verhogen.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor kamerplanten varieert tussen de pH-waarde van 6 en 7. Dit zorgt voor een optimaal opname van voedingsstoffen door de plant. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te meten en indien nodig aan te passen met bijvoorbeeld pH-verlagende of verhogende producten.

  Kamerplanten hebben tijdens de groeiperiode behoefte aan regelmatige bemesting met een speciale meststof voor kamerplanten. Geef de plant in de lente en zomer elke 2-4 weken vloeibare mest en in de herfst en winter minder frequent, bijvoorbeeld eens in de 6-8 weken. Overbemesting kan schade aan de plant veroorzaken, dus volg altijd de aanbevolen dosering op de verpakking.

 • Omschrijving

  Vriesea Cathy P is een prachtige kamerplant met langwerpige groene bladeren en een opvallende rode bloem in het midden. De bloemsteel kan wel tot 60 cm hoog worden en geeft de plant een exotische uitstraling. Deze Vriesea soort is gemakkelijk te verzorgen en gedijt goed in een lichte omgeving met regelmatig water geven. Cathy P is een mooie toevoeging aan elk interieur en brengt een tropische sfeer in huis. Deze plant is perfect voor liefhebbers van kleurrijke en unieke planten.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.