Vriesea Kallisto P

Vriesea

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Vriesea Kallisto P is een tropische plant uit de Bromeliaceae familie met opvallende heldergroene bladeren en een karakteristieke roze bloeiwijze. Deze plant heeft een compacte groei en bereikt een hoogte van ongeveer 30 centimeter. Vriesea Kallisto P gedijt goed in een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en de bladeren af en toe te benevelen om een hoge luchtvochtigheid te behouden. Deze sierlijke plant voegt een exotisch tintje toe aan elke kamer en is gemakkelijk te verzorgen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is over het algemeen gemakkelijk in onderhoud. Het vereist regelmatig water geven en indirect zonlicht. Zorg ervoor dat de bladeren regelmatig worden besproeid om de luchtvochtigheid te behouden.

  Ja, de Vriesea Kallisto P heeft veel licht nodig om goed te groeien. Plaats hem op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Een plek met veel indirect licht is ideaal voor deze kamerplant.

  De plant heeft gemiddeld 1 tot 2 keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond gelijkmatig vochtig blijft, maar niet te drassig. Controleer regelmatig de vochtigheid van de grond voordat je opnieuw water geeft.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht en kan het beste op een plek staan met helder, indirect licht. Te veel zon kan de bladeren beschadigen en verbranding veroorzaken. Een lichte plek met schaduwrijke hoekjes is ideaal voor deze plant.

  Ja, deze plant houdt van warmte. Het gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan koude tocht.

  Deze plant bloeit meestal in de lente en kan bloeien gedurende enkele weken tot maanden. De bloeiperiode kan variëren afhankelijk van de omstandigheden waarin de plant wordt gehouden, zoals licht, temperatuur en water geven.

  Ja, de Vriesea Kallisto P plant is een luchtzuiverende plant en zal de luchtkwaliteit in huis verbeteren door schadelijke stoffen op te nemen en om te zetten in zuurstof. Het is daarom een goede keuze voor een gezonder binnenklimaat.

  Ja, de plant houdt van een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit zorgt voor de ideale groeiomstandigheden en bevordert de gezondheid van de plant. Voorkom extreme temperatuurschommelingen om optimale groei te bevorderen.

 • Het is niet nodig om de bladeren van de plant te snoeien, omdat dit de groei kan belemmeren. Verwijder alleen dode bladeren of bloemen om de plant gezond te houden. Zorg ervoor dat de snijgereedschappen schoon en scherp zijn om schade aan de plant te voorkomen.

  Geef de plant regelmatig water, maar zorg ervoor dat de grond niet te vochtig wordt. Laat de bovenste laag van de grond opdrogen voordat je opnieuw water geeft. Gebruik lauw, zacht water en vermijd dat er water in de koker van de plant blijft staan.

  De Vriesea Kallisto P heeft behoefte aan goed doorlatende potgrond met een lichte zuurgraad. Gebruik een mix van normale potgrond en orchideeëngrond voor optimale groei. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat.

  Voor kamerplanten is het belangrijk om een goed doorlatende potgrond te gebruiken die rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond lichtvochtig blijft, maar niet te nat. Vermijd zware kleigrond, omdat dit de wortels kan verstikken en leiden tot schimmelproblemen.

  De Vriesea Kallisto P heeft weinig onderhoud nodig. Geef de plant af en toe water in de bladkoker en zorg voor voldoende licht. Vermijd direct zonlicht en besproei regelmatig de bladeren met water.

  De bladeren van de plant kunnen stof bevatten, dus regelmatig afnemen met een vochtige doek wordt aangeraden. Vermijd het gebruik van schoonmaakmiddelen, aangezien deze schadelijk kunnen zijn voor de plant. Controleer regelmatig op eventuele plagen of ziektes en neem indien nodig maatregelen.

  De Vriesea Kallisto P heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats de plant daarom op een plek met veel indirect zonlicht. Een raam op het oosten of westen is ideaal.

  De ideale temperatuur voor deze plant is tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan temperaturen onder de 15 graden Celsius. Vermijd ook blootstelling aan tocht en plotselinge temperatuurschommelingen.

  Deze plant gedijt het beste bij een luchtvochtigheid van rond de 50-60%. Het is belangrijk om regelmatig te besproeien of naast een luchtbevochtiger te plaatsen om de juiste vochtigheidsniveaus te behouden. Houd de bladeren droog om schimmel en rot te voorkomen.

  De Vriesea Kallisto P gedijt het beste in een bodem met een lichtzure tot neutrale zuurgraad. Een pH-waarde tussen 5,5 en 7,0 is ideaal voor deze kamerplant. Het is belangrijk om regelmatig de zuurgraad van de bodem te controleren en indien nodig aan te passen.

  Kamerplanten hebben over het algemeen behoefte aan regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven en goed te kunnen groeien. Gebruik een evenwichtige meststof speciaal voor kamerplanten en verminder de hoeveelheid in de herfst en winter wanneer de plant minder actief groeit. Overbemesting kan leiden tot schade aan de wortels, dus volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering.

 • Omschrijving

  Vriesea Kallisto P is een tropische plant uit de Bromeliaceae familie met opvallende heldergroene bladeren en een karakteristieke roze bloeiwijze. Deze plant heeft een compacte groei en bereikt een hoogte van ongeveer 30 centimeter. Vriesea Kallisto P gedijt goed in een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en de bladeren af en toe te benevelen om een hoge luchtvochtigheid te behouden. Deze sierlijke plant voegt een exotisch tintje toe aan elke kamer en is gemakkelijk te verzorgen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.