Viola (Cornuta Grp) 'Valentine'

Viola (Cornuta Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Viola (Cornuta Grp) 'Valentine' is een vrolijke en kleurrijke plant met hartvormige bloemen in verschillende tinten roze en paars. De bloemen bloeien langdurig en trekken vlinders en bijen aan. 'Valentine' groeit compact en bloeit rijkelijk, waardoor het een mooie toevoeging is aan bloembedden, borders of hanging baskets. Deze plant houdt van een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats en gedijt goed in vochtige, goed doorlatende grond. Regelmatig water geven en bemesten zorgt voor een gezonde groei en overvloedige bloei van Viola 'Valentine'.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend en verliest zijn bladeren in de winter. Het is een tuinplant die voornamelijk bloeit in het voorjaar en de zomer.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -15 tot -20 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant bij strenge vorst te beschermen met bijvoorbeeld een laagje mulch of bladeren. Deze plant kan goed overwinteren in de tuin.

  Ja, Viola's zijn over het algemeen makkelijk te onderhouden en kunnen goed gedijen in de tuin. Ze hebben weinig speciale zorg nodig en bloeien rijkelijk gedurende het seizoen. Regelmatig water geven en licht bemesten zal de plant helpen gezond te blijven.

  De plant heeft ongeveer 20-25 cm ruimte nodig om te groeien en zich goed te ontwikkelen. Zorg ervoor dat de omliggende planten niet te dicht op elkaar staan om de groei niet te belemmeren. De plant groeit het beste in goed doorlatende grond en op een zonnige tot halfschaduwrijke plek.

  Ja, de Viola (Cornuta Grp) 'Valentine' groeit goed in de halfschaduw tot schaduw. Het is belangrijk dat de grond vochtig is en dat de plant voldoende licht krijgt, zelfs in de schaduw. Het kan wel iets minder bloeien in de schaduw, maar zal nog steeds gezond groeien.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet doorweekt. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  Ja, Viola planten trekken vlinders en bijen aan vanwege hun kleurrijke bloemen en zoete geur. Door deze eigenschappen helpen ze bij de bestuiving en het behoud van biodiversiteit in de tuin. Het is een mooie en nuttige toevoeging aan elke tuin.

  Ja, de Viola (Cornuta Grp) 'Valentine' is goed voor biodiversiteit omdat het bijen en vlinders aantrekt met zijn nectarrijke bloemen. Bovendien biedt het beschutting en voedsel aan verschillende insecten en kleine dieren. Het toevoegen van deze plant aan je tuin kan bijdragen aan een meer diverse en gezonde ecosystemen.

  Deze plant bloeit van maart tot en met mei en de bloeiperiode duurt ongeveer 2 tot 3 maanden.

  De plant kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven wanneer het warm is. Overmatige hitte kan de plant beschadigen.

  Nee, de bloemen van de plant 'Valentine' zijn niet eetbaar. Het wordt niet aanbevolen om deze plant te consumeren. Let op: sommige soorten Viola zijn wel eetbaar, maar altijd zeker weten voordat je ze consumeert.

  Ja, Viola's hebben de mogelijkheid om geluid te dempen door hun bladeren en stengels. Dit kan helpen om omgevingsgeluiden te verminderen. Viola's zijn dus geschikt als geluidsdempende plant.

 • Knip regelmatig uitgebloeide bloemen af om de bloei te bevorderen. Verwijder ook regelmatig dode of beschadigde bladeren. Snoei de plant na de bloei om de vorm compact te houden.

  Geef regelmatig water aan de plant, zeker tijdens warme dagen. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Vermijd dat de plant uitdroogt tussen de watergeefbeurten.

  De plant heeft behoefte aan goed doorlatende potgrond. Gebruik bij voorkeur potgrond speciaal voor bloeiende planten. Langdurige vochtigheid bij de wortels moet vermeden worden.

  De bodem voor tuinplanten moet goed doorlatend en vruchtbaar zijn. Zorg voor een bodem met voldoende voedingsstoffen en een neutrale tot licht zure pH-waarde. Het is belangrijk om de bodem regelmatig te bemesten en onkruidvrij te houden om de groei en bloei te bevorderen.

  Deze plant houdt van een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats in vochtige, goed doorlatende grond. Het is belangrijk om de plant te beschermen tegen harde wind en vorst. De plant gedijt goed in borders, rotstuinen en als potplant op het terras.

  Tuinplanten zoals deze hebben over het algemeen geen winterbescherming nodig, tenzij het extreem koud is. In dat geval kan het helpen om de plant af te dekken met stro of bladeren. Zorg er wel voor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de grond te drassig wordt. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te verlengen. Bemest de plant in het voorjaar met organische meststoffen voor een gezonde groei.

  De plant heeft regelmatig bemesting nodig om gezond te blijven en goed te groeien. Gebruik een universele meststof voor bloeiende planten en volg de aanwijzingen op de verpakking. Bemest de plant tijdens het groeiseizoen, van het voorjaar tot het najaar, ongeveer eens per maand.

  Het is aan te raden om Viola (Cornuta Grp) 'Valentine' te mulchen. Mulch helpt bij het vasthouden van vocht en het onderdrukken van onkruid. Dit zorgt voor een gezonde groei van de plant.

  De Viola (Cornuta Grp) 'Valentine' gedijt het beste in een neutrale tot licht zure bodem. Een pH-waarde tussen de 6 en 7 wordt ideaal geacht. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  Voor het bestrijden van ongedierte op deze tuinplant, zoals bladluizen of slakken, kunt u gebruik maken van biologische bestrijdingsmiddelen of natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes. Ook regelmatig controleren op ongedierte en zorgen voor een goede luchtcirculatie kan helpen bij het voorkomen van plagen. Het is belangrijk om geen chemische bestrijdingsmiddelen te gebruiken, omdat deze schadelijk kunnen zijn voor de plant en het milieu.

 • Omschrijving

  Viola (Cornuta Grp) 'Valentine' is een vrolijke en kleurrijke plant met hartvormige bloemen in verschillende tinten roze en paars. De bloemen bloeien langdurig en trekken vlinders en bijen aan. 'Valentine' groeit compact en bloeit rijkelijk, waardoor het een mooie toevoeging is aan bloembedden, borders of hanging baskets. Deze plant houdt van een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats en gedijt goed in vochtige, goed doorlatende grond. Regelmatig water geven en bemesten zorgt voor een gezonde groei en overvloedige bloei van Viola 'Valentine'.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.