Chrysanthemum (Indicum Grp) 'Torretta'

Chrysanthemum (Indicum Grp) GR

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Chrysanthemum (Indicum Grp) 'Torretta' is een prachtige en kleurrijke bloeiende plant met grote en decoratieve bloemhoofden. De bloemen hebben een opvallende gele kleur en bloeien in de late zomer en herfst. 'Torretta' is een compacte plant die goed gedijt in zowel de tuin als in potten of containers. Deze plant is perfect voor het opfleuren van borders, terrassen en balkons. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die regelmatig water en zonlicht nodig heeft voor een gezonde groei en bloei.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • De Chrysanthemum (Indicum Grp) 'Torretta' is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Regelmatig water geven en voldoende licht zijn belangrijk voor een gezonde groei. Af en toe de uitgebloeide bloemen verwijderen bevordert de bloei.

  Ja, deze plant heeft veel licht nodig en gedijt het best bij helder, indirect zonlicht. Plaats de plant bij voorkeur in de buurt van een raam op het oosten of westen voor de beste groei. Onthoud dat te veel direct zonlicht kan leiden tot verbranding van de bladeren.

  De Chrysanthemum 'Torretta' heeft twee tot drie keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar voorkom dat de plant in een laag water staat. Het is belangrijk om regelmatig te controleren of de plant water nodig heeft.

  Deze plant houdt van helder, indirect licht en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 15 en 25 graden Celsius. Direct zonlicht kan de bladeren verbranden, dus het is beter om de plant uit direct zonlicht te houden.

  Ja, de Chrysanthemum (Indicum Grp) 'Torretta' houdt van warmte en verdraagt geen koude temperaturen. Zorg ervoor dat de plant op een warme en zonnige plek staat om goed te gedijen. Het is aan te raden om de plant tijdens de koudere maanden binnen te houden.

  Chrysanthemum (Indicum Grp) 'Torretta' bloeit van september tot december en de bloeiperiode duurt gemiddeld 6-8 weken.

  Ja, chrysanten staan erom bekend dat ze de lucht in huis zuiveren door giftige stoffen zoals formaldehyde en benzeen op te nemen. Ze kunnen helpen om de luchtkwaliteit in huis te verbeteren.

  Ja, de plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Deze temperatuur is ideaal voor de groei en bloei van de plant. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan te koude of te warme temperaturen.

 • Chrysanten moeten regelmatig worden gesnoeid om de groei te bevorderen en een mooie vorm te behouden. Verwijder dode bloemen en takken om de plant gezond te houden. Snoei in het voorjaar en zomer om de plant compact te houden.

  De Chrysanthemum heeft regelmatig water nodig, maar zorg ervoor dat de grond niet te drassig wordt. Geef de plant water wanneer de bovenste laag van de grond droog aanvoelt. Vermijd dat het water op de bladeren terechtkomt om schimmelvorming te voorkomen.

  Voor Chrysanthemum (Indicum Grp) 'Torretta' is het belangrijk om potgrond te gebruiken die goed doorlatend is en waarin de plant voldoende voedingsstoffen kan vinden. Een kwalitatieve universele potgrond voor kamerplanten is geschikt voor deze plant. Het is aan te raden om de potgrond regelmatig te vervangen om de groei en bloei van de plant te bevorderen.

  Chrysanten groeien het beste in goed doorlatende potgrond met voldoende voedingsstoffen. Een lichtzure bodem met een pH tussen 6,0 en 7,0 is ideaal voor deze kamerplant. Zorg ervoor dat de grond regelmatig vochtig is, maar niet drassig.

  Zorg voor voldoende licht en water, maar vermijd direct zonlicht. Houd de grond vochtig, maar niet drassig. Geef regelmatig voeding tijdens de groeiperiode.

  Om de plant schoon te houden, kunt u af en toe het stof van de bladeren afvegen met een zachte doek of een plumeau. Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen, maar als de bladeren vies zijn, kunt u ze voorzichtig afnemen met een vochtige spons. Het regelmatig besproeien van de bladeren met lauw water kan ook helpen om de plant fris te houden.

  Deze plant heeft veel helder, indirect licht nodig om optimaal te groeien. Plaats hem daarom in de buurt van een raam op het oosten of westen voor voldoende licht. Vermijd direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen.

  De optimale temperatuur voor kamerplanten ligt tussen de 18°C en 24°C. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan tocht of temperatuurschommelingen. Bij lagere temperaturen kan de groei vertragen en bij hogere temperaturen kan de plant uitdrogen.

  Een luchtvochtigheid tussen de 40-60% is ideaal voor de Chrysanthemum plant. Houd de plant uit de buurt van tocht en droge lucht om bruine bladeren te voorkomen. Een luchtbevochtiger kan helpen om de luchtvochtigheid op peil te houden.

  De Chrysanthemum (Indicum Grp) 'Torretta' gedijt het beste in een lichtzure tot neutrale bodem. Een pH-waarde tussen 6,0 en 7,5 is ideaal voor deze plant. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  Kamerplanten zoals Chrysanthemums hebben in het groeiseizoen regelmatig voeding nodig, vooral tijdens de bloeiperiode. Gebruik een evenwichtige vloeibare meststof om de plant gezond en bloeiend te houden. Zorg ervoor dat de meststof specifiek is samengesteld voor bloeiende kamerplanten.

 • Omschrijving

  De Chrysanthemum (Indicum Grp) 'Torretta' is een prachtige en kleurrijke bloeiende plant met grote en decoratieve bloemhoofden. De bloemen hebben een opvallende gele kleur en bloeien in de late zomer en herfst. 'Torretta' is een compacte plant die goed gedijt in zowel de tuin als in potten of containers. Deze plant is perfect voor het opfleuren van borders, terrassen en balkons. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die regelmatig water en zonlicht nodig heeft voor een gezonde groei en bloei.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.