Begonia (Elatior Grp) dubbelbloemig Berseba Red

Begonia (Elatior Grp) dubb

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Begonia (Elatior Grp) dubbelbloemig Berseba Red is een prachtige kamerplant met opvallende dubbelbloemige rode bloemen. Deze plant staat bekend om zijn weelderige bloei en opvallende kleur. De bladeren zijn donkergroen en vormen een mooi contrast met de felgekleurde bloemen. De Begonia Berseba Red heeft een compacte groei en is daardoor perfect voor op tafels of vensterbanken. Deze plant is gemakkelijk te verzorgen en bloeit langdurig, waardoor hij een mooie aanvulling is op elke kamer in huis.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Begonia (Elatior Grp) dubbelbloemig Berseba Red is redelijk makkelijk in onderhoud. Hij heeft regelmatig water nodig, maar vermijd overtollig water. Plaats de plant op een lichte plek met indirect zonlicht.

  Ja, de Begonia (Elatior Grp) dubbelbloemig Berseba Red heeft veel licht nodig om goed te groeien. Plaats de plant op een plek met indirect zonlicht voor optimale groei. Pas op voor direct zonlicht, dit kan de bladeren beschadigen.

  De Begonia (Elatior Grp) dubbelbloemig Berseba Red heeft ongeveer 1-2 keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond goed droog is voordat je opnieuw water geeft. Het is belangrijk om de plant regelmatig te controleren op vochtigheid om overbewatering te voorkomen.

  De Begonia (Elatior Grp) dubbelbloemig Berseba Red houdt niet van direct zonlicht en gedijt het beste op een plek met indirect licht. Te veel fel zonlicht kan de bladeren doen verbranden. Het is aan te raden om de plant op een plek te zetten waar het licht gefilterd wordt.

  De Begonia (Elatior Grp) dubbelbloemig Berseba Red houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een beschutte plek te houden, uit de buurt van tochtige plekken en koude luchtstromen. Het regelmatig controleren van de kamertemperatuur en zorgen voor voldoende licht en vochtigheid zal helpen om de plant gezond te houden.

  De Begonia (Elatior Grp) bloeit meestal vanaf het voorjaar tot aan het najaar. De bloeiperiode kan enkele maanden duren, afhankelijk van de omstandigheden en verzorging van de plant. Deze plant staat bekend om zijn lange en kleurrijke bloei.

  Ja, de Begonia (Elatior Grp) dubbelbloemig Berseba Red heeft luchtzuiverende eigenschappen en kan helpen bij het verbeteren van de luchtkwaliteit binnenshuis.

  Ja, de plant staat graag op een plek met een constante temperatuur tussen de 15 en 25 graden. Het is belangrijk om deze temperatuur te behouden voor een optimale groei en bloei. Plaats de plant dus op een plek waar het niet te warm of te koud wordt.

 • Het is belangrijk om regelmatig dode of uitgebloeide bloemen te verwijderen om de groei en bloei te bevorderen. Knip de stelen net boven een blad of knoop af met een scherpe schaar. Eventueel kun je de plant ook terugknippen tot een compactere vorm.

  De Begonia heeft regelmatig water nodig, maar zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt. Geef water aan de plant zodra de bovenste laag van de grond droog aanvoelt. In de wintermaanden kan de plant met mate water krijgen.

  Gebruik voor deze plant een voedzame potgrond die goed vocht vasthoudt. Zorg ervoor dat de potgrond goed waterdoorlatend is om wortelrot te voorkomen. Kies bij voorkeur een potgrond speciaal voor kamerplanten.

  De Begonia (Elatior Grp) dubbelbloemige Berseba Red gedijt het beste in een goed doorlatende potgrond met een lichtzure tot neutrale pH. Zorg ervoor dat de bodem vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels te langdurig in natte grond staan. Het toevoegen van organische meststof kan de bodemkwaliteit verbeteren en de groei van de plant stimuleren.

  Geef de plant regelmatig water, zorg ervoor dat de grond vochtig blijft maar niet te nat. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht om verbranding te voorkomen. Geef de plant om de paar weken plantenvoeding om de groei en bloei te stimuleren.

  Je kunt de bladeren van de plant voorzichtig afstoffen met een zachte doek of kwast. Gebruik hiervoor lauwwarm water en eventueel een milde plantenspray om de bladeren schoon te maken. Vermijd direct zonlicht op de bladeren nadat je ze hebt schoongemaakt om verbranding te voorkomen.

  De Begonia (Elatior Grp) dubbelbloemig Berseba Red heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien. Plaats de plant dus op een zonnige standplaats, maar vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen. Regelmatig draaien van de pot kan helpen om de plant gelijkmatig te belichten.

  De Begonia (Elatior Grp) dubbelbloemig Berseba Red gedijt het beste bij een constante binnentemperatuur tussen de 18-23°C. Vermijd temperatuurschommelingen en houd de plant uit de buurt van tocht en koude tocht. Tijdens de wintermaanden kan een iets lagere temperatuur ook acceptabel zijn.

  Een ideale luchtvochtigheid voor de plant is tussen de 60% en 80%. Om een hogere luchtvochtigheid te behouden, kun je regelmatig de bladeren besproeien met water. Plaats de plant ook niet in de buurt van een verwarming of airconditioning.

  Een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0 is ideaal voor de Begonia (Elatior Grp). Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de bodem goed doorlatend is en vochtig blijft, maar niet te drassig. Een goede potgrond voor kamerplanten is geschikt voor deze plantensoort.

  Het is belangrijk om de Begonia regelmatig te bemesten tijdens het groeiseizoen met een evenwichtige meststof. Gebruik hiervoor een vloeibare meststof voor kamerplanten en volg de aanwijzingen op de verpakking. Overbemesting kan schade aan de plant veroorzaken, dus wees voorzichtig met de hoeveelheid mest die je gebruikt.

 • Omschrijving

  De Begonia (Elatior Grp) dubbelbloemig Berseba Red is een prachtige kamerplant met opvallende dubbelbloemige rode bloemen. Deze plant staat bekend om zijn weelderige bloei en opvallende kleur. De bladeren zijn donkergroen en vormen een mooi contrast met de felgekleurde bloemen. De Begonia Berseba Red heeft een compacte groei en is daardoor perfect voor op tafels of vensterbanken. Deze plant is gemakkelijk te verzorgen en bloeit langdurig, waardoor hij een mooie aanvulling is op elke kamer in huis.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.