Vriesea Miranda P

Vriesea

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Vriesea Miranda P is een exotische plant afkomstig uit de bromelia familie, met opvallende donkergroene bladeren met zilveren strepen en roze tinten aan de onderkant. De plant produceert een centrale bloeikolf met felgele bloemen die langdurig bloeit en een mooie toevoeging is aan elk interieur. De Vriesea Miranda P gedijt het beste op een lichte plek met indirect zonlicht en regelmatig water geven in de bladtrechter. Deze plant brengt een tropische sfeer in huis en is relatief gemakkelijk te verzorgen. Het is een prachtige en decoratieve plant die een echte blikvanger kan zijn in elke woonruimte.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Vriesea Miranda P is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Het is belangrijk om de plant op een lichte plek te zetten en regelmatig water te geven in de zomermaanden. Vermijd te veel direct zonlicht en zorg voor een luchtvochtigheid van ongeveer 60-70%.

  Ja, de Vriesea Miranda P heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien. Zet de plant bij voorkeur op een plek met indirect zonlicht. Vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  De Vriesea Miranda P heeft water nodig wanneer de bovenste laag van de grond droog aanvoelt. Gemiddeld heeft deze plant ongeveer 1 tot 2 keer per week water nodig. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot, dus het is belangrijk om de grond niet te laten uitdrogen maar ook niet te doorweken.

  Deze plant houdt van helder, indirect licht en kan verbranden bij te veel blootstelling aan de felle zon. Plaats de plant op een plek waar het zonlicht gefilterd wordt, bijvoorbeeld achter een gordijn of in de buurt van een raam op het oosten. Het is belangrijk om de plant uit direct zonlicht te houden om verbranding te voorkomen.

  Ja, deze plant houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een warme en lichte plek te zetten om zijn groei en bloei te stimuleren. Zorg er ook voor dat de plant beschermd wordt tegen tocht en koude temperaturen.

  Deze plant bloeit meestal in de maanden van maart tot en met mei en de bloei kan tot wel 3 maanden duren.

  Ja, de Vriesea Miranda P is een luchtzuiverende plant die schadelijke stoffen uit de lucht kan filteren. Het is daarom een goede keuze voor in huis of op kantoor. Het helpt om de luchtkwaliteit te verbeteren en een gezondere leefomgeving te creëren.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit zorgt voor een ideale groeiomgeving en behoudt de gezondheid van de plant. Het is belangrijk dat de temperatuur niet te hoog of te laag is voor deze kamerplant.

 • Het is niet nodig om de Vriesea Miranda P te snoeien, omdat de plant van nature compact blijft. Dode of beschadigde bladeren kunnen wel regelmatig worden verwijderd. Gezonde groei en bloei kunnen worden gestimuleerd door regelmatig oude bloemstelen te verwijderen.

  De plant heeft behoefte aan regelmatig water geven, zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is. Geef water aan de basis van de plant en vermijd dat er water in de kelk blijft staan om rotting te voorkomen. Water geven in de zomermaanden iets meer dan in de winter.

  De Vriesea Miranda P gedijt het beste in een goed doorlatende potgrond die verrijkt is met organisch materiaal. Zorg ervoor dat de potgrond lichtvochtig blijft, maar niet te nat. Het is belangrijk om de plant regelmatig te verpotten in verse potgrond om gezonde groei te bevorderen.

  Goede bodemkwaliteit is essentieel voor kamerplanten, waaronder deze plant. Zorg voor een goed doorlatende potgrond met voldoende voedingsstoffen voor een gezonde groei. Vermijd te zware of te vochtige grond om wortelrot te voorkomen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, zorg ervoor dat de potgrond altijd licht vochtig is. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Geef de plant af en toe plantenvoeding tijdens de groeiperiode.

  Het is belangrijk om de bladeren van de plant regelmatig af te stoffen met een zachte doek om de fotosynthese te bevorderen. Gebruik lauw water om eventuele stof of vuil op de bladeren voorzichtig af te spoelen. Vermijd hierbij te veel water op de bladeren te laten staan om rotten te voorkomen.

  De Vriesea Miranda P heeft behoefte aan veel indirect licht, maar vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen. Plaats de plant dus in de buurt van een raam op het oosten of westen voor de beste groei. Onvoldoende licht kan leiden tot langwerpige en bleke bladeren.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en plotselinge temperatuurveranderingen. Een constante kamertemperatuur zal de groei en bloei van de plant bevorderen.

  Kamerplanten zoals de Vriesea Miranda P gedijen goed bij een hoge luchtvochtigheid. Zorg voor een luchtvochtigheid van ongeveer 60-70% om de plant gezond te houden. Dit kan bereikt worden door regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor kamerplanten ligt tussen de 5,5 en 6,5. Het is belangrijk om de pH-waarde van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen. Een te zure of te basische bodem kan problemen veroorzaken voor de plantengroei.

  Kamerplanten zoals Vriesea Miranda P hebben regelmatige bemesting nodig om gezond te blijven. Gebruik een speciale meststof voor kamerplanten, bijvoorbeeld vloeibare voeding of korrels. Volg de aanwijzingen op de verpakking voor de juiste dosering en frequentie.

 • Omschrijving

  De Vriesea Miranda P is een exotische plant afkomstig uit de bromelia familie, met opvallende donkergroene bladeren met zilveren strepen en roze tinten aan de onderkant. De plant produceert een centrale bloeikolf met felgele bloemen die langdurig bloeit en een mooie toevoeging is aan elk interieur. De Vriesea Miranda P gedijt het beste op een lichte plek met indirect zonlicht en regelmatig water geven in de bladtrechter. Deze plant brengt een tropische sfeer in huis en is relatief gemakkelijk te verzorgen. Het is een prachtige en decoratieve plant die een echte blikvanger kan zijn in elke woonruimte.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.